Organisaties in Amersfoort

Ontdek onze 23 organisaties en initiatieven

Soesterkwartier - Isselt
Teken maarT
Teken maarT is een tekenwedstrijd voor kinderen van groep 6,7&8. Zij mogen een ontwerp maken voor een rookvrije stoeptegel. Lever je ontwerp (vierkant) in voor 31 maart bij het wijkmuseum. In april wordt door de jury bestaande uit de directeur van het Longfonds, wethouder Paffen-Zeeni van gezondheid en de jongeren van het buurtbestuur junior een winnaar bekend gemaakt. De winnende stoeptegel komt op verschillende plekken door de wijk te liggen.
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Naai-atelier
Tijdens het naai-atelier ga je zelfstandig aan de slag met het maken van bijvoorbeeld een kledingstuk.
Vathorst-Hooglanderveen
Land in Zicht | zorg voor mens en aarde
Land in Zicht is een groene, sociale onderneming aan de rand van Amersfoort-Vathorst. Wij zorgen voor mens en aarde door samen te werken aan mogelijkheden. Dat doen we met dagbesteding en leerwerktrajecten, een groen- en houtbedrijf, een tuinderij en een theehuis. Duurzaam samenwerken met deelnemers en lokale partners maakt ons uniek. Je vindt ons op Tuinpark Laakzijde, tussen het voedselbos, de moestuinvereniging en een gezamenlijk natuurerf. Zorg | samenwerken aan moge Lees meer...
Nieuwland
Creatief In Nieuwland
Met onze workshops willen wij je helpen om jouw creatieve kant naar boven te halen. Tijdens alle seizoenen of feestdagen kan je de leukste dingen maken, denk aan herfst - of kerstkransen, wandpanelen of potten met schelpen, beachstyle-hangers, paasstukjes, enzovoorts....maar ook tussendoor kun je leuke dingen maken zoals bijvoorbeeld sleutelborden of tapasplanken. Alle volwassenen zijn welkom maar ook voor kinderworkshops kun je bij ons terecht! Vooral in de schoolvakanties zull Lees meer...
Soesterkwartier - Isselt
Kunst workshops Inloopartelier
DeKunstIsVerbinden biedt in hun (therapeutisch) inloopartelier kunstworkshops aan. In de verkeerstuin (soesterweg 312) is op donderdagmiddag van 14.15 tot 15.30 en van 16.00 tot 17.15 het inloopatelier open. Aanmelden is nodig via ABC Amersfoort. Het is de kunst van het verbinden met jezelf en je omgeving door middel van kunstactiviteiten.
Liendert - Rustenburg
Boetseercursus Amersfoort
Ben je opzoek naar gezelligheid en wil je ontdekken wat je met klei kunt doen? Dan is deze cursus wat voor jou.
Ont-moeten, leren kennen en samen komen
MET is er voor alle (jong)volwassenen die graag in contact komen met leeftijdsgenoten. Er worden meerdere activiteiten georganiseerd ter ontspanning, verbinding en vooral plezier.
Kruiskamp - Koppel
Cursus en workshop schilderen Amersfoort
Korte kleinschalige teken- en schildercursussen en schilderworkshops in Amersfoort. De schilder- en tekencursussen zijn voor beginners en gevorderden. De cursusblokken bestaan uit 4 of 6 lessen en worden gegeven op mijn zolderatelier aan de Panciusstraat 29 (nabij Neptunusplein). Doordat de groepjes klein zijn (max 8 pers.) ben je verzekerd van begeleiding op maat.
Vathorst-Hooglanderveen
Kunstbrouwerij
Kunstbrouwerij organiseert in alle schoolvakanties creatieve activiteiten voor alle kinderen t/m 12 jaar. Dit doen wij op onze locaties ICOON in Vathorst en het Eemhuis in Amersfoort.
Amersfoort
Bij Elim - Inloophuis / Bijbelcentrum
Iedereen is welkom Bij Elim! Gezellig praten, taalles, eten of lekker met je handen bezig zijn.
Kruiskamp - Koppel
Kinderen/jongeren activiteiten
Heeft u ook leuke ideeën als activiteit of een leuke workshop? Kom eens langs om te kijken wat wij kunnen betekenen voor u.
Amersfoort
Workshop Schilderen MET textiel
Itchy Fingers Painting With Fabric = Kriebelvingers Schilderen Met Textiel Ik ben Wilma Limmen, de bedenker van een eenvoudige techniek om te schilderen zonder verf, maar met lijm en restjes textiel. Nadat ik deze techniek uitlegde aan een creatief therapeut ontstonden de workshops die ik de naam  Itchy Fingers Painting With Fabric = Kriebelvingers Schilderen Met Textiel heb gegeven.Ik heb een gelijknamige Facebook pagina Lees meer...