Etalage van Amersfoort

Ontdek hier 308 activiteiten en initiatieven zonder vaste datum

Activiteitencentrum

Gezocht: coördinator met lesbevoegdheid

Ontmoetingscentrum Entree in Amersfoort zoekt een mede-coördinator voor 16-18 uur per week op zzp-basis. Je gaat samen met de huidige coördinator de dagelijkse activiteiten in goede banen leiden. Bij Entree werken 85 vrijwilligers meerdere uren per week om bezoekers mogelijkheden te bieden zich te ontwikkelen. Entree wordt van ‘s ochtends tot ‘s avonds goed bezocht: er zijn groepslessen Nederlandse taal en een-op-een lessen voor allochtone vrouwen en enkele mannen. In de middag komen er m.n. kinderen van 6 tot 18 jaar individueel werken met een vrijwilliger aan het schoolwerk, léren leren, woordenschat, begrijpend lezen, rekenen/wiskunde maar ook het verhogen van concentratie, leerbereidheid e.d. Entree biedt ook begeleiding aan kinderen met leermoeilijkheden. Mensen bij Entree komen uit alle windstreken en het centrum is individueel gericht, laagdrempelig en kleinschalig. Ook een doelgroep van Entree zijn bewoners die ofwel geen onderwijs hebben genoten of door andere oorzaken moeilijk lerend zijn. 

Je taken t.a.v. de lessen omvatten onder meer:

-het matchen van vrijwilligers en leerlingen/cursisten en met hen de les plannen in het rooster

-heel belangrijk is de begeleiding van de lessen, wij begeleiden onze vrijwilligers en stagiairs intensief, d.w.z.

je denkt mee met vrijwilligers/stagiaires en cursisten/leerlingen wat het doel en de inhoud van de lessen is en je volgt het effect van de lessen. Je zet je in voor de evaluatie van het pedagogisch/didactische deel van het werk en het kwaliteitsverbeterplan, en verzorgt de verslaglegging hiervan

-daarnaast voer je intakes met vrijwilligers en met cursisten/leerlingen die zich aanmelden bij Entree, je maakt een inschatting welke kwaliteiten docenten bezitten en met welke leerling/cursist een goede match te maken is. Samen met de docent stel je een plan op om het leerproces op gang te brengen. Vrijwilligers en stagiaires hebben vaak geen onderwijsachtergrond, dus worden door de coördinatoren wegwijs gemaakt.

-zo nodig vervang je zelf wel eens een les

Het is duidelijk dat voor deze taken pedagogisch didactische kennis, zoals PABO, leraren- of NT2 opleiding en ervaring gevraagd wordt. Je hebt een goed beeld van wat kinderen op school moeten leren en je kunt meedenken over de aanpak van kinderen of cursisten met leermoeilijkheden. Je hebt kennis van NT2 of bent bereid je erin te verdiepen. 

 -je geeft mede leiding aan administratieve werkzaamheden, verslaglegging e.d.

-verder denk je mee over het beleid en over de huidige en nieuwe activiteiten van Entree in relatie tot de doelstellingen en geeft hier mede vorm aan.

Gevraagde kennis en vaardigheden:

*PABO of een lerarenopleiding of een adequate, vergelijkbare opleiding 

*didactische vaardigheden

*verantwoordelijkheidsgevoel

*leiding kunnen geven

*kunnen samenwerken en overleggen

*inzicht in de leefwereld van onze leerlingen en cursisten

*communicatieve vaardigheden

Spreekt het werk van Entree je aan? Wij zoeken naast de huidige part time zzp-er een extra zzp-er voor 16 tot 18 uur in de week.

Richt dan een mail met CV en motivatie aan Toos de Ree

stichtingontmoetingscentrum@gmail.com

Meer informatie over Entree?

Telefoon: (033) 7520045 / 06 51871138

www.entree.jouwweb.nl

Haydnstraat 26a, 3816 XH Amersfoort 

 

Stichtingen

Buurtkastjes voor gezinnen in nood

fotograaf: Asma Larrassi

De stijgende kosten zorgen ervoor dat veel gezinnen nauwelijks rond kunnen komen. Daarom slaan verschillende organisaties in de stad de handen ineen om gezamenlijk de voedselkastjes in de stad onder de aandacht te brengen. Ze roepen alle bedrijven en bewoners op deze te vullen met voedsel, menstruatieartikelen en andere verzorgingsproducten.

Tijd voor actie

Kranten en nieuwsapps koppen over de stijgende lasten. Energieprijzen gaan omhoog, de boodschappen zijn duurder en de kosten van materialen zijn ook flink gestegen. Het heeft grote gevolgen voor veel gezinnen. Eén op de tien vrouwen kan maandelijks niet naar werk of school omdat er geen geld is voor menstruatieartikelen, Stichting Leergeld heeft een toename in aanvragen van 25% en het Nibud verwacht dat één op de drie gezinnen de eindjes maar moeilijk aan elkaar kan knopen. Hoogste tijd voor actie dus, dacht Impact033.

Krachten bundelen

Sandra Barth, oprichter van Impact033, heeft de organisaties in Amersfoort benaderd die zich inzetten tegen armoede en heeft aan inwoners in Amersfoort gevraagd waar de huidige kastjes staan. Deze informatie bleek namelijk nogal versnipperd te zijn. Zij bracht de organisaties met elkaar in contact en met de tips van bewoners uit de stad ontstond er een complete lijst. ‘Ik las een bericht over menstruatiearmoede. Eén vrouw vertelde dat ze haar baan kwijt is geraakt, doordat ze niet naar haar werk kon zonder menstruatieartikelen. Dat raakte mij zó, dat ik ben gaan kijken wat ik kon doen en kwam erachter dat er overal in de stad voedselkastjes staan, maar er is geen centrale lijst of plek waar je de informatie kunt vinden’, vertelt de initiatiefneemster.

Kastjes vullen

Een deel van de voedselkastjes in de stad worden onderhouden en gevuld door de Stichting Armoedefonds, een landelijke organisatie, maar een groot deel van de kastjes is vaak leeg door de toenemende vraag. ‘Daarom wil ik iedereen oproepen die het kan opbrengen om extra boodschappen te doen, een voedselkastje in zijn buurt te adopteren en er regelmatig wat boodschappen in te plaatsen.’ Sandra Barth vervolgt: ‘Bovendien zijn er wijken waar nog helemaal geen buurtkastjes staan: Vathorst, Randenbroek, Vermeerkwartier, Hoogland en Schothorst. Als er in deze wijken bewoners of organisaties zijn die wel zo’n kastje in hun voortuin willen, dan zou dat super zijn!’. Boodschappen die in een buurtkastje geplaatst kunnen worden, zijn houdbare, gezonde etenswaren en basisverzorgingsproducten, zoals tandpasta of douchegel.

Lijst met voedselkastjes

Melt Pels van IndeBuurt heeft een mooie kaart op Google Maps gemaakt waar alle kastjes staan en Lindsay Wiering, een enthousiaste inwoner, beheert de Facebookgroep ‘Buurtkastjes Amersfoort’ waar elke inwoner zijn vragen kan stellen en de lijst van kastjes vinden en aanvullen. De organisaties die meewerken aan deze campagne zijn Impact033, IndeBuurt033, Sociaal Fonds Amersfoort, Geldloket en de Stichting Armoedefonds. Organisaties en inwoners die ook mee willen helpen kunnen zich melden bij Impact033, via het emailadres hallo@impact033.nl

Duurzaamheid

Telraam zoekt nieuwe deelnemers

Wil je weten hoe druk het is in je straat? Hoeveel fietsers, voetgangers, auto’s en zwaardere voertuigen er dagelijks doorheen rijden? Wil je weten of auto’s zich wel aan de snelheid houden? Of ervaar je bepaalde verkeerssituaties waar je graag meer inzicht in krijgt? Met Telraam kun je het zelf meten!

