Organisaties in Amersfoort - Creatief

Ontdek onze 25 organisaties en initiatieven

Kruiskamp - Koppel
Kunstbrouwerij
De Kunstbrouwerij organiseert tijdens schoolvakanties creatieve en vernieuwende workshops voor kinderen tot en met 12 jaar.
Vathorst-Hooglanderveen
Kunstbrouwerij
Kunstbrouwerij organiseert in alle schoolvakanties innoverende en kunstzinnige activiteiten voor alle kinderen t/m 12 jaar. Ook voor kinderen die weinig hebben met traditionele, gangbare kunst. En voor kinderen die vanuit zichzelf of van huis uit niet snel in aanraking komen met het reguliere kunstaanbod. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de faciliteiten en gebouwen van Scholen in de Kunst, die zodoende worden opengesteld voor meer inwoners uit Amersfoort. 
Soesterkwartier - Isselt
Sterke Vrouwen Borduren
Waar zijn de vrouwen in de straat?Wist je dat niet één straat in het Soesterkwartier naar een vrouw vernoemd is. Rondom onze wijk zullen vele nieuwe straten en pleinen komen om in te verdwalen of doorheen te gaan. Daarom is het nu een uitgelezen kans om een begin te maken met eerlijke verdeling. Wat ga je doen?In deze workshop maak je onder begeleiding van ontwerpster en buurtbewoonster Baukje Rienks een geborduurd portret van een
Soesterkwartier - Isselt
Zomerhuttenbouwen Soesterkwartier
Het zomerhuttenbouwen in de laatste week van de zomervakantie is al niet meer weg te denken uit het Soesterkwartier.Een hele week huttenbouwen voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. Elke dag bouwen we de hutten met de kinderen op en aan het eind van de dag breken vrijwilligers ze weer af om de volgende dag met een schone lei te kunnen herbeginnen.Schrijf je vóór 16 juli in via de website
Amersfoort
Weven
HerinneringskleedjesIk ben een paar jaar geleden begonnen met weven. Ik weef veel met ‘vodden’, d.w.z. gebruikte kleding en andere textiel, uit eigen voorraad of uit kringloopwinkels. Ik weef ook met mensen uit mijn eigen kennissenkring of daarbuiten kussens of kleedjes van de kleding van een overleden familielid of vriend(in). Dat is mooi om te doen. Mensen kunnen de kleding van een overledene vaak niet wegdoen maar hebben er ook geen bestemming
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Naai-atelier
Tijdens het naai-atelier ga je zelfstandig aan de slag met het maken van bijvoorbeeld een kledingstuk.
Nieuwland
Creatief In Nieuwland
Met onze workshops willen wij je helpen om jouw creatieve kant naar boven te halen. Tijdens alle seizoenen of feestdagen kan je de leukste dingen maken, denk aan herfst - of kerstkransen, wandpanelen of potten met schelpen, beachstyle-hangers, paasstukjes, enzovoorts....maar ook tussendoor kun je leuke dingen maken zoals bijvoorbeeld sleutelborden of tapasplanken. Alle volwassenen zijn welkom maar ook voor kinderworkshops kun je bij ons terecht! Vooral in de schoolvakanties
Soesterkwartier - Isselt
Kunst workshops Inloopartelier
DeKunstIsVerbinden biedt in hun (therapeutisch) inloopartelier kunstworkshops aan. In de verkeerstuin (soesterweg 312) is op donderdagmiddag van 14.15 tot 15.30 en van 16.00 tot 17.15 het inloopatelier open. Aanmelden is nodig via ABC Amersfoort. Het is de kunst van het verbinden met jezelf en je omgeving door middel van kunstactiviteiten.
Liendert - Rustenburg
Boetseercursus Amersfoort
Ben je opzoek naar gezelligheid en wil je ontdekken wat je met klei kunt doen? Dan is deze cursus wat voor jou.
Ont-moeten, leren kennen en samen komen
MET is er voor alle (jong)volwassenen die graag in contact komen met leeftijdsgenoten. Er worden meerdere activiteiten georganiseerd ter ontspanning, verbinding en vooral plezier.
Kruiskamp - Koppel
Cursus en workshop schilderen Amersfoort
Korte kleinschalige teken- en schildercursussen en schilderworkshops in Amersfoort. De schilder- en tekencursussen zijn voor beginners en gevorderden. De cursusblokken bestaan uit 4 of 6 lessen en worden gegeven op mijn zolderatelier aan de Panciusstraat 29 (nabij Neptunusplein). Doordat de groepjes klein zijn (max 8 pers.) ben je verzekerd van begeleiding op maat.
Vathorst-Hooglanderveen
Kunstbrouwerij
Kunstbrouwerij organiseert in alle schoolvakanties creatieve activiteiten voor alle kinderen t/m 12 jaar. Dit doen wij op onze locaties ICOON in Vathorst en het Eemhuis in Amersfoort.