Sociëteit Amicitia

non-profit organisatie
Sociaal

Al bijna tweehonderd jaar biedt Herensociëteit Amicitia een rusthaven in een hectische wereld. Het doel van de sociëteit is: “…om aan de leden van de vereniging gelegenheid te geven tot ontspanning en gezellig verkeer.” (conform statuten 1836). Met deze doelstelling onderscheiden we ons van de bekende serviceclubs. Als één van de oudste sociëteiten in Nederland heeft zij deze traditie hoog te houden. Tegelijkertijd is het een moderne ontmoetingsplek die bruist van de activiteiten.

De sociëteit telt rond de 350 leden variërend in de leeftijd van 18 tot meer dan 80 jaar oud. Zij vinden elkaar informeel aan de bar, in het restaurant of tijdens een van de vele activiteiten die worden georganiseerd. Speciaal voor de jongere leden kennen we de Amicitia Jong Professionals (AJP), met een eigen bar-avond en eigen activiteiten.

Hoewel Amicitia een besloten club is, staat het lidmaatschap open voor iedereen die daarvoor belangstelling heeft. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.

Eenmaal lid van de sociëteit heb je onbeperkte toegang tot de sociëteit die de rol van een tweede huiskamer vervult. Wekelijks zijn er vaste activiteiten waaraan je kan deelnemen. Denk hierbij aan de herenavond voor alle leden, die start met een borrel en aansluitend een goed verzorgd driegangendiner. Tevens zijn er regelmatig lezingen en tal van activiteiten, binnen en buiten de sociëteit. Van kegelen, biljarten en beleggen (zie activiteiten) tot autorally, golftoernooien, zeilevenementen en buitenlandreizen (zie evenementen).

Wie

Volwassenen
Senioren

Waar

Prins Hendriklaan 15
Amersfoort

Meer informatie

Contact

Neem contact op met Secretariaat:

Secretariaat Amicitia
Contactpersoon
4