Lagendijk Empowering | Mediapedagoog

onderneming
Coaching

Hoe gebruik je (digitale) media op een positieve manier zodat je niet ten prooi valt aan de negatieve uitwassen van media? Hoe begeleid je jouw kind of leerling bij het opgroeien in het digitale tijdperk? Hoe zorg je voor een goede balans tussen online en offline zijn?

Alleen (technische) kennis is niet meer genoeg om media verstandig te gebruiken. Het is ook van belang dat je leert wat je wel of niet doet online en welke invloed de media op jou heeft. Wat deel je wel en wat niet? Wat geloof je wel en wat is fake news?

De ontwikkelingen gaan razendsnel. Dus geen tijd te verliezen!

Ik geef workshops en trainingen aan kinderen, ouders en professionals. Afhankelijk van de vraag, maak ik de workshop op maat. Je kunt bij mij terecht voor:

  • Mediawijsheid:
  • Interactieve workshops voor klassen in het primair onderwijs over de omgang met Social Media gericht op verschillende actuele aspecten: privacy, cyberpesten, nepnieuws, balans online/offline, online imago en geluk.
  • Media-opvoeding: Interactieve voorlichting voor ouders, leerkrachten en pedagogisch werkers over opvoeden in het digitale tijdperk.
  • Beleidsadvies: Hoe geef je mediawijsheid en/of media-opvoeding een (structurele) plek binnen jouw organisatie of wijk? Tevens verzorg ik ook protocollen Veilig Online. 
  • Training Mediawijsheid: Praktische, korte training voor professionals in het basisonderwijs en de kinderopvang. Doel: leren hoe je media bewust en in balans in kunt zetten ten behoeve van de ontwikkeling van kinderen.
  • Opvoedhelpdesk via WhatsApp: Heb jij vragen over (media)opvoeding, stel ze dan via WhatsApp. Makkelijk, gratis en snel.

Wie

Volwassenen

Meer informatie

Contact

Neem contact op met Marije:

Marije Lagendijk
Contactpersoon
-13