Stichting Parenthouse Amersfoort

non-profit organisatie
Sociaal
Wonen
Stichting die tijdelijke woonruimte te biedt aan ouders met kinderen die zich in een echtscheiding situatie bevinden.

De afgelopen jaren heeft Stichting Parenthouse in de regio Amersfoort vele ouders kunnen helpen aan tijdelijke woonruimte in een vaak zware fase van de scheiding. Juist in deze tijd is het belangrijk om de lijnen kort te houden en elkaar te ondersteunen, om zodoende juiste en snelle hulp te kunnen bieden. 

Contact met de kinderen, dichtbij het ouderlijk huis  

Als samenwonen niet meer gaat, ontstaat in de praktijk vaak een (lange) zoektocht voor één van de ouders naar een geschikte woonruimte waarin de kinderen welkom zijn. Om het contact met kinderen te behouden en beide ouders hun ouderrol op korte afstand van het ouderlijk huis te kunnen blijven vervullen, biedt de stichting een tijdelijke woonruimte voor maximaal een jaar aan voor één van de ouders. De doelgroep van de stichting zijn mensen uit de middengroep omdat ze vaak te veel verdienen voor een sociale huurwoning maar te weinig voor de particuliere markt. 

Een eigen tijdelijke plek, voor een eerlijk bedrag 

Bij onze stichting kan één van de ouders voor een eerlijk en sociaal bedrag een kamer huren, soms met een eigen keukentje en badkamer. De rest van het huis, als de woonkamer en de kinderkamers, delen ze met drie of vier medebewoners die in een soortgelijke situatie zitten. Dit gebeurt op dit moment uiteraard met de gepaste Corona maatregelen.

Op dit moment heeft Stichting Parentshouses Amersfoort 7 locaties in beheer waarin tijdelijke huisvesting wordt aangeboden, te weten; 

  • Maanglans (2 woningen), wijk Nieuwland 
  • Lient, wijk Vathorst 
  • Wessel Ilckenstraat, wijk Schothorst/Zielhorst 
  • Korte Bergstraat, wijk Centrum/Berg Zuid 
  • Spoorstraat, wijk Centrum/Berg Zuid 
  • Nieuwe Kerkstraat, Nijkerkerveen

Meer informatie over onze stichting kunt u vinden op https://www.parentshouses.nl/amersfoort/

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen

Waar

Maanglans 22
Amersfoort

Meer informatie

Contact

Neem contact op met Paul:

Paul van der Most
Contactpersoon
-9