Prikbord van Amersfoort

Ontdek de 26 oproepen van je buren

Amersfoort
Aangeboden
Meedoen

Ondersteuning door Humanitas Eemland

Hieronder vind je een overzicht van onze activiteiten.

Voor meer informatie kun je of contact opnemen met de coördinator of van ma t/m do 09:30 - 12:30 met het bureau (030 479 0840)

Aanmeldingen kan soms via een digitaal aanmeldformulier of via de coördinator. Mocht dit niet lukken dan kunnen we ook samen met jou het formulier invullen.

Voor een overzicht van activiteiten zie onze agenda

Aanbod Humanitas Eemland

Begeleide omgangsregeling (BOR)

BOR scheidingsbuddys

Home-Start

Steun bij verlies

Taalmaatjes

Thuisadministratie

Vriendschappelijk Huisbezoek

Maatjes op Maat

Amersfoort
Gevraagd
Helpen

vrijwilliger bij Humanitas Eemland

Kom jij ons team versterken?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die Humanitas Eemland willen versterken. Als vrijwilliger kun je aan de slag als in de uitvoering, coördinatie of in het bestuur. Daarnaast is er ook ruimte om kortdurend ondersteuning te bieden bij het organiseren van een event of activiteit overstijgende taken op het bureau.

Oriënteren als vrijwilliger

Wat voor type vrijwilliger ben jij? (Test)

Meer informatie over vrijwilligerswerk bij Humanitas Eemland

Vacatures

Aanmeldingsformulier

Nieuwland
Aangeboden
Meedoen

Kom gewoon zingen, het kan weer.

Kom zingen bij het Nieuwlandkoor. We zingen in een hele grote zaal die goed geventileerd is.

Amersfoort
Gevraagd
Ontmoeten

Buddy's gezocht voor nieuwkomers!

Jaaa! 21 mei start de vierde ronde van Buddy to Buddy Amersfoort! Houd jij ervan om verbinding te maken met andere mensen? Verdiep jij je graag in verschillende culturen en houd je daarnaast van samen plezier maken? Dan wil jij misschien wel buddy worden van een nieuwkomer met een vluchtelingenachtergrond in Amersfoort! We hebben nog een aantal plekjes vrij!

Kom aanstaande maandagavond 25 april naar de informatieavond. Dan leggen we het buddy traject aan je uit en er is volop ruimte om vragen te stellen.

Meld je aan! https://forms.gle/tKdbpqrHzxTb8A2e8

Waar moet je zijn? 25 april 2022. Coffee Corazon - Krommestraat 18, 3811 CC Amersfoort. Inloop vanaf 19:15 uur. Om 19:30 stipt starten we de avond.

meer info? amersfoort@buddytobuddy.nl

NIEUW! Buddy to Buddy YOUNG!

Vanaf dit jaar krijgen jongeren tussen de 14 en 27 de kans om - gecombineerd met het reguliere buddyschap - ook een MDT-traject (Maatschappelijke diensttijd) bij ons te doorlopen en een certificaat te behalen. Val jij in die leeftijdscategorie of heb jij nog een neefje/nichtje, vriend/vriendin of buurjongen/meisje in die leeftijdscategorie? Doe mee! Zegt het voort!

Prijs

Gratis
Amersfoort
Gevraagd
Meedoen

Bewoners gezocht voor verkeerstelling

Wil je weten hoe druk het is in je straat? Vanaf 30 mei zijn er weer nieuwe ‘Telramen’ beschikbaar! Met dit kleine apparaatje op je raam worden automatisch fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtverkeer geteld. Alle tellingen worden weergegeven op het dataplatform van Telraam (www.telraam.net).

Op dit moment doen al 60 bewoners mee aan het Telraam netwerk in de provincie Utrecht. Vanaf 30 mei zijn nog eens 100 Telramen beschikbaar. Je hebt een geschikt raam nodig om te tellen. Dat betekent een raam op de eerste of tweede verdieping (niet begane grond), met volledig en vrij zicht op de weg, zonder hinder van bomen, struiken of lantaarnpalen. Aanmelden voor de volgende ronde kan tot en met 15 mei.

