Nieuwland

A-Dance Studio's

A-Dance Studio’s is de sportlocatie van Amersfoort.

Een dansschool, sportcentrum, ontmoetingsplek en unieke locatie in Amersfoort Nieuwland. Je kunt hier sporten, studio’s huren, dansen, workshops volgen, relaxen, mensen ontmoeten, eten of een drankje komen drinken. Wij hebben maar liefst 7 studio’s tot onze beschikking, een vergaderruimte, een mooie lounge met bar en een heerlijke binnentuin. Naast alle danslessen en sportlessen kunnen onze zalen gehuurd worden voor verschillende activiteiten.

Waar

Astronaut 12 Amersfoort

Aanmelden

Cody Loog - cody@a-dance.nl - 332851695
Amersfoort

Netwerk Maatjesprojecten Amersfoort

In het Netwerk Maatjesprojecten Amersfoort komen sinds 2015 negen organisaties samen, die vrijwilligers inzetten om de (zelf)redzaamheid van hulpvragers te vergroten. Bijvoorbeeld als taalmaatje, opvoedcoach, maatje voor de gezelligheid of budgetcoach.

Thema’s waarop een vrijwilliger ingezet kan worden zijn: taal, school, thuissituatie & opvoeding, arbeid, sociale vaardigheden, maatschappelijke zelfredzaamheid, eenzaamheid, rouw, financiën & administratie

De mensen die zich als vrijwillig maatje inzetten op één van deze thema’s zijn allen getraind op betreffend thema en krijgen begeleiding van een professional. Bij de koppeling tussen de vrijwilliger en hulpvrager wordt rekening gehouden met de behoeften van beiden. In samenspraak wordt vastgesteld wat de behoefte van de hulpvrager is en welke rol de vrijwilliger daarin kan vervullen.

Omdat er veel overeenkomsten zijn tussen de vrijwilligersactiviteiten, hebben de organisaties de krachten gebundeld.

De organisaties stemmen het aanbod op elkaar af. Zij verwijzen zowel hulpvragers als vrijwilligers onderling door naar het meest passende aanbod. Trainingen en workshops worden zoveel mogelijk opengesteld voor elkaars vrijwilligers. Ook willen de organisaties van elkaar leren op het gebied van beleid en werkprocessen.

Om de zichtbaarheid van het gezamenlijke aanbod te vergroten is een folder uitgebracht. Deze is in eerste instantie ontwikkelt voor verwijzers. Zoekt deze (wijkteammedewerker, Intern begeleider, etc.) een maatje, dan toont het schema in de folder welk maatjesproject het beste bij de hulpvraag aansluit.

Ook geeft de folder een mooi overzicht van de projecten waar vrijwilligers bij betrokken zijn. En: waar geinteresseerden zich voor kunnen aanmelden, als ze als maatje aan de slag zouden willen gaan.

De organisaties, waarvan afgevaardigden deelnemen aan het Netwerk Maatjesprojecten Amersfoort zijn: Indebuurt033 | SOVEE | Humanitas Eemland | Bibliotheek Eemland | Stadsring51 | Present Amersfoort | Sociale Gasten | Leger des Heils | Integratiewerk.

Aanmelden

Anoushka Voors - anoushka.voors@indebuurt033.nl - 06-41546184
Amersfoort

Gratis pedicure behandeling?

Voor mijn opleiding voor pedicure wil ik vragen of iemand mij wil helpen om model te zijn zodat ik u een pedicure behandeling mag geven.

Dit alles in het bijzijn van een ervaren pedicuredocent.

U gaat naar huis met mooi verzorgde voeten en ik heb wat meer ervaring opgedaan voor mijn opleiding!

Als u in uw agenda wilt kijken of u beschikbaar bent op 1 van de volgende data:

woensdag 14 april om 10:00 uur

dinsdag 20 april om 13:00 uur

donderdag 29 april om 13:00 uur

maandag 3 mei om 13:00 uur

Wilt u dan contact met mij opnemen via mijn e-mailadres? Dan kunnen we verdere afspraken maken.

Als u wilt komen, super bedankt, en tot snel.

