Organisaties in Amersfoort

Kom in contact met organisaties en initiatieven

Renovatie speelpleintje
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Het speelveldje tegenover het Rietvelderf 50/60 heeft een mooie renovatie gehad. In samenwerking met de gemeente Amersfoort en de omliggende bewoners hebben we het pleintje gerenoveerd. Dankzij IndeBuurt033 hebben wij als buurt ook een mooi speeltoestel (hangmatschommel) hiervoor kunnen aanschaffen.
Stichting Dersim
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Stichting Dersim is een sociaal- cultureel organisatie die zich richt op de integratie en emancipatie de Alevieten in het algemeen en van de Alevieten uit Dersim in het bijzonder. Uitdragen van universele waarden als mensenrechten, respect voor overtuiging en rechtsstaat vormen de basis van onze bestaan. Dat doen wij uit de Alevitische filosofie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. "Iedereen in zij waarde laten" is onze uitgangspunt. Een gezegde uit Dersim zegt: "Her was koka ho sero re Lees meer...
Stichting Burenhulp Ziel- en Schothorst
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Burenhulp Ziel- en Schothorst voeren allerlei klussen uit voor mensen met een kleine beurs en zonder of beperkt netwerk .
t Studiepunt Atrium
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Voor leerlingen van het ‘t Atrium van klas 1 t/m 6 Mavo/Havo en Vwo Indien vooraf overleg plaatsvindt mogelijk ook plek voor leerlingen die niet op ’T Atrium zitten. ’t Studiepunt biedt huiswerkbegeleiding aan leerlingen van ’t Atrium in een leslokaal van de school. Er kan gekozen worden voor 2 of 3 keer per week, voor de start vindt altijd een intake gesprek plaats met de mentor.
Huntu Amersfoort
Schothorst - Zielhorst - Hoefkwartier
Zinvolle dagbesteding voor tieners, jongeren en volwassenen door het Ontwikkelen van talenten op het gebied van muziek, dans en koken Kennis vergroten van opvoeden in twee culturen d.m.v. thema-avonden en workshops. Verbinden van jongeren en ouderen en hun ervaringen en kennis laten delen vanuit twee verschillende werelden