Organisaties in Amersfoort

Ontdek onze 43 organisaties en initiatieven

Kruiskamp - Koppel
The Turn Club
The Turn Club verenigt professionals die maatschappelijke vraagstukken aanpakken met een kunstenaars-mindset.Wij brengen een frisse blik, nieuwe vragen en een scherpe geest mee naar bijeenkomsten, evenementen en trainingen. Met onze ervaring en vaardigheden zetten we idealen, denkbeelden en ideeën om in een fysieke vorm, een aansprekend beeld of een tastbare ervaring.
Mobiel Terras
Ziet u een klein rood autootje bij u in de wijk verschijnen? Ziet u vervolgens dat er een terras wordt opgezet? Dan kunt u er zeker van zijn dat het Mobiel Terras uw wijk bezoekt!Het autootje heeft alles aan boord om een gezellig terras neer te zetten. Stoelen, tafels en spullen die gebruikt kunnen worden uit de buurtbox (nieuw concept)Wij komen u trakteren!U bent als wijkbewoner van harte welkom om aan te schuiven op het terras. Genieten van een kopje Lees meer...
Kruiskamp - Koppel
KINDERBINGO ELKE VRIJDAG
Wij organiseren elke vrijdag een kinderbingo voor kinderen tot 13 jaar. Ouders/verzorgers zijn natuurlijk welkom. Als je je aanmeld heb je gegarandeerd plek. Per ronde 0,50 cent. We spelen meestal 3 rondes. Dat betekend 9 x kans op een prijs!!
Kruiskamp - Koppel
De Wijkmaaltijd Kruiskamp
Wijkmaaltijd Kruiskamp. Iedereen eet mee! Samen met wijkbewoners gezellig, gezond eten en genieten in de Witte vlinder
Kruiskamp - Koppel
De Smaakmakers
Voor jongeren (16+) die willen leren koken. Samen met een groepje van ongeveer 5 jongeren leer je op een gezellige manier jongereeen gezonde maaltijd samen te stellen. Tijdens 4 kooklessen leer je verschillende gerechten te maken. We houden rekening met dieet wensen.
Kruiskamp - Koppel
Bij Bosshardt Kruiskamp
Bij Bosshardt is een huiskamer van en voor de buurt Kruiskamp, gevestigd aan het Neptunusplein in Amersfoort. Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek voor iedereen, oud, jong, arm, rijk, klein, groot, zwart, wit, koning, zwerver. Het is een plek waar je altijd kunt rekenen op een lekker bakkie gratis koffie of thee, een luisterend oor, sociale contacten, spelletjes en andere activiteiten om de dagelijkse sleur te doorbreken. Bij Bosshardt is vooral een plek waar je jezelf mag zijn. Klik op de li Lees meer...
Kruiskamp - Koppel
Repair Cafe Kruiskamp
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Een stoel waarvan een poot los zit? Een broodrooster die niet meer werkt? Een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet.Wat is dat een Repair Café?Bij een Repair Café kun je gratis naar binnenlopen om samen met anderen je kapotte spullen te repareren. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee Lees meer...
DigiTaalhuis Amersfoort
Leer beter lezen, schrijven, de Nederlandse taal spreken of de computer gebruiken
Kruiskamp - Koppel
Cursus en workshop schilderen Amersfoort
Korte kleinschalige teken- en schildercursussen en schilderworkshops in Amersfoort. De schilder- en tekencursussen zijn voor beginners en gevorderden. De cursusblokken bestaan uit 4 of 6 lessen en worden gegeven op mijn zolderatelier aan de Panciusstraat 29 (nabij Neptunusplein). Doordat de groepjes klein zijn (max 8 pers.) ben je verzekerd van begeleiding op maat.
Kruiskamp - Koppel
Yoga
Fit en warm in de winter!Elke maandagavond wordt er een yogales gegeven van 19.45 tot 21.00 uur in de Witte Vlinder aan de Van Galenstraat in de wijk Kruiskamp.Een les met aandacht voor het bewegen, de adem, concentratie en meditatie. Voor beginners en voor als je al ervaring hebt met yoga.De les wordt gegeven door Adriaan van Ek, professioneel yogadocent. Je bent van harte welkom!
Kruiskamp - Koppel
Yoga
Welke reden heb jij nodig om te starten met yoga? Iedereen kan profiteren van de positieve effecten, denk aan een betere controle over de adem, flexibeler, beter kunnen ontspannen. Ook in de winter wordt er elke week op maandagavond een yogales gegeven in De Witte Vlinder aan de Van Galenstraat in de wijk Kruiskamp. Van 19.45 tot 21.00 uur.Blijf warm en fit in de winter!Je bent van harte welkom.
Yoga
Yoga is voor iedereen: van jong tot ouder. Ben je lenig dan is dat mooi, maar is geen doel in yoga. Ook voor degenen die niet lenig zijn is yoga zeer geschikt. Het is niet belangrijk wat de persoon naast je doet en je hoeft al helemaal niet beter te zijn dan degene naast je op de mat. Naast de yoga houdingen is er ook aandacht voor meditatie en ademhaling. De lessen zijn geschikt voor gevorderden en beginners en worden gekenmerkt door rust en aandacht.Of yoga geschikt is voor jou kom j Lees meer...