Sport

Krav maga voor vrouwen

Ongewenst gedrag. Ongepast gedrag. Opmerkingen. Aanraken. Intimidatie. Betasten. Bedreigende situaties. Allemaal onderwerpen die vandaag de dag veel in schijnwerpers staan. En helaas hebben veel vrouwen er mee te maken. 

Gevoel van onveiligheid kan komen door de omgeving waar in je verkeert, maar ook door het gevoel van onvermogen. “Ik kan niks doen”, “Ik ben niet sterk genoeg”, “Daar kan je als vrouw toch niks tegen beginnen?” zijn overheersende gedachten bij veel vrouwen. En helaas zijn deze allemaal niet waar. Want er is juist zo ontzettend veel wat je kan doen!

De lessen Krav Maga voor vrouwen wordt gegeven door Geerdien. Zij is Krav Maga instructeur en gespecialiseerd in Krav Maga voor vrouwen. 

Tijdens deze lessen leer je praktische technieken die je direct kunt gebruiken. Hoe kun je jouw omgeving inzetten in een bedreigende situatie? Welke objecten kan je gebruiken om jezelf te verdedigen? Hoe kom je los? Hoe kom je weg? Daarnaast gaan we ook aan de slag met de mindset, onder het mom van: “iets doen is beter dan niets doen”. We zetten in op bewustwording van je eigen handelen en bewustwording van je omgeving. 

We passen het aanbod van de lessen aan op de behoefte van de groep. 

Schrijf je in voor deze lessen en laat ons weten wat je wilt leren, waar of wanneer je je onveilig voelt. Dan nemen we jouw wensen mee in de lessen!

Brocker Health

Amersfoort Vathorst

info@brockerhealth.nl

Vechtsport

Boxing kids

oksen voor kinderen (6-12 jaar)

Boxing Kids is een stoere en uitdagende training voor kinderen. Tijdens de lessen leren zij verschillende stoot- en traptechnieken: daarbij gebruiken we pads, trapkussens en bokszakken. We werken aan de verbetering van hun conditie, fysieke kracht, techniek, inzicht en weerbaarheid. Dit draagt bovendien bij aan het vergroten van hun zelfvertrouwen.

Let op! We trainen NIET voor wedstrijden, maar uitsluitend om kinderen goede technieken te leren en te helpen steviger in hun schoenen te staan.

Deze Boxing Kids training is een geweldige aanvulling op de lessen Zelfverdediging voor kinderen. Natuurlijk is deze ook toegankelijk voor alle kinderen die graag willen leren boksen.

Brocker Health

Amersfoort vathorst

info@brockerhealth.nl

Sport

Krav maga tieners

Kramaga is een verdedigingssysteem dat zijn oorsprong vindt in Hongarije en verder ontwikkeld is door oprichter Imi Lichtenfeld in Israël.

Krav maga is een effectieve methode voor mannen en vrouwen van alle leeftijden voor het omgaan met (levens)bedreigende situaties, zoals bedreigingen met mes of vuurwapen, ontvoering, aanranding of andere vormen van geweld. De methode is gebaseerd op de realiteit.

In een vrij korte tijd leer je hoe je een nood- of levensbedreigende situatie kunt overleven. Krav maga is dan ook geen sport, maar een zelfverdedigingssysteem. Je leert hoe je conflictsituaties vermijdt, maar als dat niet lukt om in de conflictsituatie te overwinnen. Je krijgt doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en zelfdiscipline.

Kenmerkend voor onze trainingen is dat we de meest uiteenlopende, realistische situaties simuleren. We trainen daarom niet alleen binnen op locatie, maar ook buiten, om zo realistisch mogelijk te kunnen trainen op de verschillende scenario’s.

Brocker Health

Amersfoort vathorst

info@brockerhealth.nl

Sport

Bootcamp

Wil jij lekker een uur afzien en trainen in de frisse buitenlucht?

Tijdens de Bootcamp werken we met verschillende tools, zoals kettlebell, zandzakken, eigen lichaamsgewicht, TRX en nog veel meer: TRX is een manier van trainen die in het Amerikaanse leger is ontstaan.

Voordelen: 

 • Afwisselend (geen training is het zelfde)
 • Lekker bewegen in de frisse buitenlucht
 • Toegankelijk voor elk niveau

Brocker Health

Amersfoort vathorst

info@brockerhealth.nl

Vechtsport

Krav maga

Kramaga is een verdedigingssysteem dat zijn oorsprong vindt in Hongarije en verder ontwikkeld is door oprichter Imi Lichtenfeld in Israël.

Krav maga is een effectieve methode voor mannen en vrouwen van alle leeftijden voor het omgaan met (levens)bedreigende situaties, zoals bedreigingen met mes of vuurwapen, ontvoering, aanranding of andere vormen van geweld. De methode is gebaseerd op de realiteit.

In een vrij korte tijd leer je hoe je een nood- of levensbedreigende situatie kunt overleven. Krav maga is dan ook geen sport, maar een zelfverdedigingssysteem. Je leert hoe je conflictsituaties vermijdt, maar als dat niet lukt om in de conflictsituatie te overwinnen. Je krijgt doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en zelfdiscipline.

Kenmerkend voor onze trainingen is dat we de meest uiteenlopende, realistische situaties simuleren. We trainen daarom niet alleen binnen op locatie, maar ook buiten, om zo realistisch mogelijk te kunnen trainen op de verschillende scenario’s.

Brocker Health

Amersfoort vathorst

info@brockerhealth.nl

Vechtsport

Kids krav maga 5+

Speciaal voor kinderen!

Kramaga is een verdedigingssysteem dat zijn oorsprong vindt in Hongarije en verder ontwikkeld is door oprichter Imi Lichtenfeld in Israël.

Krav maga is een effectieve methode voor mannen en vrouwen van alle leeftijden voor het omgaan met (levens)bedreigende situaties, zoals bedreigingen met mes of vuurwapen, ontvoering, aanranding of andere vormen van geweld. De methode is gebaseerd op de realiteit.

In een vrij korte tijd leer je hoe je een nood- of levensbedreigende situatie kunt overleven. Krav maga is dan ook geen sport, maar een zelfverdedigingssysteem. Je leert hoe je conflictsituaties vermijdt, maar als dat niet lukt om in de conflictsituatie te overwinnen. Je krijgt doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en zelfdiscipline.

Kenmerkend voor onze trainingen is dat we de meest uiteenlopende, realistische situaties simuleren. We trainen daarom niet alleen binnen op locatie, maar ook buiten, om zo realistisch mogelijk te kunnen trainen op de verschillende scenario’s.

Brocker Health

Amersfoort vathorst

info@brockerhealth.nl

Sport

Zelfverdediging voor kinderen

Sterk in je schoenen staan, dat is wat wij allemaal willen voor onze kinderen! De meeste kinderen hebben wel eens te maken met een pestkop op het schoolplein. Mentale weerbaarheid, je eigen grenzen stellen en het leren inschatten van situaties zijn onderwerpen waar we tijdens de lessen zelfverdediging veel tijd aanbesteden.

Uiteraard werken we ook aan fysiek sterker worden. Dit doen we door kracht- en conditieoefeningen, vallen en opstaan, stoot- en traptechnieken. Voor situaties waarbij het er echt op aankomt, leren wij kinderen specifieke technieken waarbij zichzelf uit een benarde situatie kunnen redden.

De Kids groep is voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 9 jaar. De Junior groep is voor kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar. De lessen duren 1 uur en bestaan uit een warming-up, spelelementen waarbij zelfverdedigingstechnieken worden geoefend en mentale/verbale weerbaarheid.

Kortom, een sportief uur met als doel een mentaal en fysiek sterk kind, boordevol zelfvertrouwen!

Brocker Health

Amersfoort vathorst

info@brockerhealth.nl

Beweging

Wandelen en Fietsen en Ontmoeten

Op maandag en vrijdag in de “even weken” wordt er gewandeld van 10.00 tot ca. 11.15 uur, een afstand van ongeveer 5 km. (niet in de kerst- en zomer-vakantie).

