Johanneskerk

non-profit organisatie
Kerken
De Johanneskerk is een geloofsgemeenschap met wortels in drie vrijzinnig-christelijke stromingen. Vrijzinnig betekent dat het persoonlijke zoeken en onderzoeken belangrijker is dan geloofsleer. We hebben diensten, maaltijden, ontmoeting en meer.

De Johanneskerk is een christelijke geloofsgemeenschap met ruimte voor andere inzichten. Onze wortels liggen in drie vrijzinnige stromingen (zie verderop). Vrijzinnig wil zeggen dat het persoonlijke zoeken en onderzoeken belangrijker is dan geloofsleer en belijdenis. De persoonlijke inspiratie komt voor velen ook uit andere godsdiensten en bronnen. We hebben grote affiniteit met wetenschap en kunst en maatschappij. Omdat we ons betrokken weten bij de wereld om ons heen proberen we een bijdrage te leveren aan een humane en rechtvaardige samenleving.

Wat we doen:

  • een vrijzinnig-christelijke kerkdienst. Daarbij worden regelmatig teksten uit andere tradities gebruikt, en is er aandacht voor muziek en kunst. Tijdens de diensten is er altijd kinderopvang en, volgens een vast rooster, kinderkring. Na afloop is er gelegenheid elkaar bij een kopje koffie te ontmoeten.
  • een maandelijkse maaltijd , soms gevolgd door een thema-avond.
  • gespreksgroepen, lezingen, cursussen, films en concerten op levensbeschouwelijk en cultureel gebied.
  • voor jongeren van 12 t/m 18 jaar hebben we een aparte groep die gezellige en vormende activiteiten met elkaar ondernemen, onder leiding van een jongerenwerker.
  • geestelijke begeleiding bij persoonlijke levensvragen en bij ingrijpende levensmomenten.

Drie stromingen

De gemeenschap van de Johanneskerk bestaat uit drie stromingen. U kunt lid of vriend worden van een van de stromingen, maar ook van de hele Johanneskerkgemeenschap. Alle activiteiten staan open voor iedereen.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen

Waar

Westsingel 30
Amersfoort

Meer informatie

Contact

Neem contact op met Alke:

Alke Liebich
Contactpersoon
11