In gesprek met onderhandelende partijen

non-profit organisatie
Gemeente

Formateurs Pim van den Berg (D66) en Patricia Seitzinger (GroenLinks) hebben in de afgelopen weken goede gesprekken gevoerd met D66, GroenLinks, CDA, Amersfoort2014 en Partij voor de Dieren over de vorming van een nieuwe coalitie. De komende jaren is er een aantal grote en belangrijke opgaven te realiseren.

De formerende partijen hebben aangegeven verder te willen spreken over de wijze waarop die opgaven uitgevoerd kunnen worden. Daarbij is het voor hen van belang dat bij de uitvoering van die opgaven het bewaken van de grenzen van onze planeet en het creëren van gelijkwaardige kansen voor iedereen, centraal staan. Ook geven de formerende partijen aan dat samenwerking met bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties in de stad essentieel is om Amersfoort verder te ontwikkelen naar een groene en progressieve stad.

In gesprek met de stad

Niet alleen om alle krachten te bundelen om al die grote opgaven te realiseren en te weten wat voor anderen belangrijk is, maar ook om samen te bewaken dat iedereen in onze stad mee kan komen in alle vernieuwingen en ontwikkelingen. Om die reden willen de formerende partijen ook nu, in het stadium van het vormen van een coalitieakkoord, in gesprek met bewoners en partijen in de stad. Deze gesprekken zijn wat hen betreft een begin van intensiever contact de komende jaren rondom grote opgaven. Bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties zijn uitgenodigd om met de formerende partijen in gesprek te gaan. Hiervoor worden de komende weken op vijf plekken in de stad, vijf gesprekken gevoerd.

Per bijeenkomst staan andere onderwerpen centraal:

14 mei Wonen en mobiliteit

21 mei Sociaal domein, jeugdzorg, onderwijs en arbeidsmarkt

28 mei Energietransitie en economie

4 juni Sport en cultuur

11 juni Samenwerking met de stad en regio en financiën

In de gesprekken worden dilemma’s over nog te maken keuzes voorgelegd. Aan de deelnemers wordt gevraagd argumenten voor en tegen mee te geven. De gesprekken vinden plaats voordat de formerende partijen zelf in gesprek gaan over dat thema. Zij betrekken de opbrengst van de gesprekken in hun vervolggesprek. Aan het eind van het onderhandelingsproces geven de formerende partijen een toelichting op de afwegingen die zijn gemaakt over de wijze waarop de input uit de bijeenkomst is verwerkt in het uiteindelijke programma.

Aanmelden

Aan deze openbare gesprekken kunnen alle geïnteresseerde bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties deelnemen. Om iedereen voldoende ruimte te geven in het gesprek is er een maximaal aantal mensen dat kan deelnemen. Daarom is het verzoek aan iedereen om zich aan te melden via Aanmelden voor stadgesprekken.

Wie

Volwassenen

Contact

Neem contact op met Mirjam:

Mirjam Wingelaar
Contactpersoon
-17