Tips & Trucs organiseren buurtevenement

Aangeboden
Idee

Hoe leuk is het om een buurtfeest te organiseren in de vorm van een activiteitenmiddag voor de buurtkinderen, een gezellige BBQ of een ander themafeest. Op deze manier kunnen buren gezellig samen komen, kennis maken of elkaar beter leren kennen.

Het organiseren van een buurtfeest is niet altijd even simpel en kost waarschijnlijk ook geld. Dit kan ervoor zorgen dat het veel werk lijkt en weerhoudt sommigen ervan om aan de organisatie te beginnen, maar toch willen we je enthousiast maken.

Hieronder een paar tips en trucs die jou op weg kunnen helpen om een buurtfeest te organiseren.

Doe het samen! Vele handen maken licht werk. Enthousiasmeer buren en vrienden en bedenk samen wat jullie kunnen doen. Het is fijn taken te kunnen verdelen en samen weet je meer dan alleen. En laten we eerlijk zijn, het is ook nog eens een stuk gezelliger ????

Vergunning nodig? Voor een straat of wijkfeest is géén vergunning nodig in Amersfoort. Een melding doen 15 dagen vooraf is voldoende en dit is gratis. Je kunt in sommige gevallen zelfs een evenementenpakket aanvragen. Daarmee kan je gratis gebruik maken van gemeentelijke materialen en voorzieningen. Handig als je bijvoorbeeld de straat af wil zetten voor een potje straatvoetbal! Let op! Dit moet wel 4 weken voor het evenement aangevraagd worden. Meer informatie:

Vergunning of melding evenement: Evenementen en festivals (amersfoort.nl)

Evenementenpakket: Evenementenpakket (amersfoort.nl)

Budget € Heb je voor jouw activiteit budget nodig? Bijvoorbeeld voor het huren van spelmateriaal of het aanpakken van een spellocatie? Ook daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden:

Sponsoring: Sponsoring van de activiteiten door de lokale middenstand kan de kosten van jouw activiteit tijdens het buurtfeest drukken. Dit kan ook in natura. Bijvoorbeeld:

- De plaatselijke groenteboer die appels als gezond tussendoortje aanbiedt aan de kinderen.

- De lokale drukker die de promotieposters van de Buitenspeeldag drukt.

Buurtbudget: Het Buurtbudget is in het leven geroepen om de leefbaarheid in de wijken te vergroten. Inwoners kunnen zelf hun idee indienen en een budget aanvragen. Voor Vathorst en Hooglanderveen zijn verschillende budgetten beschikbaar dus dien het bij de juiste commissie in. Houdt daarbij rekening dat de aanvragen vaak maar eens per maand beoordeeld worden dus dien jouw aanvraag op tijd in. Meer informatie via:

Burtbudget Vathorst: BuurtBudget Vathorst (vathorstbuurtbudget.nl)

Buurtbudget Hooglanderveen: Buurtbudget – Belangenvereniging Hooglanderveen (bvhooglanderveen.nl)

Wordt Straatambassadeur: Straatambassadeurs zijn de oren en ogen van een straat, kijken om naar hun buren en zorgen voor wat gezelligheid. Als je je aanmeldt als straatambassadeur beschik je over een lief en leed potje waar je kosten die jij maakt voor straatactiviteiten uit kunt betalen. Bijkomend voordeel, je maakt gelijk deel uit van de Straatambassadeur community en wisselt zo ervaringen uit hoe je het in jouw straat nog leuker, gezelliger en fijner kan maken voor jou en jouw buren. Meer informatie: Straatambassadeurs (wijkconnect.com)

Wie

Volwassenen

Contact

Charlotte Buys
Contactpersoon

Neem contact op met Charlotte:

-16