Chillcafé

Cafes
Inloop
Ontmoeten
Cafes
Autisme
NAH
ADHD
Iedere laatste vrijdag van de maand is de Rooie Cent een Chillcafé. Er hangt een chillere sfeer dan normaal omdat de muziek uit staat en er geen felle lichten branden. Perfecte omgeving om kennis te maken met anderen of met bekenden te genieten

Iedere laatste vrijdag van de maand is de Rooie Cent in Amersfoort een Chillcafé. Er hangt een chillere sfeer dan normaal omdat de muziek uit staat en er geen felle lichten branden. Perfecte omgeving om kennis te maken met anderen of met bekenden te genieten van een avondje uit. 

Chillcafé is een initiatief van Stichting Chill. Hedie Niemeijer, oprichter en voorzitter van de stichting heeft als gevolg van een auto-ongeval Niet Aangeboren Hersenletsel. Een aantal jaar geleden voelde zij weer de behoefte een avondje uit te gaan, zonder alleen maar bezig te zijn met het letsel. Zij miste de ouderwetse gezelligheid van het café. Hier weer met wie dan ook “aan de bar hangen en allerlei onzin uitkramen”. In haar eigen woonplaats Renswoude werkte de cafébaas twee jaar geleden meteen mee. En het bleek aan te slaan. Voor stamgasten en andere bezoekers bleek zo’n andere sfeer soms even wennen, maar ze waarderen het wel. “Goh, zo’n goed gesprek heb ik hier al heel lang niet meer gehad…”. 

Chillcafés trekken een nieuw publiek aan. Mensen die gewoon meer van kletsen houden dan van drukte, fel licht en herrie. Er komen mensen die minder goed horen of snel overprikkeld zijn. Ook mensen met hersenletsel, autisme, hoogsensitiviteit, enzovoort vinden hun weg naar de Chillcafé’s. Maar ook een mooie gelegenheid (weer) eens samen met een vriend of gezinslid, die nooit gaat, uit te gaan. Iedereen is welkom. En komt ook!

Wie

Jongeren
Volwassenen

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Hedie Niemeijer
13