Workshop Schilderen MET textiel

bewonersinitiatief
Creatief
Workshop

Itchy Fingers Painting With Fabric = Kriebelvingers Schilderen Met Textiel 

Ik ben Wilma Limmen, de bedenker van een eenvoudige techniek om te schilderen zonder verf, maar met lijm en restjes textiel. 

Nadat ik deze techniek uitlegde aan een creatief therapeut ontstonden de workshops die ik de naam  Itchy Fingers Painting With Fabric = Kriebelvingers Schilderen Met Textiel heb gegeven.

Ik heb een gelijknamige Facebook pagina aangemaakt om meer te laten zien van de techniek en de mogelijkheden en resultaten van workshops en van mijn eigen werk.

Ik ben hier in 2012 mee begonnen omdat ik graag creatief bezig wilde zijn, maar niet geïnspireerd, eerder gefrustreerd, raakte door schilderen, tekenen of quilten.

Ik ontdekte dat de inspiratie voor de onderwerpen voor de "schilderijen" met textiel vanuit de beschikbare lapjes stof kwamen en niet andersom. Bijkomend voordeel was dat het veel goedkoper en eenvoudiger was om textiel (de knipsels en restjes van kleermakers) te gebruiken dan de vaak dure olie- of plakkaatverf.

Toen ik mijn enthousiasme hierover deelde met anderen bleek dat ik hiermee veel mensen blij kon maken, vooral diegenen die twijfelden over hun creatieve vermogen vanwege mislukte of uit angst nooit gestarte schilder- en/of tekenlessen.

Omschrijving van het proces:

Bij Schilderen Met Textiel gebruik je textiel in plaats van verf, het liefst de restjes die bij kleermakers in de afval verdwijnen.

Het is een eenvoudige techniek waar geen ervaring voor nodig is, alleen nieuwsgierigheid.

Je brengt de stukjes stof met behulp van behanglijm (in feite dikke stijfsel) op een canvas aan.

Je bent niet beperkt tot exact uitgeknipte vormpjes want je kunt de stoffen als het ware kneden en vormen naar jouw hand. 

Het ontdekken van die mogelijkheden is een mooie reis in je eigen creativiteit. 

Omschrijving van de sessie (bij inloop-workshop is dat het individuele proces):

Ik begin de sessie met het uitdelen van canvas, lijm en kwasten en een korte uitleg van de procedure:

 - op een tafel heb ik mijn selectie aan stoffen uitgestald, waar iedereen zijn favoriete stukjes uit kan kiezen. 

 - het is de bedoeling dat het canvas geheel bedekt wordt, maar ook dat de stof om de randen heen wordt geplakt zodat het stevig blijft zitten en niet alleen bovenop ligt. Ik zal laten zien wat ik daarmee bedoel.

 - iedereen gaat aan de slag en waar nodig kom ik aanwijzingen en/of tips geven. Voor het maken van bloemen en bomen heb ik al een paar trucjes bedacht, maar ik weet zeker dat er weer nieuwe ideeën ontstaan.

 - het is niet nodig (maar mag best) dat je van te voren al weet wat je (ongeveer) wilt maken, maar ik wil niet dat een voorbeeld of foto of dergelijke wordt gebruikt om te kopiëren, dat werkt alleen maar frustrerend.

 - voor iedereen zal de ervaring verschillend zijn, maar mijn doel is om het plezierig en verrassend te laten zijn.

Voor voorbeelden en eindresultaten kun je terecht op mijn Facebook pagina, waar ik in de verschillende fotoalbums onder andere laat zien hoe de techniek werkt (heel eenvoudig).

Zoek naar : Itchy Fingers Painting With Fabric

https://www.facebook.com/wilmasitchyfingers

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Neem contact op met Wilma:

Wilma Limmen
Contactpersoon
-8