Op maandag en vrijdag in de “oneven weken” wordt er gefietst van 10.00 tot ca. 11.15 uur, een afstand van ongeveer 20 km. (niet in de kerst- en zomer-vakantie).

Na afloop kan er een kopje koffie worden gedronken bij De Neng.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Deelname op eigen risico.

Therapeuten

Kinesiologie en Bioresonantie

Loop je steeds vaker tegen je grenzen aan? Bereik je op de een of andere manier je doelen niet (thuis, op je werk of sport)? Probeer dan eens de unieke combinatie van Kinesiologie en Bioresonantie.

Voor meer informatie zie: https://www.degezondheidsdriehoek.nl

Cultuur

Chantatouille zoekt hoge sopraan

Chantatouille (www. chantatouille.nl) is een enthousiast en goed bezet kamerkoor. We zingen vooral klassieke maar ook nieuwe meerstemmige muziek. Bekend en onbekend. Een mooie koorklank en goede sfeer zijn belangrijk. Er is nog plek vrij voor een hoge sopraan.

Wij repeteren op maandagavond in de Rochuskapel van hofje Armen de Poth. Kom gerust eens meerepeteren om de sfeer te proeven.

Nieuwsgierig geworden? Laat dan van je horen! Dat kan via chantatouille@gmail.com of info@chantatouille.nl

Educatie

gezocht:ZZP-er met onderwijsachtergrond

Ontmoetingscentrum Entree in Amersfoort zoekt een mede-coördinator met een lesbevoegdheid, om samen met de huidige coördinator de dagelijkse activiteiten op Entree in goede banen te leiden. Bij Entree werken 85 vrijwilligers meerdere uren per week om een ander te helpen. Entree wordt van ‘s ochtends tot ‘s avonds goed bezocht: in de ochtend en voormiddag zijn er o.a. groepslessen taal voor allochtone vrouwen en enkele mannen. In de middag komen er m.n. kinderen van 6 tot 16 jaar individueel werken met een vrijwilliger aan het schoolwerk, leren leren, woordenschat, begrijpend lezen, rekenen, maar ook wiskunde e.d. Mensen bij Entree komen uit alle windstreken en het centrum is laagdrempelig en kleinschalig. Spreekt het werk van Entree je aan? Wij zoeken naast de huidige part time zzp-er een extra zzp-er voor 16 tot 18 uur in de week.

Je taken omvatten onder meer: je voert intakes met vrijwilligers en met cursisten / leerlingen die zich aanmelden bij Entree. Je matcht vrijwilligers en leerlingen / cursisten met elkaar en vindt samen met hen een geschikt moment in het rooster, dat zij bij Entree samen kunnen werken. Je begeleidt en denkt mee met vrijwilligers / stagiairs hoe zij een cursist (voor bv individuele taalles aan moeilijk lerende mensen) of leerling het beste kunnen helpen. Hiervoor is het belangrijk dat je pedagogisch didactische vaardigheden bezit, bv de PABO hebt afgerond of een lerarenopleiding. Je hebt een goed beeld van wat kinderen op school moeten leren en je kunt meedenken over de aanpak van kinderen of cursisten met leermoeilijkheden. Je hebt kennis van NT2 of bent bereid je er in te verdiepen. Je werkt ook mee aan de evaluatie van onze activiteiten en het kwaliteitsverbeterplan.

Je houdt je bezig met werven en aannemen van vrijwilligers en stagiaires MBO 2 en 4 (Zorg en Welzijn). Ook maak je kennis met en match je VWO leerlingen, die 10 weken komen om een leerling bijles te geven bij Entree. Wij begeleiden onze vrijwilligers en stagiairs intensief. Verder denk je mee over het beleid en over de huidige en nieuwe activiteiten van Entree in relatie tot de doelstellingen en geeft hier mede vorm aan. Je regelt op de dagen dat je werkt zo nodig vervanging of vervangt zelf een les bij afwezigheid van vrijwilligers. Tot slot geef je mede leiding / verricht je zelfstandig administratie en mailverkeer, financiële verslaglegging e.d. Je onderhoudt contacten met andere instanties.

Gevraagde kennis en vaardigheden:

adequate HBO-of vergelijkbare opleiding, zoals PABO of een lerarenopleiding

didactische vaardigheden

verantwoordelijkheidsgevoel

leiding kunnen geven

kunnen organiseren

kunnen samenwerken en overleggen

stiptheid

inzicht in de leefwereld van onze leerlingen en cursisten

affiniteit met het veld van onderwijs en welzijn

communicatieve vaardigheden

Heb je interesse in deze vacature?

Richt dan een mail aan Toos de Ree

stichtingontmoetingscentrum@gmail.com

Meer informatie over Entree?

Telefoon: (033) 7520045 / 06 51871138

www.entree.jouwweb.nl

Haydnstraat 26a, 3816 XH Amersfoort 

ICT service

Digitaal Hulpplein

Heeft u vragen op het gebied van computers, tablets, smartphones, internet en digitale diensten van de overheid of andere instellingen? Kom dan naar het Digitaal Hulpplein voor gratis hulp en advies en neem dan alle benodigde apparatuur, snoeren, gebruikersnamen, wachtwoorden etc. mee.

Wanneer: Elke donderdagochtend, tussen 10.00 en 12.00 uur. Dit is een activiteit samen met de Bibliotheek Eemland.

Dorpshuis de Neng - Engweg 7 - 3828 CJ Hoogland

Naaien

Naaigroep

Een groepje dames maakt kleding onder leiding van Ank Hannesen. Enkele naaimachines zijn aanwezig en de patronen worden uit verschillende bladen gehaald.

Wanneer: Elke donderdagochtend, van 10.00 tot 12.00 uur.

Dorpshuis de Neng - Engweg 7 - 3828 CJ Hoogland

Bordspelen

Ontmoeten/Spelletjes

Gezellig samen, onder het genot van een kopje koffie of thee, de dagelijkse actualiteiten bespreken, een oud Hollandse spelletje doen of een andere activiteit. Maar vooral het contact met elkaar, daar draait het om.

Wanneer:

Dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur.

Dorpshuis de Neng - Engweg 7 - 3828 CJ Hoogland

Creatief

Tekenen en Schilderen

Circa 10 tot 12 dames in de leeftijd van 50 tot 85, komen bij elkaar om te tekenen en schilderen. Hierbij leren ze van elkaar. Ontmoeten ook heel belangrijk.

Met enige regelmaat wordt er een workshop georganiseerd, om extra kennis op te doen.

Wanneer:

Elke 2de en 4de dinsdagmiddag van de maand, van 14.00 tot 16.00 uur.

Dorpshuis de Neng - Engweg 7 - Hoogland

Spelletjes

Sjoelen

Hier ontmoeten mensen elkaar elke maandagmiddag en wordt er gesjoeld en een kopje koffie gedronken.

Er wordt vrijwillig een bijdrage van € 10,00 per jaar gevraagd voor vervanging en onderhoud.

Kom gerust eens kijken en meedoen, U bent van harte welkom!

Elke maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.

Dorpshuis de Neng - Engweg 7 - 3828 CJ Hoogland

Gezondheid

Cursus Goed en Gezond met elkaar

Wil jij lekkerder in je vel zitten? En weten wat jij kan doen bij stress? Dat willen meer mensen! In deze Gratis cursus leer jij dat. De cursus is met gezondheidscoach Liesbeth. Zij helpt om je gezonder te voelen. Er doen nog 6 tot 9 andere mensen mee.

Samen doe je fijne opdrachten. Bijvoorbeeld praten over wat jij belangrijk vindt in het leven. Over hoe goed jouw lichaam werkt. Of hoe dat beter kan. En hoe jij informatie over gezondheid beter kan begrijpen.

Het is bij Wijkcentrum Het Klokhuis. Dat zit op Weberstraat 2 in Amersfoort. Dichtbij het Euterpeplein. Het begint op dinsdagochtend 27 september. Je komt 8 keer samen. Het is elke week van 9:30 tot 11:00 uur.

