Straatambassadeurs Kruiskamp Koppel

bewonersinitiatief
Buurtinitiatief
Buurtjes

wil jij ook straatambassadeur worden?

Straatambassadeurs zijn wijkbewoners die zich inzetten voor het verbinden van mensen in hun straat. Dit doen zij door contact te maken met de buren. Je brengt een kaartje/ bloemetje bij geboorte, ziekte en/of huwelijk, je verwelkomt nieuwe bewoners met een aardigheidje.

De ervaring leert dat buurtbewoners dit zeer op prijs stellen. Je draagt bij aan een prettige en leefbare straat, flat of pleintje. Je wil met andere bewoners meedenken over wat je voor elkaar kunt betekenen, je verbindt. Je kunt het naar eigen inzicht invullen. De ene straatambassadeur houdt het bij basistaken, een ander ontplooit weer allerlei nieuwe initiatieven met de bewoners uit straat.

Iedere straat doet het op zijn eigen manier, die het beste past bij zijn bewoners. Zo hebben sommige straten een zeer actieve WhatsApp groep, in andere straten is onderlinge hulp al vanzelfsprekend, organiseert men een buurtfeest of iets anders.

Het is hartstikke leuk om te doen! Je leert veel buurtbewoners kennen en het is fijn met buurtbewoners samen te werken om je straat, appartementenblok of portiek wat leuker te maken.

In Kruiskamp Koppel zijn al 19 Straatambassadeurs actief en dat is hartstikke fijn! Er kunnen er natuurlijk nog veel meer bij!

Je kunt natuurlijk ook even een kijkje nemen op onze Facebookpagina Straatambassadeurs Kruiskamp Koppel

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Brigitta:

Brigitta Bemmelmans
Contactpersoon
-13