Organisaties in Amersfoort

Kom in contact met organisaties en initiatieven

De Tussenvoorziening
Amersfoort
De Tussenvoorziening biedt in de regio Amersfoort onder andere, huisvesting en (woon)begeleiding aan AMV18+ . De begeleiding van AMV 18+ is gericht op het leren zelfstandig te wonen, waarbij de begeleiding op diverse levensgebieden ondersteuning biedt, zoals financiën, dagbesteding, wonen, zingeving, lichamelijk gezondheid, psychische gezondheid en sociale contacten.
Plusminus
Amersfoort
Gesprekken met veel herkenning voeren. Een deelnemer verwoorde het zo: “Hier kijken de mensen niet vreemd op van mijn verhaal, dat heb ik wel bij familie en collega’s”. Dat is dan ook het belangrijkste, je verhaal kwijt kunnen zonder direct advies. Er zijn 9 lotgenotengroepen, één specifiek voor jongeren, één specifiek voor naasten, de rest bestaat uit lotgenoten van alle leeftijden.
Gastgezin Amersfoort /Meet Up
Amersfoort
Wij willen dat nieuwkomers zich thuis voelen in Amersfoort, de Nederlandse taal leren en goed integreren in onze samenleving. 1. Meet & Eat en Meet & Greet Amersfoortse gastgezinnen nodigen nieuwkomers thuis uit voor koffie/thee en/of een maaltijd. 2. Meet Up’s Ontmoetingen tussen statushouders en Amersfoorters stimuleren, faciliteren en waar nodig (mede) organiseren. Daar waar mogelijk sluiten we aan bij reeds bestaande initiatieven in de stad of wijken. 3. Lees meer...