Meten rondom Galecopperbrug

Speciale aandacht gaat ditmaal uit naar doorgaande wegen in de wijken rondom de Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht. Van juni 2022 tot begin 2024 vinden aan de brug onderhoudswerkzaamheden plaats die tot verkeershinder kunnen leiden. Zijn de effecten daarvan te merken in bijvoorbeeld Nieuwegein, Leidsche Rijn, IJsselstein, Montfoort, Lopik, Oudewater, Woerden, Bunnik, Maarssen of Houten(Noord)? Dat wordt de centrale onderzoeksvraag.

Telraamnetwerk provincie Utrecht

Maar ook bewoners die elders wonen in de provincie, kunnen meedoen. Met Telraam zijn allerlei interessante meetmomenten te bedenken. Bijvoorbeeld rondom de wekelijkse markt, nieuwe woningbouw of de opening van een supermarkt is het interessant om het verkeer in kaart te brengen. En ook gewone straten en gewone periodes zijn belangrijk, bijvoorbeeld voor de vergelijking tussen straten en wijken.

Het levert jou interessante informatie op over jouw buurt, maar kan ook aanleiding zijn om bijvoorbeeld het gesprek met de gemeente aan te gaan. Ook overheden of onderzoekers kunnen van de data gebruik maken.

Het einddoel is een Telraamnetwerk in álle gemeenten van de provincie Utrecht. Er zijn uiteindelijk gemiddeld ongeveer 10 Telramen per gemeente te vergeven.

Meer informatie en aanmelden Kijk voor meer informatie en aanmelden op de projectpagina van Telraam. Aanmelden kan tot en met 15 mei. Daarna krijg je bericht of jouw raam geschikt is voor deelname en of je daadwerkelijk geselecteerd bent. De startworkshop is dan op 30 mei. Wil je eerst meer informatie? Op 9 mei om 19.30 uur organiseren we een online vragenuurtje.

Wil je weten wat voor soort informatie wordt verzameld met Telraam, kijk dan als voorbeeld eens op de pagina van dit Telraam in de stad Utrecht.

En als je geïnteresseerd bent in wat er nog meer gebeurt binnen Samen Meten Utrecht, meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Vathorst-Hooglanderveen
Aangeboden
Meedoen

Zelfoogst-Abonnement

Kom jij onze heerlijke verse groenten en kruiden oogsten? Verser kan het niet: je oogst direct van het land.

Wij werken samen met onze tuinder, deelnemers en vrijwilligers aan een prachtige Tuinderij aan de rand van Vathorst. Hier bieden wij graag de mogelijkheid om mee te delen in de heerlijke oogst.

Schrijf jij je in voor het zelfoogst-abonnement? Het seizoen begint al in juni!

Vathorst-Hooglanderveen
Gevraagd
Helpen

Vrijwillige chauffeur gezocht!

Hou je van autorijden en wil je ook meteen een zeer waardevolle bijdrage leveren aan het dagelijks leven van onze deelnemers?

Tijdens het rijden van onze deelnemers heb je vaak de mooiste gesprekken die je nog lang bij zullen blijven.

Als chauffeur haal je 's ochtends de mensen op en/ of breng je ze 's middags naar huis. Je rijdt per keer ongeveer een uur in een busje van Land in Zicht door ons mooie Amersfoort en omgeving. Uiteraard staat de koffie of thee voor je klaar en krijg je er een boel dankbaarheid en gezelligheid voor terug.

Zo maak jij het mogelijk dat zij op Land in Zicht keer op keer weer een mooie dag kunnen hebben. Hier werken zij in de houtwerkplaats, zelfoogst-tuin, rondom de huiskamer of op hoveniersklus. Iedere deelnemer krijgt passende begeleiding en uitdaging.

Kom jij ons helpen?

Mail naar info@landinzicht.net of bel ons op 06-36410874

Neem ook gerust contact op als je eerst nog vragen hebt!

Vathorst-Hooglanderveen
Gevraagd
Helpen

Tuinderij zoekt vrijwilliger

Tuinderij Land in Zicht is een prachtige zelfoogst-tuin in opstart aan de rand van Amersfoort Vathorst.

