Etalage van Amersfoort

"Ontdek hier activiteiten en initiatieven zonder vaste datum"

Inloophuis Schothorst
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Bijna dagelijks zijn wij geopend voor ontmoeting, een kop koffie, een gesprek. Iedereen is welkom.
Haardpraat
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
We praten bij de haard over zaken die ons persoonlijk bezighouden. Met name ook mannen met niet Nederlandse achtergrond zijn uitgenodigd om in vertrouwde omgeving met mannen uit het Inloophuis onderwerpen die hun in Schothorst/Amersfoort/Nederland bezighouden te bespreken. Daarbij proberen we ervaringen uit te wisselen en te oefenen met de Nederlandse taal. Vrijwillige bijdrage.
Buurttuin Argusvlinder
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Met de aanpassing van het huidige plantsoen creëren we een groene ontmoetingsplek waarbij we als bewoners elkaar ontmoeten om de buurttuin te onderhouden en te verfraaien. Waarbij er dan ook gelegenheid is na een dag gezamenlijk werken af te sluiten met hapje en een drankje. Hiermee bevorderen we contacten tussen de verschillende leeftijdsgroepen in onze straat en wijk: bewoners die hier al sinds de bouw wonen en jonge gezinnen.
Hulpaanbieders Burenhulp
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Meldt je aan als hulpaanbieder.Mocht je een paar uurtjes per maand beschikbaar zijn voor een klusje in huis of in de tuin, meld je dan aan als hulpaanbied(st)er. Ook voor andere klussen is je hulp welkom.Onze hulpvragers zijn erg blij met je hulp. Niet iedereen beschikt over een netwerk (meer) waaraan je hulp kunt vragen voor kleine klusjes. Terwijl het zo fijn is als eindelijk dat lampje gemonteerd of de heg gesnoeid wordt.
Repaircafé Schothorst
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Momenteel is er gezien Corona geen repaircafeWat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een kastje waarvan het deurtje niet meer sluit? Weggooien? Mooi niet! In de Koperhorst, aan de Paladijnenweg 275, draait het elke eerste maandag van de maand om het Repair Café. Tussen 14:00 en 16:00 uur staan diverse vakmensen klaar: elektriciens, een klokkendokter en handige klusvrijwilligers helpen gratis bij alle mogelijke repa Lees meer...
Woensdagmiddag Bridge
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Op woensdagmiddagen is er om de week een bridgemiddag voor maximaal 40 personen .
Maaltijd in de Koperhorst
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Ivm coronamaatregelen is de Koperhorst helaas nog niet toegankelijk voor wijkbewoners om de maaltijd te gebruiken. Houdt de informatie op de website in de gaten.
Open Huiskamer
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Met ingang van 2020 zijn de inloop- en ontmoetingsactiviteiten in ’t Middelpunt gebundeld. Samen hebben zij meer structuur gekregen door ze te laten plaatsvinden in een gezellige huiskamer en daar vaste vrijwilligers bij te zetten die in zijn voor een verwelkomend praatje bij de koffie/thee. In en vanuit de Open Huiskamer worden diverse activiteiten georganiseerd voor (en naar de wens/behoefte van) de verschillende doelgroepen (man/vrouw, jong/oud, ouders/kinderen, diverse nationaliteiten) Lees meer...
Eigen kleding maken
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Eigen kleding leren maken in groepsverband voor mensen met een klein budget. Zodat je zelf op een creatieve manier een eigen garderobe kunt maken.
Dance4Fun
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Een streetdance les voor volwassenen met beperking, elke week een uur dansen op muziek van nu. Warming up, conditie, grondoefeningen en natuurlijk een echte dans leren. Natuurlijk mogen de Dance 4 Fun dansers ook optreden in de grote shows van Studio Pauline. Voor jongvolwassenen en volwassenen met een beperking.