Annemarie Peels

Aanmelden

Annemarie - annemariepeels@ziggo.nl
Nieuwland

Het spakenburgse visparadijs

Nieuw in het centrum, De Nieuwe Hof Het Spakenburgse Visparadijs voor al u verse vis en gebakken vis,heerlijke visschotels en belegde broodjes.We hebben een uitgebreid assortiment aan verse vis en alles word vers bereid kom gezellig langs en proef onze heerlijke kibbeling tot snel groetjes het spakenburgse visparadijs team

Aanmelden

Visparadijs - michel.visparadijs@gmail.com
Amersfoort

Groei & Bloei Amersfoort

Groei en Bloei is een vereniging van liefhebbers van tuinen en tuinieren. Wij hebben een rijke geschiedenis sinds 1872. De vereniging bestaat uit 130 afdelingen door heel Nederland en België, elk met een eigen bestuur. Wij zijn de afdeling Amersfoort en omstreken. We organiseren door het jaar heen activiteiten, variërend van lezingen en workshops tot excursies naar mooie tuinen. De vereniging geeft een tijdschrift uit voor tuinliefhebbers. Het is het grootste tuintijdschrift in Nederland. Leden krijgen het blad bij het lidmaatschap.

Kruiskamp - Koppel

Naaigroep voor beginners en gevorderden

Attentie bewoners Kruiskamp en De Koppel

 

Naaigroep voor beginners en gevorderden

Op de donderdagochtenden komen dames bij elkaar om gezellig creatief bezig te zijn met stoffen en naaimachines. Dit doen zowel beginners als gevorderden aan mee. 

De mogelijkheid is om tijdens deze ochtenden kleding voor kinderen en volwassenen te maken vanaf patronen uit de patroonbladen. Maar ook om kleding te her/ en of verstellen. 

Voor degene die het iets kleiner willen aanpakken kunnen ze creatief aan de slag gaan met het maken van bijvoorbeeld tassen, schorten, hippe mondkapjes of kleine stoffengeschenkjes voor verjaardagen etc. 

Wij zijn 2 enthousiaste vrouwen die met alle liefde en plezier op een creatief manier hulp bieden aan de dames. 

Meld je vast aan of loop eens een keer bij ons binnen zodra het weer mag, wij verwelkomen alle buurtbewoners. 

(Dit in verband met de corona maatregelen)

Wij hopen je dan welkom te heten!

  • Dag/tijd: Donderdagochtenden van 9:30 - 12:30 uur
  • Locatie: Liendertseweg 70A
  • Kosten €1,00 per keer (exclusief materialen)
  • Aanmelden kan via naaiproject@gmail.com

Hartelijke groet,

Fatiha & Saskia 

 

Aanmelden

Fatiha Dekhla - naaiproject@gmail.com
Amersfoort

Bordje Vrijheid

In een jaar waar vrijheid een nieuwe betekenis kreeg, vieren we op 5 mei 2021 vrijheid van het verleden en heden. Voldoende voer voor een goed gesprek en een mooie maaltijd! 

Met Bordje Vrijheid prikken we sociale bubbels door en regelen we de ingrediënten voor een barmhartige dag. Ook met de beperkingen waarmee we te maken hebben, blijft er genoeg ruimte om er te zijn voor een ander, brood te breken en vrijheidsverhalen te delen. Dat laten we op 5 mei 2021 zien door met vele Amersfoorters een Bordje Vrijheid te bereiden voor een buurtgenoot. De maaltijden worden samen genuttigd bij een buurtgenoot die zich heeft aangemeld als host. 

Buurhosts & buurchefs gezocht

Wil jij een mooi gesprek en een maaltijd delen? Meld je aan als als buurchef via 

https://bordjevrijheid.nl/aanmelden/buurtchef/ 

Word je liever verrast met een warme maaltijd en zorg je voor een gastvrij gedekte tafel? Meld je aan via https://bordjevrijheid.nl/aanmelden/gastheer/ 

Aanmelden kan tot 25 april, hierna wordt je gekoppeld aan een buurtgenoot waarmee je 5 mei een diner mag nuttigen. 

Algemene informatie

Datum: woensdag 5 mei 2021

Ontmoetingstijd: 18:00 uur 

Waar: in alle wijken van Amersfoort

Bordje Vrijheid is een initiatief van Stichting de Bühne in samenwerking met projectgroep 75 jaar vrijheid.