Wij ontwikkelen gezamenlijk een fijne plek om te zaaien en te oogsten. Vind je het leuk om mee te werken in de frisse buitenlucht? Samen met de tuinder en deelnemers is er genoeg te doen: zaaien, planten, onkruid wieden, snoeien, tomaten dieven en komkommers indraaien. Je hoeft geen ervaring te hebben met tuinieren; de groene vingers kweek je vanzelf!

Kom jij ons helpen?

Mail naar info@landinzicht.net of bel ons op 06-36410874

Neem ook gerust contact op als je eerst nog vragen hebt!

Amersfoort
Aangeboden
Helpen

Vrijwilligersprojecten gezocht 27 sept

Op 27 september as. viert de KPOA, de stichting voor Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort e.o. hun 25 jarig bestaan en dat willen zij o.a. vieren middels een ‘KPOA doet en viert’ vrijwilligersdag  à la ‘NL Doet’. 

Met hun ruim 600 medewerkers willen zij deze dag SAMEN vieren en een bredere bijdrage leveren in de maatschappij. De leerkrachten, schoolleiders en andere medewerkers van KPOA kunnen hun tijd, kennis, expertise, talent én hart voor de samenleving met elkaar inzetten op deze dag.

Dit kan zijn, aan een al bestaand programma of een nog nader door u in te vullen programma. Het aanbod kan uiteindelijk heel divers zijn. Dit kan voor groepjes van 5 tot 15 personen of meer. 

Heeft uw organisatie handjes nodig? Laat het ons weten. U kunt contact met ons opnemen via Els Molengraaf, els@els4organising.nl of 06- 222 85 442. 

 Helpen maakt tenslotte gelukkig.

Prijs

Gratis
Stedelijk
Gevraagd
Meedoen

De Zonnebloem zoekt Vrijwilligers

https://zonnebloem-eemland.nl/vacatures/

Vermeerkwartier - Bergkwartier - Bosgebied - Leusderkwartier
Aangeboden
Ontmoeten

Open werkplaats voor buurtbewoners

Kom je op donderdagen tussen 9.30 en 12.30 bij ons klussen? We drinken eerst een kopje koffie samen en gaan daarna aan de slag met jouw eigen klus of die van een ander. We helpen elkaar en leren van elkaar. Klus ervaring niet nodig, gereedschap ook iet. In onze circulaire werkplaats hebben we genoeg mogelijkheden, machines en gereedschappen. Je bent welkom!

Randenbroek - Schuilenburg - Stoutenburg
Aangeboden
Meedoen

Kleurrijk Wandelen

Iedere dinsdag, donderdag en vrijdag ochtend vanaf 11.00 uur 0,15 min./ 0,30 min of 0,60 minuten wandelen vanuit wijkcentrum Klokhuis.

Amersfoort
Gevraagd
Helpen

Bestuursleden gezocht

Sociaal Fonds Amersfoort (SFA) zoekt twee nieuwe bestuursleden.

Relevante bestuursfuncties voor de portefeuille communicatie / fondsenwerving en voor de portefeuille Ontwikkelfonds / herstructureringsfonds waarin je samen met de andere bestuursleden impact kunt maken op de situatie van inwoners van Amersfoort die in armoede leven. Je draagt bij aan de ontwikkeling van mooie en impactvolle initiatieven gericht op armoedebestrijding en preventie. 

Communicatie en fondsenwerving

Sociaal Fonds Amersfoort heeft de ambitie om nóg nadrukkelijker een rol te spelen in Amersfoort waar het gaat om armoedepreventie en armoedebestrijding. Daarom is het van belang dat meer mensen op de hoogte zijn van ons bestaan en van de mogelijkheden die het Sociaal Fonds biedt. Bovendien moeten de nieuwe initiatieven (met name op het gebied van jeugd-schuldhulpverlening) gefinancierd worden. Het bestuur zoekt een nieuw vrijwillig bestuurslid dat deze taken op zich wil nemen.