Aanmelden of meer informatie? Bel of Whatsapp Liesbeth op 0625574660. Of stuur een e-mail naar liesbethdegoeij@hotmail.com.

Laat het ook weten als je op een andere dag kan.

Gezondheid

Cursus Goed en Gezond met elkaar

Wil jij lekkerder in je vel zitten? En weten wat jij kan doen bij stress? Dat willen meer mensen! In deze Gratis cursus leer jij dat. De cursus is met gezondheidscoach Liesbeth. Zij helpt om je gezonder te voelen. Er doen nog 6 tot 9 andere mensen mee.

Samen doe je fijne opdrachten. Bijvoorbeeld praten over wat jij belangrijk vindt in het leven. Over hoe goed jouw lichaam werkt. Of hoe dat beter kan. En hoe jij informatie over gezondheid beter kan begrijpen.

Het is bij Wijkcentrum Het Klokhuis. Dat zit op Weberstraat 2 in Amersfoort. Dichtbij het Euterpeplein. Het begint op dinsdagochtend 27 september. Je komt 8 keer samen. Het is elke week van 9:30 tot 11:00 uur.

Aanmelden of meer informatie? Bel of Whatsapp Liesbeth op 0625574660. Of stuur een e-mail naar liesbethdegoeij@hotmail.com.

Laat het ook weten als je op een andere dag kan.

Vervoersdiensten

ANWB AutoMaatje Amersfoort

Ben je zelf minder mobiel en voor jouw vervoer afhankelijk van anderen? En moet je daardoor teveel thuisblijven?

Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen!ANWB AutoMaatje Amersfoort is voor inwoners van de gemeente Amersfoort die minder mobiel zijn en geen redelijk vervoersalternatief hebben. Zij kunnen gebruik maken van ANWB AutoMaatje Amersfoort. ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Jouw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Je schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke doelen als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen. Ook een bezoek buiten de gemeente is mogelijk. Om gebruik te kunnen maken van ANWB AutoMaatje neem je contact op met ANWB AutoMaatje Amersfoort. Deelname aan ANWB AutoMaatje is tegen een onkostenvergoeding van 35 cent per kilometer en eventuele parkeerkosten.

Zo werkt ANWB AutoMaatje op hoofdlijnen

 1. Heb je vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met ANWB AutoMaatje Amersfoort.
 2. Vervolgens wordt een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs gezocht die jou, op het door jouw gewenste moment, wil rijden.
 3. Je wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is. Daarbij word je geïnformeerd over de globale hoogte van de verschuldigde onkostenvergoeding. Deze vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger – vermeerderd met eventuele parkeerkosten.
 4. Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij jou en ga je samen op stap. Bij korte ritten zal hij vaak bij jou blijven. Zit er veel tijd tussen heen- en terugrit? Dan maakt hij een afspraak wanneer hij weer klaarstaat voor de terugreis. Je betaalt de onkosten - vergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Meedoen met ANWB AutoMaatje? Neem contact op met ANWB AutoMaatje Amersfoort en schrijf je gratis in. Bel 06 - 537 007 84 (maandag t/m donderdag van 9:00 - 12:00 uur) of mail: automaatje.amersfoort@gmail.com

Of kijk voor meer informatie www.automaatje-amersfoort.nl

Op de site kun je ook lezen hoe je je als vrijwilliger (chauffeur) kunt aanmelden.

Sociaal

Dinsdag Hobbygroep voor vrouwen

Iedere dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur hebben wij een inloopochtend in OBS 't Spectrum.

Prijs

Gratis
Ontmoeten

Nieuwbrief Straatambassadeurs

Eens per maand maken de Straatambassadeurs een nieuwsbrief met daarin veel nieuws, inspiratie en tips op het gebied van ontmoeten, meedoen en omzien naar elkaar. U hoeft géén straatambassadeur te zijn om lid te worden van deze nieuwsbrief. U kunt u aanmelden via deze link: Straatambassadeurs VHV (list-manage.com)

Bordspelen

Bordspellenmiddag voor alle leeftijden

Iedere woensdag van 14.30-16.00 hebben we een uitgebreide spelletjes middag. Wie houdt er nu niet van spelletjes? We hebben kasten vol keuze: Betoverde Doolhof, Risk, Monopoly, Twister en heel veel meer. Kom je ook mee doen?

Spelletjes

(Groot)Ouder & Kind speelochtend

Iedere woensdag van 10.30-12.00 hebben we leuke activiteiten voor kinderen. Denk aan puzzelen, verven, knutselen en autobanen maken. Je kunt gewoon gezellig aan komen waaien. En oh ja: voor ouders en opa's/oma's hebben we heerlijke thee en koffie klaar staan.

Kledingwinkels

Kledingbank - ophalen van kleding

We hebben voor mannen, vrouwen en kinderen (maat 50 tot 176) kleding, schoenen en accessoires. We stellen geen vragen, kom gewoon lekker langs op zaterdag tussen 13.00-16.00

Educatie

Huiswerkbegeleiding en stilte werkplek

Samen met 15 vrijwilligers en stagiairs geven we vanaf groep 3 tot en met MBO begeleiding bij huiswerk en bieden stilte leerplekken. Geheel kosteloos.

Je kunt je opgeven door te mailen naar info@projecthuismadiba.nl. Het is voor iedereen uit Amersfoort!

Iedere dinsdag: 15.00-16.15 Groep 3, 4 en 5 en 16.00-17.30 Middelbare school & MBO.

Iedere donderdag: 15.00-16.15 Groep 6, 7 en 8 en 16.00-17.30 Middelbare school & MBO.

Duur/conditiesport

Gratis proefles Boksen

Altijd al willen proberen maar is het er nog nooit van gekomen? Pak nu je kans en boek een gratis proefles Boksen. Sporten bij ons is mogelijk vanaf 12 jaar

Buurtinitiatief

Mozaïekbank bijna af!

De tegelbank in de Rozenbuurttuin gaat er binnenkort heel anders uitzien! Op zaterdag 2 juli wordt de mozaïekbank feestelijk onthuld. Als je bij dit feestelijke evenement wilt zijn, zorg dan dat je tussen 11.00 – 13.00 uur in de Rozenbuurttuin bent.

De bank is in 2020 gebouwd door hergebruik van de stoeptegels die voorheen op het oude speelplaatsje lagen. In 2021 ontstond het idee om de bank te mozaïeken samen met buurtgenoten. Indebuurt033 steunde dat idee en heeft subsidie verleend voor dit project.

Daardoor konden we in 2021 met Sonia Farrar van Atelier Terra y Sol aan de slag. Zij heeft met input vanuit de buurt het ontwerp gemaakt. In workshops leerden we hoe je een mooie mozaïek maakt op panelen die later weer goed bevestigd kunnen worden op de bank. Ondertussen zijn er al veel mozaïekpanelen af. Op Koningsdag dit jaar lagen ze deels al tentoongesteld op de zandbakrand van de Rozenbuurttuin. Dat was een mooi voorproefje. In de week van 27 juni tot en met 1 juli worden de panelen op de bank bevestigd en gevoegd. Op zaterdag 2 juli 2022 wordt de bank feestelijk onthuld onder het genot van een hapje en een drankje

#Rozenbuurttuin #Mozaïekbank #Buurtproject #TerraySol #Indebuurt033

Advies

Activiteiten van Bewoners033

Wie is Bewoners033 en wat kan Bewoners033 voor bewoners betekenen?

Bewoners033 is een onafhankelijke netwerkorganisatie, opgericht en gerund door vrijwilligers. Ter ondersteuning van alle bewoners-initiatieven die zich inzetten om Amersfoort, Hoogland of Hooglanderveen nóg mooier en prettiger te maken. Bewoners033 is er voor al die mensen die bij het starten of doorzetten van een initiatief behoefte hebben om met andere initiatiefnemers van gedachten te wisselen, ervaringen te delen en gebruik te maken van elkaars kennis en kennissen. Zij doet dit onder meer door het organiseren van:

- De Broedplaats: een keer per kwartaal wordt een bijeenkomst georganiseerd, waar bewoners hun idee of bestaand project presenteren en een concrete hulpvraag stellen aan de bezoekers van de broedplaats.

