Land in Zicht | zorg voor mens en aarde

onderneming
Zorg
Educatie
Duurzaamheid
Activiteitencentrum

Land in Zicht is een groene, sociale onderneming aan de rand van Amersfoort-Vathorst. Wij zorgen voor mens en aarde door samen te werken aan mogelijkheden. Dat doen we met dagbesteding en leerwerktrajecten, een groen- en houtbedrijf, een tuinderij en een theehuis. Duurzaam samenwerken met deelnemers en lokale partners maakt ons uniek.

Je vindt ons op Tuinpark Laakzijde, tussen het voedselbos, de moestuinvereniging en een gezamenlijk natuurerf.

Zorg | samenwerken aan mogelijkheden

Activiteiten: dagbesteding (WLZ, WMO, PGB), individuele begeleiding, leerwerktrajecten, stages, vrijwilligerswerk

Bij Land in Zicht Zorg kan iedereen zijn wie die is. Vanuit onze prachtige hoeve midden in het groen bieden we dagbesteding en leerwerktrajecten aan volwassen mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden en zorgindicaties. Voor hen voelt iedere dag als thuiskomen in een gezellige, veilige en stimulerende omgeving. We zorgen voor structuur en dagritme en staan samen met het thuisfront en persoonlijk begeleiders als een kring om de deelnemer heen. Er is ruimte voor spel, creativiteit en betekenisvol bezig zijn in onze Tuinderij, Groen & Hout bedrijf, Theehuis en keuken. We kijken naar mogelijkheden en wat ieder mens uniek maakt. De begeleiding en activiteiten worden zodanig ingezet dat de deelnemers fysiek en mentaal een ontwikkeling kunnen doormaken. Ze voelen zich gezien en het gevoel van eigenwaarde, verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen neemt toe.  

Groen & Hout | tuinen met een verhaal

Activiteiten: tuinaanleg, tuinonderhoud, tuinabonnementen, houtbewerking, leerwerktrajecten

Land in Zicht Groen & Hout is ons hoveniersbedrijf. We zijn een leerwerkbedrijf aan de rand van Amersfoort en hebben een bewuste kijk op tuinaanleg en -onderhoud. Bij ons kun je terecht voor ‘tuinen met een verhaal’, waarin onze uitgangspunten, de mensen en seizoenen zichtbaar zijn. We stimuleren hergebruik van materialen, werken zoveel mogelijk met inheemse beplanting en dragen zo bij aan een duurzamere, groenere omgeving met meer biodiversiteit en kringlopen. We werken met hoveniers die ook zorgaffiniteit hebben. Zij begeleiden de teams met deelnemers. Deelnemers kunnen bij ons een vak leren, betekenisvol bezig zijn en de regie over hun eigen leven terugkrijgen, met zicht op uitstroom naar betaald werk. Ecologisch, vakbekwaam en sociaal. Dat zijn wij.

Tuinderij | oogst, werk en pluk mee

Activiteiten: moestuin met oogstdelen groente en kruiden, meewerkdagen, bloemenpluktuin,

klein fruit-pluktuin, rondleidingen, workshops, schooltuinen

Onze Tuinderij is een plek om te genieten voor iedereen! Wijkbewoners, vrijwilligers, dagjesmensen, scholen en deelnemers. We zijn de achtertuin van Vathorst, waar iedereen die bewust wil leven terecht kan voor lokaal gekweekte groente en fruit. We hebben een grote moestuin, fruitbomen en een bloemenpluktuin, waar je terecht kunt voor oogstdelen, meewerkdagen en prachtige boeketten.

Bij ons krijg je écht de mogelijkheid om mee te doen. Je kunt ervaren hoe het is om (zelf) groente te kweken en je ziet hoe iets groeit van zaadje tot plant. We vertellen graag educatieve verhalen en organiseren schooltuinen, speurtochten en workshops.

De Tuinderij is een plek om de natuur te beléven: lekker vies worden, spelen en je verwonderen. Tegelijkertijd delen we kennis over de herkomst van planten, bloemen, groenten en fruit en willen we mensen inspireren voor de toekomst van regeneratieve landbouw. Weten wat je eet, minder voedselkilometers en werken aan een gezonde bodem en biodiversiteit.

(Binnenkort) Theehuis | (h)eerlijk genieten

Activiteiten: thee en lekkers, winkeltje met zelfgemaakte producten, workshops,

verhuur van ruimtes en keuken, vergaderingen, bruiloften, bijeenkomsten, kinderfeestjes, ceremonies, vuurplek, natuurspeelplaats

Wie houdt van (h)eerlijk eten, kan terecht in ons Theehuis. Hier serveren we zelfgemaakte taart en lunchgerechten, bereid met ingrediënten en producten van eigen land en bodem. In de keuken en bediening werken deelnemers van ons zorgbedrijf. We zijn het trefpunt voor álle mensen die bij Land in Zicht komen. Of je er nu wilt ontspannen, genieten van de lokale en versbereide producten of werken, het kan allemaal. De keuken en de ruimtes boven zijn te huur voor partijen met een maatschappelijk betrokken inslag. En je kunt het Theehuis ook boeken om een bijeenkomst, bruiloft of (kinder)feestje te organiseren. In het aangrenzende winkeltje verkopen we groenten, fruit, jam, honing en houtproducten. Leuk en lekker als cadeautje of voor thuis. Land in Zicht blijft je bij.

Wie

Jongeren
Volwassenen

Waar

Achterhoekerweg 19
Amersfoort

Contact

Neem contact op met Linde:

Linde de Vries
Contactpersoon
-17