Ontwikkelfonds / herstructureringsfonds

SFA zoekt een vrijwillig bestuurslid dat zich in wil zetten voor innovaties op het gebied van armoedepreventie en armoedebestrijding. Je hebt óf gaat actief op zoek naar contacten met inwoners die initiatieven ontwikkelen op het gebied van armoedepreventie of armoedebestrijding. Je staat open voor vernieuwing en bent bereid de lokale en nationale actualiteit te volgen op het gebied van deze thema’s. Je zet de activiteiten van het herstructureringsfonds voort in samenwerking met Stadsring 51 en weet deze uit te breiden naar jeugd-schuldhulpverlening. Nieuwe initiatieven beoordeel je voordat deze aan de overige bestuursleden worden gepresenteerd.https://www.sociaalfondsamersfoort.nl/bestuur

Liendert - Rustenburg
Gevraagd
Helpen

Vrijwilligers gezocht helpen in de tuin

Vrijwilligersvacature: hulp in de tuin

Vind je het leuk om vrijwilligerswerk te doen in je eigen buurt? De burenhulpdienst Liendert Rustenburg kan nog enkele vrijwilligers gebruiken die het leuk vinden om hun buurtgenoten te helpen in hun tuin. De vragen komen vooral van oudere mensen die zelf niet meer goed ter been zijn en daardoor niet meer in staat zijn om hun tuin te onderhouden. Je kunt als vrijwilliger zelf aangeven voor welke (tuin) klusjes en hoe vaak je beschikbaar bent.

Burenhulpdienst

De Burenhulpdienst Liendert Rustenburg bestaat nog niet zo lang, sinds het begin van de coronatijd. We krijgen 1-3 vragen per week binnen op het moment. Dat zijn vragen naar: boodschappen doen, klusjes in en rond het huis, een bezoekvrijwilliger bij eenzaamheid, de Nederlandse taal oefenen, tuinklussen, computerhulp etc. 

Interesse? 

Lijkt het je leuk of wil je meer weten? Neem dan contact op met Hilde Breunissen, buurtnetwerker in Liendert en Rustenburg. E-mailadres: hilde.breunissen@indebuurt033.nl/ 06 12397510 

Liendert - Rustenburg
Gevraagd
Helpen

Vrijwilligers gezocht klusjes in huis

Vrijwilligersvacature: klusjes in huis

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in je eigen buurt? De burenhulpdienst Liendert Rustenburg kan nog enkele vrijwilligers gebruiken die het leuk vinden om buurtgenoten te helpen met klusjes in huis. Dat kan variëren van een lamp ophangen tot een deurgreep vervangen tot naar een kapot apparaat kijken. Je kunt als vrijwilliger zelf aangeven voor wat voor klusjes je gevraagd kan worden.

Burenhulpdienst

De Burenhulpdienst Liendert Rustenburg bestaat nog niet zo lang, sinds het begin van de coronatijd. We krijgen 1-3 vragen per week binnen op het moment. Dat zijn vragen naar: boodschappen doen, klusjes in en rond het huis, een bezoekvrijwilliger bij eenzaamheid, de Nederlandse taal oefenen, tuinklussen, computerhulp etc. 

Interesse? 

Lijkt het je leuk of wil je meer weten? Neem dan contact op met Hilde Breunissen, buurtnetwerker in Liendert en Rustenburg. E-mailadres: hilde.breunissen@indebuurt033.nl/ 06 12397510 

Kruiskamp - Koppel
Gevraagd
Meedoen

Zwerfstenen gezocht !

Hoi allemaal, ik ben voor een creativiteit genaamd "Zwerfstenen schilderen" op zoek naar zwerfstenen van van 15 cm t/m 40 centimeter.

Wie kan me daaraan helpen ????

of heeft voor mij de tip waar die te vinden.

66k Neptunusplein, Amersfoort, NL-UT

Randenbroek - Schuilenburg - Stoutenburg
Aangeboden
Ontmoeten

Buitenkast Randenbroek

Buitenkast Randenbroek

Beste bewoners en lieve kinderenvan Randenbroek:

We kunnen aan de slag! Een nieuw Buitenkast in het Klokhuis!

 

• Wie zijn wij?

Indebuurt033 biedt in Buitenkasten aan in verschillende wijken in Amersfoort.