De brainstorm hierover levert vaak bruikbare suggesties of nieuwe contacten op, die je verder kunnen helpen. Voor aanvang van de presentaties genieten we gezamenlijk van een (gratis) maaltijd. Een leuke manier om alvast kennis te maken met elkaar!

- De Burgerborrel: een netwerkbijeenkomst die twee keer per jaar georganiseerd wordt, want ‘kennis maken = kennis delen’. Onder het genot van een drankje inspireren en motiveren we elkaar. Een aanrader, kom eens kijken.

- Het Inloopspreekuur: elke laatste maandag van de maand (niet in de zomervakantie) in het Eemhuis (Eemplein). Hier kun je binnenlopen om van gedachten te wisselen over je idee of initiatief en vragen te stellen. Een goede kans dat de vrijwilligers van Bewoners033 je met tips of advies verder kunnen helpen.

- Advies033: Ervaren initiatiefnemers helpen starters op weg of onderweg bij uitdagingen. Dit doet Bewoners033 ook in samenwerking met o.a.de Rotary. Mail je vraag naar advies033@bewoners033.nl en we gaan aan de slag om te kijken wat Bewoners033 kan betekenen. Eenvoudiger kan het niet!

 

Bewoners hebben de meeste kennis van hun eigen wijk en er zijn gelukkig altijd bewoners te vinden zijn die het heft in eigen hand nemen en actief aan de slag gaan. Ook Amersfoort telt een groot aantal initiatieven die heel verschillend zijn. Sommige van deze bewonersactiviteiten leiden na meestal veel inspanning door vrijwilligers tot prachtige resultaten. Regelmatig is het opstarten of het realiseren lastig. En dan kan Bewoners033 ondersteuning bieden.

Therapeuten

Ik heb klachten en nu verder...?

Vaak nek-, rug-, buik-, hand of voet-klachten? Is dit herkenbaar voor jou? vaak zonder duidelijke medische reden, zonder duidelijk oorzaak. Het is mogelijk dat je lichaam nare herinneringen vasthoud, die jij allang vergeten bent. Het kan bijvoorbeeld ontstaan na een ongeluk, operatie, een moeilijke periode, verlies van dierbaren. Maar ook je zwangerschap en bevalling kunnen hier een rol in spelen.

Je kunt naar deze klachten gaan leven en zo kunnen jouw emoties opstapelen zonder dat je het weet ga je daar op reageren. Opeens verdrietig, heel moe zijn, de dagelijkse belasting wordt je teveel...

wanneer je jezelf in de tekst herkent, gun jezelf even tijd om bij mij langs te komen voor een vrijblijvend gesprekje, je bent hartelijk welkom.

Rina kerkhof              www.dewitteopaal.nl                 rina@dewitteopaal.nl      06278798234

 

Ontwikkeling

OPENING "DE GROENE LINIE"

Leuke bijeenkomst met mensen die plantenbakjes vulde en een mini moestuin opzetten. (sorry van het ontbreken van de foto's............moeilijk dingetje met de site)

Ontwikkeling

Opening veld 8, hoge kwartier tegenover

Hier vierde we de opening van een speelveld in Veld 8 in Hogekwartier (tegenover het Parsifalpad). Wethouder Tigelaar en onze directeur Joan van der Burgt zijn hierbij aanwezig. Er was ook een ijscocar, Het Mobiel Terras was er ook zodat de mensen even konden zitten.

Bijeenkomsten

Meditation Sangha

I enjoy organizing Meditation evenings. I can do this at Sandenburg 20. However to be able to organize this, I need some more insurance that people will come.

Before I organize the next event, I would like to have at least 5 people interested. This does not mean I will expect you at the next event. Consider it a mailing list, where I will keep you posted on the upcoming event. I will also share a story of how I see meditation, for every new subscriber. Because of this mailing list, I will know if there is enough interest to organize the event.

https://mailchi.mp/ffe382306cff/meditationsangha

Agenda Wednesday evening 19h-20:30h:

 • Guided Meditation
 • Listening, where one shares and the other listen in silence
 • Silent Meditation
 • Tea ceremony
 • Heart Sutra

Gemeente

In gesprek met onderhandelende partijen

In gesprek met de stad over te maken keuzes nieuwe coalitie

06 mei 2022

Formateurs Pim van den Berg (D66) en Patricia Seitzinger (GroenLinks) hebben in de afgelopen weken goede gesprekken gevoerd met D66, GroenLinks, CDA, Amersfoort2014 en Partij voor de Dieren over de vorming van een nieuwe coalitie. De komende jaren is er een aantal grote en belangrijke opgaven te realiseren.

De formerende partijen hebben aangegeven verder te willen spreken over de wijze waarop die opgaven uitgevoerd kunnen worden. Daarbij is het voor hen van belang dat bij de uitvoering van die opgaven het bewaken van de grenzen van onze planeet en het creëren van gelijkwaardige kansen voor iedereen, centraal staan. Ook geven de formerende partijen aan dat samenwerking met bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties in de stad essentieel is om Amersfoort verder te ontwikkelen naar een groene en progressieve stad.

In gesprek met de stad

Niet alleen om alle krachten te bundelen om al die grote opgaven te realiseren en te weten wat voor anderen belangrijk is, maar ook om samen te bewaken dat iedereen in onze stad mee kan komen in alle vernieuwingen en ontwikkelingen. Om die reden willen de formerende partijen ook nu, in het stadium van het vormen van een coalitieakkoord, in gesprek met bewoners en partijen in de stad. Deze gesprekken zijn wat hen betreft een begin van intensiever contact de komende jaren rondom grote opgaven. Bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties zijn uitgenodigd om met de formerende partijen in gesprek te gaan. Hiervoor worden de komende weken op vijf plekken in de stad, vijf gesprekken gevoerd.

Per bijeenkomst staan andere onderwerpen centraal:

14 mei Wonen en mobiliteit

21 mei Sociaal domein, jeugdzorg, onderwijs en arbeidsmarkt

28 mei Energietransitie en economie

4 juni Sport en cultuur

11 juni Samenwerking met de stad en regio en financiën

In de gesprekken worden dilemma’s over nog te maken keuzes voorgelegd. Aan de deelnemers wordt gevraagd argumenten voor en tegen mee te geven. De gesprekken vinden plaats voordat de formerende partijen zelf in gesprek gaan over dat thema. Zij betrekken de opbrengst van de gesprekken in hun vervolggesprek. Aan het eind van het onderhandelingsproces geven de formerende partijen een toelichting op de afwegingen die zijn gemaakt over de wijze waarop de input uit de bijeenkomst is verwerkt in het uiteindelijke programma.

Aanmelden

Aan deze openbare gesprekken kunnen alle geïnteresseerde bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties deelnemen. Om iedereen voldoende ruimte te geven in het gesprek is er een maximaal aantal mensen dat kan deelnemen. Daarom is het verzoek aan iedereen om zich aan te melden via Aanmelden voor stadgesprekken.

Gezondheid

Vathorst GEZond voor kinderen

Vathorst GEZond voor kinderen met overgewicht 

Tegenwoordig hebben veel kinderen een ongezonde leefstijl en heeft ruim 13% van de kinderen overgewicht. Dit kan er voor zorgen dat er conditioneel en/of motorisch problemen ontstaan. Vathorst is een wijk waarin relatief veel jonge kinderen wonen. Ook Vathorst ontkomt er niet aan dat het gemiddeld gewicht bij kinderen stijgt en er een afname is in activiteiten.  

Om bij kinderen in Vathorst een gezonde leefstijl te ontwikkelen is een programma opgezet waarbij er een samenwerking is tussen verschillende zorgverleners zoals de huisarts, kinderfysiotherapeut, diëtiste en de buurtsportcoach. 

