Perquin en van der Burgh

non-profit organisatie
Coaching

Onze filosofie is dat we jonge mensen vooruithelpen door te sturen op het proces en niet op het resultaat. Goede cijfers zijn belangrijk, maar hoe de cijfers tot stand zijn gekomen is de essentie. In die zin zijn we geen huiswerkinstituut. We zijn nadrukkelijk geen plek waar alles wordt gecontroleerd. Natuurlijk bekijken en bespreken we steekproefsgewijs ook de kwaliteit van het maak- en leerwerk, maar een totale controle is niet ons doel.

Waarom leerlingen bij ons komen is heel divers. Soms is iemand gebaat bij een rustige en veilige plek om te werken. Een plek waar gelachen wordt, maar ook serieus gestudeerd. Soms is er na jaren van onvoldoende inzet een patroon ontstaan waarin een leerling vastloopt. Een situatie waar voor betrokkenen heel duidelijk is wat er moet gebeuren, maar de uitvoering nog niet zo soepel verloopt.

Waarom sommige kinderen zich wel redden op de middelbare school en het voor anderen een jarenlange strijd wordt, is vaak een combinatie van capaciteiten, verwachtingen en instelling. Capaciteiten die een leerling heeft met betrekking tot het niveau. Verwachtingen tussen school, ouders en leerlingen en verwachtingen van een leerling over de wijze waarop hordes genomen kunnen worden. De instelling gaat over de vraag of een leerling de juiste mindset heeft om vooruit te komen en zich hiervoor in te zetten.

Ons werk bestaat uit het begeleiden van leerlingen op het gebied van de verwachting en de instelling. In een veilige omgeving, met humor en met oprechte interesse proberen we een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van uw zoon of dochter. Deze ontwikkeling heeft altijd als doel om de zelfstandigheid en daarmee het zelfvertrouwen te verbeteren.

Wanneer een leerling zelf geen enkele noodzaak ziet om nieuwe strategieën te proberen en verder te komen, leidt controle tot discussie, discussie tot meer controle en meer controle uiteindelijk tot meer frustratie. Frustratie leidt tot sabotage en dat staat haaks op ons uiteindelijke doel: zelfstandigheid. De verantwoordelijkheid voor het werk nemen wij daarom niet over; onze benadering is gericht op het helpen van onze leerlingen om hun eigen uitdagingen aan te gaan. 

Wie

Kinderen
Jongeren

Waar

Brabantsestraat 17
Amersfoort

Meer informatie

Contact

Neem contact op met :

Contactpersoon
-1