Parkinson Boksen

Parkinson

Tijdens het Parkinson boksen gaan we aan de slag met de motoriek en aansturing van de spieren en spiergroepen. Dit doen we met een diversiteit aan oefeningen en spel elementen. Kracht, coördinatie en conditie zijn altijd onderdeel van de training. Het groepsgevoel is erg groot tijdens onze lessen en plezier staat bovenaan ons lijstje.

Wij bieden twee keer per week een speciale les aan voor sporters met de ziekte van Parkinson. De docent is een gediplomeerde sporttrainer voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Boksen is misschien niet de eerste sport waar u aan zou denken bij Parkinson. Toch is gebleken dat het een heel geschikte sport kan zijn voor mensen met de ziekte van Parkinson. Bij Parkinson boksen combineert u het verbeteren van uw uithoudingsvermogen met het (leren) maken van bepaalde bewegingen. Hierdoor kunt u uw balans en spierkracht verbeteren. Bokstraining volgen betekent overigens niet dat u de ring in moet, de training voor mensen met Parkinson is meestal een vorm waarbij geen echt fysiek contact wordt gemaakt. Dit maakt het voor de meeste mensen prettiger. U kunt zelf prima voelen wanneer iets te veel is of dat het misschien zelfs wel een tandje bij kan. Het heeft geen zin om over uw grenzen te gaan. Tijdens de training is het belangrijk dat u luistert naar uw lichaam en vooral dat u plezier heeft!

Het positieve effect van sporten en beweging zit hem vooral in de regelmaat en het actief zijn en niet in competitie gaan met anderen.

Na de training is er nog tijd voor een praatje en een bakkie.

Wie

Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Wanneer

Op de Agenda:
Op vrijdag wekelijks van 10:30-11:00
Op dinsdag wekelijks van 10:00-11:00

Meedoen

< maartmei >
april 2024
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Contact

Neem contact op met Alex :

Alex van Klooster
Contactpersoon
6