Doelgroep:  

Het programma is gericht op kinderen tussen de 8 en 12 jaar met een hoger BMI, die conditioneel en/of motorisch moeite hebben om mee te komen. 

Doel:  

Het hoofddoel van het programma is het behalen van de beweegrichtlijn voor kinderen (meer dan 1 uur per dag matig-intensief bewegen plus 3x per week spier- en botversterkende activiteiten excl. gym op school) en een gezond voedingspatroon. Daarnaast komt het ontwikkelen van een beter zelfbeeld aan bod.  

Inhoud van de kinderfysiotherapie:  

De kinderfysiotherapie bestaat uit een beweegprogramma van 4 maanden. Gedurende deze periode komen er 16 lessen met 8 verschillende onderwerpen aan bod. We richten ons op het verbeteren van de conditie door gebruik te maken van de fitnessapparatuur, maar hiernaast hebben we ook aandacht voor o.a. balvaardigheden, kracht en balans door middel van oefeningen. 

Waar: KinderFyzie, locatie Vathorst Wervershoofstraat 363 

Wanneer: Woensdag middag 16:00-17:00 

Duur: 16 lessen van 60 minuten 

Vergoeding: via de zorgverzekeraar 

Aanmelding: via mail (info@fyzie.nl) of bellen naar onze praktijk op nummer 033-2048000. 

Wil jij weten met wie je te maken krijgt binnen dit project? Hieronder stellen de kinderfysiotherapeut, diëtiste en de buurtsportcoach zich voor! 

Kinderfysiotherapeut:  

Mijn naam is Bente en ik begeleid de kinderen die komen sporten in de groep. Mijn doel is om kinderen te motiveren tot bewegen en de kinderen te laten ervaren dat bewegen leuk is! Bij de intake zal ik jullie (waar nodig) in contact brengen met de diëtiste en de buurtsportcoach. Zij kunnen jullie verder helpen op gebied van voeding en het kiezen van een sport. In de lessen beginnen we altijd op de fitnessapparaten. Vervolgens zullen we elke les in parcours vorm oefeningen doen die aansluiten bij een bepaald thema, bijvoorbeeld evenwicht, kracht, balvaardigheid, etc. Als afsluiting doen we een gezamenlijk spel.  

Hopelijk tot snel! Heb je nog meer vragen? Stuur gerust een mailtje naar bbruijn@fyzie.nl 

Diëtiste: 

Als de dokter zegt dat je naar een diëtist mag, kom je bij één van ons terecht! Wij gaan met jou en je vader en/of moeder kijken naar wat je allemaal eet. Dan kijken we of er misschien dingen beter kunnen. We proberen steeds op een speelse manier kleine haalbare stapjes te zetten. Zo helpen we je op een gezonde manier op te groeien. 

Je kunt een afspraak maken op het algemene nummer: 088-4253600 of mailen naar info@dietheek.nl 

Buurtsportcoach: 

Wij zijn Piroska Baars en Sven Slop, buurtsportcoaches in Vathorst en Hooglanderveen. Onze opdracht is zoveel mogelijk inwoners van Amersfoort in beweging brengen. Samen met onze SRO-collega’s creëren wij de optimale condities om jong en oud te laten bewegen en sporten. Beweging is namelijk veel meer dan alleen het fysieke aspect. Beweging verbindt, biedt ruimte in je hoofd, geeft energie en zet mensen weer midden in de maatschappij. Als buurtsportcoaches helpen we jou graag mee om een geschikte sport- of beweegactiviteit te vinden. We vertellen je over het aanbod in de wijk en kunnen een proefles bij een sportvereniging of andere sportaanbieder voor je regelen. Heb je een vraag over sporten of bewegen bij jou in de buurt? Laat het ons dan weten! 

Piroska Baars | PBaars@sro.nl | 06 10 97 08 12

Sven Slop | SSlop@sro.nl | 033 422 51 86

Prijs

Gratis
Ontwikkeling

Doe mee met MDT - Buddy to Buddy YOUNG

NIEUW! Buddy to Buddy YOUNG!

Val jij in die leeftijdscategorie of heb jij nog een neefje/nichtje, vriend/vriendin of buurjongen/meisje in die leeftijdscategorie? Doe mee! Zegt het voort!

De MDT-reis

Hun wereld openstellen voor andere culturen, bijdragen aan een inclusievere samenleving en minder eenzaamheid voor vluchtelingen. Dat is het doel van dit reguliere MDT-traject voor jongeren dat in totaal 5 maanden duurt. Deelnemers verruimen hun eigen wereld en helpen vluchtelingen met integreren door 1 op 1 wekelijks met elkaar op te trekken. Hierdoor krijgen de jongeren een grotere betrokkenheid bij de opvang en integratie van vluchtelingen.

De deelnemers doen eerst mee aan een aantal vaste onderdelen, zoals een informatiebijeenkomst, intake en een informatief en interactief college. Daarna worden de buddy’s op basis van gemeenschappelijke interesses aan elkaar gekoppeld. De koppeling start tijdens een feestelijke matchingsdag. Na deze start spreken de buddy’s elke week 1 op 1 af. De jongeren zetten hun talenten in door samen een groepsactiviteit te organiseren voor alle andere buddy’s. Elke twee weken doen de jongeren mee aan een groepsactiviteit.

Tijdens het traject zijn er begeleidingsbesprekingen met een begeleider en intervisiebijeenkomsten. De MDT-reis wordt afgesloten met een eindfeest. Elke deelnemer ontvangt een landelijk MDT-certificaat.

De tijdsinvestering is ongeveer 4 uur per week, gedurende 5 maanden en in totaal tussen de 80 tot 100 uur.

Lees meer op: https://buddytobuddy.nl/young/

Meld je aan als buddy en geef aan dat je een MDT bij ons wilt lopen: http://eepurl.com/hhcApz

Prijs

Gratis
Ontmoeten

Doe mee, word buddy!

Houd jij ervan om verbinding te maken met andere mensen? Verdiep jij je graag in verschillende culturen en houd je daarnaast van samen plezier maken? Dan wil jij misschien wel buddy worden van een nieuwkomer met een vluchtelingenachtergrond in Amersfoort!

We draaien meerdere rondes per jaar. Meld je aan via http://eepurl.com/hhcApz. Dan kijken we samen wanneer je jouw buddyschap het beste kunt starten.

Bekijk voor meer informatie onze website: www.buddytobuddy.nl/amersfoort of stuur een mailtje met jouw vragen naar amersfoort@buddytobuddy.nl

Prijs

Gratis
Welzijn

Zonnebloem regio Eemland

https://zonnebloem-eemland.nl/home

Sociaal

Eerste Amersfoortse ‘vreedzame’ magazine

Liendert en Schuilenburg blikken terug op 2 jaar Vreedzame Wijk

De twee vreedzame wijken in Amersfoort, Liendert en Schuilenburg, kijken samen met inwoners en partners terug op twee jaar Vreedzame Wijken. Dat doen ze het magazine ‘Wij Zijn’ waarin kinderen, inwoners en organisaties vertellen over hun ervaringen in de wijk. In het tijdschrift lees je over de verschillende activiteiten die plaatsvonden, zoals de opening van het vreedzame buurtplein of de start van een kinderpersbureau. Coördinators Suzanne Toussaint en Saida Tesaguaguin van IndeBuurt033: “We zijn zo trots op iedereen in onze wijken als we door het tijdschrift bladeren. Daarnaast zijn er zóveel vreedzame initiatieven in de wijken geweest, dat ze niet eens allemaal in het magazine pasten”.

Dit is pas het begin!

Natuurlijk betekent een terugblik niet dat Vreedzaam Liendert en Vreedzaam Schuilenburg eindigen. “We zien juist een fantastische basis om door te gaan op de ingeslagen weg met natuurlijk inwoners en partners in de wijk. En bovenal met de kinderen, zij zijn onze toekomst!”