• Wat doen wij?

Een Buitenkast is een speelplaats waar kinderen veilig kunnen spelen. Er is een locatie met een ruime keuze aan speelgoed en spelletjes. Vanuit de Buitenkasten worden er ook verschillende themabijeenkomsten voor bewoners georganiseerd.

• Waar kan je ons vinden?

De Buitenkast Randenbroek zal komen in het prachtige Klokhuis, aangrenzend aan de Speeltuin.

 

Nieuwland
Aangeboden
Idee

Boek: Scheidingslijn Intuïtie & Fantasie

Soms "voel" je dat dingen niet of juist wel kloppen. Je vertrouwt als het ware op een "onderbuikgevoel". Heel herkenbaar, alleen heeft de één er meer mee dan de ander. En als je er dan wel wat mee hebt en er graag op wilt vertrouwen, vraag je je af wanneer je gevoel daadwerkelijk klopt. In De scheidingslijn tussen intuïtie en fantasie legt Nienke Buiskool Leeuwma uit wanneer je gevoel klopt, wat hierop van invloed is en hoe je dit kunt herkennen. Ze geeft haar persoonlijke visie/definitie van intuïtie en het ego. Het is een onderzoek geworden waarin ze aan de hand van haar conclusie handvatten geeft hoe je zelf kan herkennen of je in je intuïtie zit en je "gevoel" dus klopt.

Bestel het boek: De scheidingslijn tussen intuïtie en fantasie

Auteur: Nienke Buiskool Leeuwma

Prijs

€21,05
Randenbroek - Schuilenburg - Stoutenburg
Gevraagd
Helpen

Beytna zoekt vrijwilligers

Voor onze interculturele ontmoetingscentrum Beytna zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het je leuk om ook iets te betekenen voor het welzijn van de ouderen dan ben je van harte welkom in ons enthousiaste team.

We zijn op zoek naar:

 • gastheren/gastvrouwen
 • activiteitenbegeleider
 • administratieve ondersteuning/secretarieel
 • bewegingsbegeleiders

en mocht je zelf een idee hebben om een leuke activiteit te organiseren of gewoon een luisterend oor bieden, ook dan ben je van harte welkom.

Prijs

Gratis
Randenbroek - Schuilenburg - Stoutenburg
Gevraagd
Helpen

Gezocht: chauffeur ouderenvervoer

Ben jij op zoek naar een leuke vrijwilligers job waarin ouderen centraal staan? Ben je een sociaal, geduldig en dienstverlenend type? Dan heeft Beytna voor jou misschien de vrijwilligersbaan die bij je past.

Als chauffeur in het ouderenvervoer zorg je ervoor dat de ouderen met een handicap en/of een verstandelijke beperking in onze volledig elektrische bus veilig en op een verantwoordelijk manier naar ons interculturele senioren ontmoetingscentrum of naar huis worden. Natuurlijk zorg je dat eventuele hulpmiddelen zoals een rollator of rolstoel op een veilige manier worden meegenomen.

Daarnaast is eventuele communicatie met verzorgers en/of mantelzorgers een belangrijk aspect, jij bent de brug tussen huis en de vrijwilligers van het ontmoetingscentrum.

Functie eisen:

- Je ben in het bezit van een geldig rijbewijs B met ruime rijervaring

- Je bezit over goede contactuele eigenschappen

- Je hebt begrip voor de leefwereld van interculturele ouderen

- Je bent flexibel inzetbaar (Geen weekenden)

- Wij vragen om een V.O.G.

Wij bieden:

- Een verantwoordelijke functie in een kleine organisatie

- Vrijwilligersvergoeding

- Een open en informele werksfeer met leuke vrijwilligers

Is je interesse gewekt?

Neem contact met ons op, wij kijken uit naar je reactie.

Liendert - Rustenburg
Gevraagd
Helpen

Leden telefoonteam Burenhulp gezocht!

Vrijwilligersvacature: Koppelaars gezocht! 

Ben je graag een luisterend oor? Houd je van organiseren? En heb je overdag soms wat tijd beschikbaar? Dan heb je geluk: wegens een verhuizing komt er in het telefoonteam van de Burenhulpdienst Liendert Rustenburg een plekje vrij!  

