Organisaties in Amersfoort

Kom in contact met organisaties en initiatieven

Educatief spelatelier
Amersfoort
Het educatief spelatelier is een bewonersinitiatief van Bellinda Bladergroen. Elke week spelen we samen spelletjes waar je iets van kunt leren, vooral op het gebied van taal en rekenen. Naast taalontwikkeling leer je ook strategisch denken en samenwerken.
IMC On Tour +
Amersfoort
IMC On Tour+ biedt nieuwkomers (12-18 jaar) een aanvullend onderwijsprogramma aan, afgestemd op hun niveau en leeftijd. Door bevlogen gastdocenten uit verschillende vakgebieden voor de klas te zetten bevorderen we een succesvolle integratie en verbreden we de toekomstperspectieven van de kinderen.De leerlingen krijgen wekelijks een les van een gastdocent die komt vertellen over zijn of haar beroep. Niet alleen vertellen, we gaan het vooral beleven! Dus een rechtszaak naspelen bij de R Lees meer...
Praktijk Gave Gave
Amersfoort
Bijles/RT in: Begrijpend lezen, taal, rekenen, (werkwoord)spelling, Nederlands, Engels, Frans. Ik bied ook individuele, creatieve coaching aan kinderen en volwassenen met dyslexie of dyscalculie volgens de Davis© methode. Handschriftverbetering.
RT Prima
Amersfoort
Ik geef remedial teaching aan leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Ik ben geregistreerd lid van de beroepsvereniging voor remedial teachers (LBRT) en heb veel ervaring in het begeleiden van leerlingen met dyslexie of dyscalculie. De lessen zijn individueel. Bij de begeleiding neem ik ook altijd contact op met de school van de leerling voor afstemming. Voor leerlingen van st. Leergeld hanteer ik een apart tarief zodat zij een jaar lang wekelijks een les kunnen krijgen.
Taalkamer Soesterkwartier
Soesterkwartier - Isselt
De Taalkamer is de plaats in het Soesterkwartier waar Nederlanders en mensen met een andere culturele achtergrond/statushouder elkaar in een ontspannen sfeer kunnen leren kennen. De Taalkamer bestaat uit twee gezellige huiskamers en een grote hal waar in groepjes ruimte is om spreektaal te oefenen en gezamenlijke activiteiten te doen. De groepjes worden ingedeeld op niveau. Zo is er een groep ‘op weg naar A1’, een groep ‘van A1 naar A2’ en een groep ‘van A2 naar B1/B2’. Voor de Lees meer...