Organisaties in Amersfoort - Buurthuizen

Ontdek onze 34 organisaties en initiatieven

Liendert - Rustenburg
Wijkcentrum De Groene Stee
Het wijkcentrum voor de bewoners van de wijken Liendert en Rustenburg. Kom gezellig eens binnenlopen bij de Groene Stee, voor een kopje koffie/thee en een praatje. Of doe mee met een van de vele activiteiten die worden georganiseerd in de Groene Stee.De Informatiewinkel van Indebuurt033 is ook gevestigd in de Groene Stee. Heeft u vragen, zorgen of een goed idee voor de wijk, kom gerust langs!
Kruiskamp - Koppel
FIXbrigade Amersfoort - energiebesparing
We komen bij bewoners thuis en bieden niet alleen waardevolle informatie, maar voeren ook praktische werkzaamheden uit. Voor mensen met een laag inkomen zijn zowel de materialen als de uitvoering van de maatregelen volledig gratis.
Binnenstad
Buurtkamer-Binnenstad
De Buurtkamer biedt een gezellige ambiance op een mooie plek: Midden in de stad, tussen de kroegen en met uitzicht op de authentieke Appelmarkt. Deze huiselijke ruimte is gevestigd in het Alma Huis, een voormalig atelier op nummer 17.
Liendert - Rustenburg
Betaalbare vergader ruimtes
Amerena horeca gevestigd in sportcomplex Amerena beschikt over 4 multi functionel zalen, welke op meerder momenten in de week gehuurd kunnen worden. Bijvoorbeeld voor hobbyclubs, zangkoren, vergaderingen etc.
Nieuwland
Sociaal maatschappelijk betrokken
De situatie rondom zorg en welzijn van migranten ouderen is schrijnend. Er zijn geen laagdrempelige ontmoetingsplekken waar ze naar toe kunnen en wegens taalbarrière worden ze niet geaccepteerd voor deelname bij dagbesteding.
ONE Kattenbroek
ONE is een ontmoetingsplek in de wijk Kattenbroek, opgezet door een groep actieve bewoners.ONE staat voor Omzien Naar Elkaar. Met de ontmoetingsplek creëren we een plek in de wijk, waar we als bewoners elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en er voor elkaar kunnen zijn.ONE is een ontmoetingsplek voor alle leeftijdsgroepen van -9 maanden tot +100 jaar.
Vathorst-Hooglanderveen
Stichting Samen met Elkaar in VathetVeen
De Bewonersstichting is opgericht om in Vathorst en Hooglanderveen, initiatieven van bewoners te ondersteunen en ontmoetingen tussen mensen te faciliteren. In het wijkdeel ‘De Bron’ zijn er in het schoolgebouw Wijkhuiskamers welke de laatste 10 jaar al door diverse groepen in gebruik is, echter is de bekendheid niet zo groot.De bewonersstichting wil het gebruik van deze ruimtes laagdrempelig houden en faciliteren op organisatorisch gebied, afstemming met Gemeente en de andere
Soesterkwartier - Isselt
Bij Bosshardt, huiskamer van de buurt
Onze buurthuiskamers zijn van en door de buurt. Ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken. Een plek waar je thuiskomt en waar iedereen welkom is. Je hoort erbij. Je wordt gezien. Voel je thuis!
Binnenstad
Diaconaal AandachtsCentrum
Het Diaconaal Aandachts Centrum (DAC) is al meer dan 25 jaar een huis van rust in het hartje van de binnenstad in Amersfoort. Een creatieve ontmoetingsplek. Men kan er even binnenlopen, een ander ontmoeten, wat lezen, een spelletje doen of gewoon even tot rust komen. 
Vermeerkwartier - Bergkwartier - Bosgebied - Leusderkwartier
Huis Miereveld
Huis Miereveld is een bruisende plek in Amersfoort Zuid die ruimte biedt voor ontmoeting, ondernemen en activiteiten. Door, met en voor wijkgenoten. Kortweg: meet & make.In Huis Miereveld bevinden zich de Huiskamer en Wij(k)tuin, primair bestemd voor jou als bewoner van Amersfoort-Zuid. Deze zijn regelmatig geopend voor wijkgenoten. Gewoon als ontmoetingsplek, om een boek te lezen of je laptop open te slaan onder het genot van een kop koffie en goed gezelschap, of voor
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Open Huiskamer de Horeksteen
Elke vrijdagochtend is de huiskamer van de Hoeksteen open van 10:30 tot 12:30 voor een goed gesprek, een luisterend oor en een kopje koffie of thee.
Amersfoort
Rooie Cent
Rooie Cent is een doe-het-zelf café dat 's avonds en in het weekend beschikbaar is voor huurders die op periodieke basis gebruik willen maken van de caféruimte (60 m2).