Wat ga je doen? 

Je maakt als vrijwilliger deel uit van het enthousiaste telefoonteam van de burenhulpdienst, bestaande uit vier personen. Om de beurt beheren jullie de telefoon en e-mail 1 a 2 weken (je kunt zelf aangeven wat jouw voorkeur heeft). Meestal check je om de dag de telefoon; hulpvragers verwachten dat ze binnen 48 uur een reactie krijgen. Dan bel je de hulpvrager terug, om goed uit te vragen wat de vraag is. Vervolgens zoek je er een geschikte vrijwilliger bij, uit ons bestand en koppelt ze aan elkaar. Naderhand bel je nog even om te horen of het allemaal goed is gegaan. In een Excelbestand op de computer houd je bij wat de vragen zijn en kun je de contactgegevens van alle vrijwilligers vinden. Geen ervaring met Excel? Geen probleem, dat leren we je graag. Alle leden van het telefoonteam zitten met elkaar in een appgroep, bij lastige vragen kan je met elkaar sparren. Is er geen geschikte vrijwilliger? Dan verwijs je door naar een andere instantie, daar hebben we een lijst voor. 

Burenhulpdienst

De Burenhulpdienst Liendert Rustenburg bestaat nog niet zo lang, sinds het begin van de coronatijd. We krijgen 1-3 vragen per week binnen op het moment. Dat zijn vragen naar: boodschappen doen, klusjes in en rond het huis, een bezoekvrijwilliger bij eenzaamheid, de Nederlandse taal oefenen, tuinklussen, computerhulp etc. 

Interesse? 

Lijkt het je leuk of wil je meer weten? Neem dan contact op met Hilde Breunissen, buurtnetwerker in Liendert en Rustenburg. E-mailadres: hilde.breunissen@indebuurt033.nl/ 06 12397510 

Amersfoort
Aangeboden
Helpen

Financiele noodhulp

Caritas Amersfoort zet zich in voor mensen met kleine financiële en persoonlijke noden.

voor aanvragen zie: www.caritasamersfoort.nl

Randenbroek - Schuilenburg - Stoutenburg
Gevraagd
Helpen

huiswerkbegeleider een op een gezocht!

Hallo lieve buurtbewoners, bij ontmoetingscentrum Entree helpen vrijwilligers kinderen individueel, zodat ze beter op school kunnen meekomen. Als je een uur per week beschikbaar bent, kun je ons al uit de brand helpen. Kom je ons team enthousiaste vrijwilligers versterken, of ken je iemand die dit leuk zou vinden?

We horen het graag!

Help jij een kind met lezen, woordenschat, verhaaltjessommen en wereldoriëntatie? We zoeken een vrijwilliger vanaf een uur in de week! De kinderen die bij Entree komen, hebben vaak het Nederlands niet als moedertaal. Help jij een kind om vorderingen te maken en zelfvertrouwen op te bouwen?

Wat ga je doen? 

Wie helpt onze kinderen (uit de hele stad) die kampen met een achterstand op het gebied van woordenschat en begrijpend lezen, maar ook redactiesommen? Vrijwilligers werken bij Entree individueel een uur met een schoolkind. Veel kinderen zijn hier wel geboren, maar Nederlands is niet de spreektaal thuis. Sommige kinderen zijn later naar Nederland gekomen en moeten nog een inhaalslag maken. Bij Entree zijn lange wachtlijsten van kinderen die graag een extra steuntje in de rug krijgen. Kom jij ons team enthousiaste vrijwilligers versterken?

Deze leerlingen kunnen goed hulp gebruiken bij het beter leren van de Nederlandse taal. Ze missen een deel woordenschat en kennis van Nederland, om teksten in de klas goed te kunnen begrijpen. Met een uur per week kun je al een hoop betekenen en de kinderen op weg helpen.

Ben jij geduldig, heb je evt. enige ervaring met hulp aan kinderen bij het schoolwerk? 