Wat is een Vreedzame Wijk?

Samenleven op positieve wijze. Dat klinkt logisch en makkelijk, dat is niet altijd zo. In Vreedzame Wijken wordt goed nagedacht over hoe we met elkaar samenleven. En we denken er niet alleen over na: we passen het toe in de wijk. Daarbij zetten we onze kinderen centraal. Want vreedzaam samenleven begint bij de basis: bij onze kinderen! Zij zijn de nieuwe generatie en daarmee de toekomst van onze wijken. Daarom vinden we het fijn en belangrijk dat we in onze wijken Vreedzame Scholen hebben, De Windroos, Het Spectrum en de Wijde Wereld. De scholen werken vanuit onze pedagogische visie. In die visie staan 4 principes centraal:

 • Een positieve sociale gemeenschap (we horen bij elkaar)
 • Conflicthantering en mediatie (we lossen conflicten zelf op)
 • Taken en verantwoordelijkheden (we dragen allemaal een steentje bij)
 • Omgaan met diversiteit (wij zijn allemaal anders)
Bijeenkomsten

Basistraining vreedzame wijk

In Liendert & Schuilenburg bouwen we aan een wijk waarin ouders, scholen en buurten samen opvoeden en met elkaar in gesprek gaan over hoe ze dat samen doen. En waar de ambitie verder gaat dan onze kinderen te laten opgroeien in een positief klimaat. Waar we de ambitie hebben dat deze kinderen opgroeien tot de actieve burgers. Juist door daar nu al mee te spelen en oefenen. Iedereen die actief is op gebied van jeugd, jongeren en ouders/bewoners in Liendert & Schuilenburg is van harte uitgenodigd om deel te nemen.

In de basistraining Vreedzame Wijk kijken wij naar wat de kinderen op (Vreedzame) scholen leren over gedrag, veiligheid, verantwoordelijkheid voor de omgeving en het omgaan met conflicten. Zodat wij als volwassenen op dezelfde manier kunnen reageren en hen daarbij helpen. Hoe mooi is het als er steeds meer plekken in de wijk komen waar kinderen maar ook wij zelf kunnen oefenen met democratische vaardigheden.

Ook krijg je handige tips waardoor het contact met kinderen makkelijker wordt. Of dit nu thuis is, bij de sportclub, in het buurthuis of op het speelplein.

 De basistraining bestaat uit 3 dagdelen.

Aan deelname zijn geen extra kosten verbonden; de gemeente Amersfoort onderschrijft het belang van het bouwen aan een samenhangend positief pedagogisch klimaat in de wijken en maakt de training in samenwerking met indebuurt033 mogelijk.

De trainingen worden gegeven door Petra Jongerius, stichting Dock Utrecht en ondersteund door Suzanne Toussaint en Saida Tesaguaguin van Indebuurt033. 

 We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze training.

Basistraining ochtend: 

- Ma  9 mei 2022, 09.30 – 12.00

- Ma 23 mei 2022, 09.30 – 12.00

- Ma 30 mei 2022. 09.30 – 12.00

 Locatie: Sportcomplex Amerena, De Velduil 2, Amersfoort

Aanmelden vóór 26 april 2022 per mail via :  suzanne.toussaint@indebuurt033.nl of saida.tesaguaguin@indebuurt033.nl  

Prijs

Gratis
Groenvoorzieningen

Voortuinkeuringen Liendert Rustenburg

 GR0EI & BLOEI AMERSFOORT KEURT VOORTUINEN IN LIENDERT EN RUSTENBURG

Elk jaar stuurt Groei & Bloei vrijwilligers op pad om voortuinen te beoordelen. Ging het voorheen vooral om het plezier in tuinieren te stimuleren en de woonomgeving op te fleuren, de laatste jaren zijn daar duurzaamheid en leefbaarheid bij gekomen. Wijken met groen zijn in de zomer koeler dan versteende wijken en het groen zorgt voor extra waterberging bij extreme regenval. 

De vrijwilligers gaan drie keer op pad: in voorjaar, zomer en herfst. In de lente worden alle voortuinen met behulp van een scorelijst bekeken. Een aantal tuinen wordt dan genomineerd. De keren daarna worden alleen de genomineerde tuinen bekeken. Het gaat er dus om wie de mooiste voortuin heeft door het hele jaar heen. Daar worden uiteindelijk de prijswinnaars uit gekozen.  

Ga aan de slag met je voortuin! Je hebt nu nog de tijd om alles piekfijn in orde te brengen. Fijn voor je conditie en daarbij leidt het al snel tot een praatje met buren over het hekje. Iedereen maakt graag een ommetje langs een fleurige voortuin.

Bij de prijsuitreiking is iedereen welkom. Deze vindt plaats op 24 november 2022 om 20.00 uur in Het Groene Huis in Amersfoort.Met een boeiende presentatie worden informatie en ideeën aangereikt voor een aantrekkelijke voortuin. Ook is er aandacht voor privacy: tips hoe je zonder hoge haag de inkijk kunt beperken. Een leuke, informatieve avond voor elke tuinliefhebber. 

Hulpverlening

Chat met Fier i.s.m. Lady’s Linked

Herken jij deze situaties – bij jezelf óf bij een ander? Chat er anoniem over.

 1. Wordt er thuis gescholden? Of geslagen?
 2. Moet jij seks hebben tegen je wil?
 3. Word jij bedreigd door iemand die jouw (naakt)foto heeft?
 4. Dwingt iemand jou om drugs te dealen?
 5. Is er bij jou thuis altijd ruzie? En voel je je hier niet fijn?
 6. Maken mensen misbruik van jouw (bank)rekening of andere persoonlijke gegevens?
 7. Zet je familie je onder druk om te trouwen met iemand tegen je wil?

De chat is open op:

Maandag t/m vrijdag van 16.00 tot 6.00 uur

Start direct met chatten!

Zaterdag, zondag en feestdagen van 20.00 tot 6.00 uur

Ben je in direct gevaar en loopt een situatie uit de hand? In geval van nood, bel altijd 112!

Prijs

Gratis
Ontmoetingsplaats

Jongerencentra

Jongerencentra in Amersfoort

Ontmoet andere jongeren in het jongerencentrum

Wil je de andere jongeren in je wijk ontmoeten? En samen met hen een gezellige tijd hebben? Kom dan eens naar een van de jongerencentra in Amersfoort. Er zijn er vijf, verspreid over de stad: De Bunker, So What, The Game, De Rest en Jongerencentrum Vathorst. In Nieuwland is er Jongerenontmoetingsplek De Dreef.

Wat kun je doen in het jongerencentrum?

Op een paar vaste tijden in de week kun je binnenlopen bij het jongerencentrum. De openingstijden vind je onderaan de pagina. Je kunt dan andere jongeren ontmoeten en samen relaxen, muziek luisteren, kletsen en gezellig iets drinken. Er zijn ook altijd een paar volwassen begeleiders.

Activiteiten voor jou en je vrienden en vriendinnen

Ieder jongerencentrum organiseert ook activiteiten voor jongeren, zoals een hobbyclub, een groep voor meiden, voetbalwedstrijden en nog veel meer. Kijk op de website van de jongerencentra voor de activiteiten in het jongerencentrum bij jou in de buurt.

Waar vind je de jongerencentra?

 • In Hoogland – Jongerencentrum De Bunker, Engweg 7.
 • In Zielhorst – Jongerencentrum So What, Spinetpad 4.
 • In Liendert/Rustenburg – Jongerencentrum The Game, Wiekslag 94.
 • In Soesterkwartier – Jongerencentrum De Reset, Plataanstraat 19.
 • In Vathorst – Jongerencentrum Vathorst, Wezeperberg 6.
 • In Nieuwland – Jongerenontmoetingsplek Op Dreef, Zeldertsedreef 3A.