Aanmelden

Elke Boot - bordjevrijheid@debuhne.nl
Amersfoort

Home-Start, vrijwilligers in gezinnen

Home-Start koppelt vrijwilligers in gezinnen waar het even niet lekker loopt. Wij bieden een luisterend oor, aandacht voor de kinderen, praktische hulp, wegwijs maken aan nieuwkomers, vragen over opvoeding. Kortom alles wat een ouder ontlast en steunt in een zware periode.

Een vrijwilliger bezoekt het gezin een dagdeel in de week, voor ongeveer een jaar. De vrijwilliger ontvangt begeleiding en training van een Home-Start coordinator en kan gebruik maken van alle faciliteiten van Humanitas.

Aanmelden

Home-start Eemland - home-start.eemland@humanitas.nl - 620025547
Randenbroek - Schuilenburg - Stoutenburg

De Koffiebus

De Koffiebus schenkt uitstekende koffie en oprechte aandacht. Elke vrijdag staan we van 10 tot 17 uur op het Euterpeplein als ontmoetingsplek voor de wijk Randenbroek Schuilenburg. Buurtbewoners heten u van harte welkom!

Aanmelden

Harm Messink - h.messink@gmail.com - 31648796791
Amersfoort

Hulp bij PC, Laptop, Mobiel? Techneuten

Heeft u problemen met uw computer, laptop, tablet, printer en/ of telefoon. Of werkt uw internet of mail niet. Krijgt u storingsmeldingen op het scherm. Heeft u een nieuwe laptop, computer of telefoon en krijgt u de software zoals bijvoorbeeld Windows of virusscanners niet juist geïnstalleerd? Kortom heeft u vragen rondom ICT hard en software. Bel of mail ons! 

U kunt ons bereiken via techneuten@indebuurt033.nl of bel tijdens kantooruren met 033 – 469 2 469. U wordt door de receptionist gevraagd enkele gegevens achter te laten waarna u wordt benaderd voor en afspraak. Dat kan een huisbezoek zijn of een telefonische afspraak met één van de techneuten.

Aanmelden

Klaas van Twillert - klaas.vantwillert@indebuurt033.nl - 06-2031 4502
Amersfoort

PlusBus033 Uitjes voor ouderen

Woont u in Amersfoort, bent u 60+ en wilt u regelmatig met anderen op stap? Dan kunt u zich opgeven voor Plusbus033 (voorheen Boodschappenplusbus). Wilt u vaker de deur uit, leuke dingen doen en nieuwe mensen ontmoeten? Of hebt u hulp nodig met het doen van de boodschappen? Onze 9-persoons bus gaat 6 à 7 keer per week op pad. We maken culturele uitstapjes door het hele land, verkennen de omgeving tijdens verrassingstochten, stappen op een rondvaartboot of bezoeken een mooie stad of dorp. Ook gaan we samen naar een lunchcafé of pannenkoekenhuis. Voor de boodschappen rijden we naar markten en winkelcentra. Eens per zes weken komt er een programma uit waarop u kunt intekenen. Prijs verschilt per activiteit.

Aanmelden

Klaas van Twillert - klaas.vantwillert@indebuurt033.nl - 06-2031 4502
Amersfoort

Buurtmamas.nl

Met Buurtmama’s vind je andere moeders bij jou in de buurt. Zo ontmoet je vrouwen, die net als jij, zwanger zijn of net bevallen. Of die nog geen baby hebben, maar wel een kinderwens. Ook vind je vrouwen die al een tijdje mama zijn. Ideaal als je ervaringen wil uitwisselen. Of gewoon eens gezellig een kop koffie of thee wil doen bij jou in de buurt. Het werkt heel simpel: je meldt je aan, maakt een profiel en kijkt welke matches je hebt bij jou in de buurt. Voor je het weet heb je allemaal nieuwe vriendinnen, die in dezelfde fase in hun leven zitten als jij. Zo ontdek je dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen en dezelfde onzekerheden hebben.

Aanmelden

Lotte Vermorken - info@buurtmamas.nl
Zoom