Vind je het leuk om deel uit te maken van een team van meer dan 75 vrijwilligers, die vanuit een klein buurthuis in de wijk Randenbroek tientallen volwassenen en 79 kinderen helpen met taal, huiswerk, e.d.?

Dan maken we graag kennis met je.

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen, met de activiteiten die Ontmoetingscentrum Entree aanbiedt.

www.entree.jouwweb.nl 033 7520045 06 5187 1138

ontmoetingscentrum@gmail.com

Haydnstraat 26a, Amersfoort

Vathorst-Hooglanderveen
Gevraagd
Meedoen

Chauffeurs gezocht voor AutoMaatje

Wij zijn op zoek naar chauffeurs die met hun eigen auto tegen vergoeding van €0,30 per km, wijkgenoten willen vervoeren. De passagier kan een ritje van/naar de apotheek of het ziekenhuis nodig hebben, of gewoon naar de kapper, een pedicure of een vriend(in). Als zij niemand kunnen vragen om hen te vervoeren is ANWB AutoMaatje de juiste oplossing.

Wat ga je doen:

Als chauffeur breng en/of haal je iemand uit je buurt met je eigen auto, en rondt je de rit netjes financieel af met je passagier. Daarbij volg je de corona-regels zolang de overheid dit vraagt. Dit hoeft uiteraard niks weg te nemen van de gezelligheid.

Je bent een maatje voor de passagier, je helpt en begeleidt hem/haar waar dat nodig is.

Je houdt van een praatje en hebt er geen moeite mee om af en toe wat langzamer aan te doen. Iedere passagier doet dingen dan ook graag op zijn/haar eigen tempo.

Wat heb je nodig:

 • Een eigen auto met inzittenden verzekering.
 • Natuurlijk een rijbewijs.
 • Een VOG, deze kan ook door ons worden aangevraagd.

Wanneer?

Je beschikbaarheid mag je zelf per week aangeven, ook je vakantie periode kun je doorgeven zodat je in die periode niet wordt gebeld. Als je gevraagd wordt voor een rit op een moment dat het je eigenlijk niet zo goed uitkomt, kun je deze gewoon afwijzen.

Wij bieden:

 • Een fijne bezigheid die is bedoeld om mensen te stimuleren om mobiel en actief te blijven.
 • Een leuk netwerk van vrijwilligers die graag wat voor hun omgeving willen betekenen, en je koppelen aan buurtbewoners die dit nodig hebben.
 • Je bent betrokken bij mensen uit je wijk.

Amersfoort
Aangeboden
Ontmoeten

Inloop

Met de dagelijkse inloop bij Beytna (wat ons huis betekent) willen wij zorg en aandacht bieden aan de interculturele senioren. We bieden een luisterend oor, eten, drinken, praten, lachen samen en misschien wel huilen. Voel je vrij en loop bij ons binnen, maandag t/m vrijdag van 10.00u tot 16.00u.

Vathorst-Hooglanderveen
Aangeboden
Ontmoeten

Voordelen Kangoo Jumps

 • Zorgt voor 80% minder belasting op je gewrichten;
 • Verhoogt de vetverbranding;
 • Ze zijn veilig, stabiel en door iedereen te gebruiken;
 • Vanaf 4 jaar tot 90+ jaar , van lichtgewicht tot zwaargewicht (150 kilo);
 • Snelle revalidatie na een blessure of operatie;
 • Je verbruikt 2x zoveel calorieën dan andere sporten;
 • Spieren worden steviger en sterker door het rebound effect en de botdichtheid groter;
 • Verhoogt het uithoudingsvermogen(cardio workout) en geeft meer energie;
 • Bevordert de nachtrust en verlaagt je stressniveau (anti-depressie);
 • Vertraagt het verouderingsproces;
 • Zowel buiten als binnen te gebruiken waar je ook kunt bewegen op gympen.
 • Onder alle weersomstandigheden te gebruiken behalve bij ijzel;
 • Gemakkelijk mee te nemen in een tas of met een schouderband;
 • Bewegen op Kangoo Jumps is erg leuk en geeft direct endorphines (gelukshormoon) af waardoor je steeds weer opnieuw er op wilt staan/les wilt volgen.

Prijs

€5,00
Zoom