Openingstijden

Jongerencentrum De Bunker:

Maandag: gesloten

Dinsdag: 19.00 – 22.00 uur

Woensdag: 19.00 – 22.00 uur

Donderdag: 19.00 – 22.00 uur

Vrijdag: gesloten

Zaterdag: gesloten

Zondag: gesloten

So What (jongeren 12 – 23 jaar)

Maandag: 19.00 – 22.00 uur

Dinsdag: 20.00 – 22.00 uur

Woensdag: 19.00 – 22.00 uur

Donderdag: 19.00 – 22.00 uur

Vrijdag: 19.00 – 22.00 uur

Zaterdag: gesloten

Zondag: gesloten

The Game:

Dinsdag: 13.00 – 18.00 uur

Donderdag: 13.00 – 18.00 uur

De Reset:

Jongerencentrum Vathorst:

Maandag: 19.00 – 22.00 uur (leeftijd 18 tot 23)

Dinsdag: 17.00 – 21.00 uur (leeftijd 12 tot 17)

Woensdag: 19.00 – 22.00 uur (leeftijd 18 tot 23)

Donderdag: gesloten

Vrijdag: 19.00 – 22.00 uur (leeftijd 18 tot 23)

Zaterdag: 17.00 – 21.00 uur (leeftijd 12 tot 17)

Zondag: gesloten

Jongerenontmoetingsplek Op Dreef:

Woensdag: 14.00 – 16.00 uur (groep 7/8)

Donderdag: 19.00 – 22.00 uur (12+)

Vrijdag: 16.00 – 19.00 uur (meidengroep 12+)

Ondersteuning

Jongeren Informatie Punt

Heb je vragen, wil je iets leren of organiseren?

Het Jongeren InformatiePunt helpt jongeren verder

Heb je vragen over bijvoorbeeld werk of school? Over geld, schulden of dingen die je moet regelen? Of over andere dingen waar je als jongere mee te maken krijgt? Dan kun je terecht bij een van de Jongeren Informatie Punten (JIP). Bij ons krijg je gratis advies, informatie en hulp. We organiseren activiteiten waar je iets leert of waar je anderen ontmoet.

Kom naar het JIP

Wij zijn er voor jongeren van 12 tot 27 jaar. Je kunt bij ons binnenlopen of een afspraak maken. We luisteren naar je. We geven je advies en informatie. En we bekijken samen met jou wat je nodig hebt om weer verder te kunnen. Je hoeft niks te betalen.

Doe mee aan onze activiteiten

We organiseren regelmatig activiteiten waaraan je kunt meedoen. Trainingen, workshops en sportactiviteiten. Je leert er iets dat leuk en nuttig is. Plus je ontmoet andere jongeren. Kijk ook op Samenindebuurt033.nl.

Help mee in het JIP

Wil je een activiteit organiseren? Of wil je zelf graag andere jongeren helpen? Kom dan snel bij ons langs om te bespreken wat je wil en wat er kan. Voor sommige activiteiten kun je geld aanvragen. Wij helpen je daar graag bij!

Waar vind je ons?

Er zijn twee Jongeren Informatie Punten in Amersfoort.

Jongeren Informatie Punt – Liendert

Wiekslag 94 (The Game), 3815 GS Amersfoort.

Geopend op:

 • Maandag          12.00 – 20.00 uur
 • Woensdag 12.00 – 20.00 uur
 • Vrijdag       17.00 – 20.00 uur
 • Op dinsdag en donderdag wisselen de tijden. Bel als je een afspraak wilt maken. Op maandag, woensdag en vrijdag kun je gerust binnen komen lopen!

Jongeren Informatie Punt – Zielhorst

Spinetpad 4, (SoWhat), 3822 DT Amersfoort.

 • Hier werken we op afspraak. Je kunt voor een afspraak bellen naar 06 4154 6113.

Voor meer informatie over het JIP kun je mailen naar jip@indebuurt033.nl of bel 033 204 8677.

Prijs

Gratis
Therapeuten

Essentia Zorg

Zit je tegen een burn-out aan of bemerk je spanningen in je lichaam die eigenlijk eerder opgelost hadden kunnen worden? Neem jezelf en je lichaam serieus. Voorkomen is beter dan genezen!

Of je preventief een vinger aan de pols wilt houden of aan die ene klacht wilt werken. Je kiest zelf wanneer je een behandeling in wilt zetten vanuit je Essentia Zorg pakket.

Het Essentia Zorg pakket, verzeker jezelf van een preventieve als wel een oplossingsgerichte aanpak van je eigen gezondheid.

Het Essentia Zorg pakket (duur: 1 jaar)

 • €65 p/m;
 • 12 behandelingen met 25% korting per jaar;

Het Essentia Zorg pakket (duur: 2 jaar)

 • €32,50 p/m;
 • 12 behandelingen met 50% korting per jaar;

Omdat veel zorgverzekeraars geen vergoeding meer bieden voor alternatieve geneeswijzen of pas rendabel zijn na 14 behandelingen kan je gebruik maken van het Essentia Zorg pakket als alternatief.

Wil je graag weten of Essentia Therapie bij jouw hulpvraag past? Bel dan voor een GRATIS en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Prijs

€20,80
Netwerken

Creatieve inloop MET Bo

Een creatieve inloop op de woensdagochtend van 10u - 12u op 9 febr, 23 februari, 9 maart en 23 maart. Net als tijdens onze andere inloop momenten is iedereen welkom. Op deze ochtendinloop is een jongerencoach van Kwintes aanwezig! Elke maand staat er iets creatiefs op het programma. In februari is dat macramé. Kom lekker meedoen! Gewoon zitten en nieuwe mensen ontmoeten is ook helemaal goed.

Coaching

Challenge praten over gevoelens verlengd

De challenge: Praten met kinderen over gevoelens is verlengd!

Vigo is geen prater. Want als mamma Sandra aan Vigo vraagt “wat er is” dan komt er meestal niet meer uit dan "ja goed mam". Mama Sandra merkt wel dat Vigo zich steeds meer terug trekt en vervolgens loopt zijn emmertje over. Plotseling kan hij zo maar heel boos worden. Mama Sandra heeft al van alles probeert en ze zou graag wensen dat Vigo gewoon vertelde wat hem dwars zat. Wat maakt nu dat het ene kind gemakkelijk over zijn gevoelens praat en andere kinderen hier zoveel moeite mee hebben?

Daar is een eenvoudige verklaring voor. Sommige kinderen herkennen de sensaties in hun lichaam niet. Andere kinderen hebben de woorden niet die wij volwassenen gebruiken. Weer andere kinderen slikken de woorden in omdat ze bang zijn om afgewezen te worden. Wil jij met je kind aan der slag met gevoelens?

Dan heb ik wat leuks voor je! Het is nu het moment: De gehele maand kan je mee doen met de TIENDAAGSE CHALLANGE PRATEN MET KINDEREN OVER GEVOELENS. Tijdens deze gratis challenge:

✔Ontdek je de taal van kinderen spreken

✔Krijg je handvatten hoe jij gemakkelijker met kinderen over gevoel kan praten

✔Zal je merken dat kinderen meer woorden krijgen om zich uit te drukken

✔Ontvang je praktische oefeningen

✔Geef ik praktische handvatten gebaseerd op ervaringen van andere ouders en hulpverleners

✔Krijg je toegang tot de facebookgroep

✔Ontvang een eerdere opnamen van het Webinar: praten met kinderen over gevoelens.

Wil je meedoen? Laat hier even een leuke reactie achter dan stuur ik je uitnodiging of klik op de link.

Ga jij de uitdaging aan? 

Prijs

€10,00
Beweging

Kleurrijke Wandelgroep

voor mensen die willen wandelen in de buurt. Vanaf 15 februari 2022 op

dinsdag van 11:00 - 11:30uur (15 of 30 minuten)

vrijdag 11:00 - 12:00uur (60 minuten)

Verzamelen bij Beytna (het Klokhuis) Weberstraat 2 in Randenbroek / aanmelden kan via info@beytna.nl / We zoeken ook nog begeleiders

Zoom