Organisaties in Amersfoort

Kom in contact met organisaties en initiatieven

Klusteam Amersfoort
Amersfoort
Klusteam Amersfoort doet klussen bij mensen thuis die niet het netwerk en budget hebben om hun woning of tuin op orde te krijgen.
De Fietswerkplaats
Amersfoort
De Fietswerkplaats verkoopt tweedehands fietsen. We kopen geen fietsen in, maar knappen fietsen op die Amersfoorters ons doneren. Jaarlijks zijn dat er zo'n 1000. Ook voor een reparatie aan je fiets kun je bij ons terecht. Je krijgt van te voren te horen wat de kosten zijn.In De Fietswerkplaats werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De begeleiding is in handen van een gediplomeerde fietsenmaker.
Het Bakfietsproject
Amersfoort
Het Bakfiestproject is bedoeld voor mensen die weinig te besteden hebben en klusjes in en om het huis hebben die ze zelf niet kunnen doen. Vrijwiligers uit de opvang komen deze klusjes doen.
Bakfiets zuid
Amersfoort
Het Bakfiets zuid project is er om hulpbehoevende mensen te helpen rondom het huis in de wijken Vremeer/Berg/Leusderkwartier/bosgebied. We zijn er voor: Kleine klussen in huis, zoals schilderijen of lampen ophangen, stukjes schilderen. - Tuinen vergroenen in samenwerking met operatie Steenbreek. Onze insteek is om samen met de bewoner de tuin te vergroenen (tegels eruit) op een manier dat de tuin daarna makkelijk(er) te onderhouden is. mail naar tuin@wijkhuisdedriehoek.nl voor uw tuinklus. Mail Lees meer...
Repair Café Vathorst
Amersfoort
Inwoners van Amersfoort met een kapotte computer, een ander aparaat dat dienst weigert of een naad die los zit in een blouse kunnen terecht bij het Repair Café Vathorst in het St. Pieters en Bloklands Gasthuis locatie Vathorst in Amersfoort. Enthousiaste vrijwilligers zijn aanwezig om de spullen nieuw leven in te blazen. aan reparaties zijn geen kosten verbonden. eventuele nieuwe onderdelen zijn voor eigen rekening. Een vrijwilige bijdrage is altijd welkom. De entree is gratis en aanmelden is n Lees meer...
Repair Café Kruiskamp Koppel
Kruiskamp - Koppel
Bij een Repair Café kun je gratis naar binnenlopen om samen met anderen je kapotte spullen te repareren. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan je samen met de deskundige aan de slag. Wie niets te repareren heeft, neemt een kopje koffie of thee.