ANWB AutoMaatje Amersfoort

Vervoersdiensten

Ben je zelf minder mobiel en voor jouw vervoer afhankelijk van anderen? En moet je daardoor teveel thuisblijven?

Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen!



ANWB AutoMaatje Amersfoort is voor inwoners van de gemeente Amersfoort die minder mobiel zijn en geen redelijk vervoersalternatief hebben. Zij kunnen gebruik maken van ANWB AutoMaatje Amersfoort. ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Jouw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Je schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke doelen als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen. Ook een bezoek buiten de gemeente is mogelijk. Om gebruik te kunnen maken van ANWB AutoMaatje neem je contact op met ANWB AutoMaatje Amersfoort. Deelname aan ANWB AutoMaatje is tegen een onkostenvergoeding van 35 cent per kilometer en eventuele parkeerkosten.

Zo werkt ANWB AutoMaatje op hoofdlijnen

  1. Heb je vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met ANWB AutoMaatje Amersfoort.
  2. Vervolgens wordt een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs gezocht die jou, op het door jouw gewenste moment, wil rijden.
  3. Je wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is. Daarbij word je geïnformeerd over de globale hoogte van de verschuldigde onkostenvergoeding. Deze vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger – vermeerderd met eventuele parkeerkosten.
  4. Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij jou en ga je samen op stap. Bij korte ritten zal hij vaak bij jou blijven. Zit er veel tijd tussen heen- en terugrit? Dan maakt hij een afspraak wanneer hij weer klaarstaat voor de terugreis. Je betaalt de onkosten - vergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Meedoen met ANWB AutoMaatje? Neem contact op met ANWB AutoMaatje Amersfoort en schrijf je gratis in. Bel 06 - 537 007 84 (maandag t/m donderdag van 9:00 - 12:00 uur) of mail: automaatje.amersfoort@gmail.com

Of kijk voor meer informatie www.automaatje-amersfoort.nl

Op de site kun je ook lezen hoe je je als vrijwilliger (chauffeur) kunt aanmelden.

Wie

Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Neem contact op met AutoMaatje:

AutoMaatje
Contactpersoon
-3