Bewoners gezocht voor verkeerstelling

Gevraagd
Meedoen

Wil je weten hoe druk het is in je straat? Vanaf 30 mei zijn er weer nieuwe ‘Telramen’ beschikbaar! Met dit kleine apparaatje op je raam worden automatisch fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtverkeer geteld. Alle tellingen worden weergegeven op het dataplatform van Telraam (www.telraam.net).

Op dit moment doen al 60 bewoners mee aan het Telraam netwerk in de provincie Utrecht. Vanaf 30 mei zijn nog eens 100 Telramen beschikbaar. Je hebt een geschikt raam nodig om te tellen. Dat betekent een raam op de eerste of tweede verdieping (niet begane grond), met volledig en vrij zicht op de weg, zonder hinder van bomen, struiken of lantaarnpalen. Aanmelden voor de volgende ronde kan tot en met 15 mei.

Meten rondom Galecopperbrug

Speciale aandacht gaat ditmaal uit naar doorgaande wegen in de wijken rondom de Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht. Van juni 2022 tot begin 2024 vinden aan de brug onderhoudswerkzaamheden plaats die tot verkeershinder kunnen leiden. Zijn de effecten daarvan te merken in bijvoorbeeld Nieuwegein, Leidsche Rijn, IJsselstein, Montfoort, Lopik, Oudewater, Woerden, Bunnik, Maarssen of Houten(Noord)? Dat wordt de centrale onderzoeksvraag.

Telraamnetwerk provincie Utrecht

Maar ook bewoners die elders wonen in de provincie, kunnen meedoen. Met Telraam zijn allerlei interessante meetmomenten te bedenken. Bijvoorbeeld rondom de wekelijkse markt, nieuwe woningbouw of de opening van een supermarkt is het interessant om het verkeer in kaart te brengen. En ook gewone straten en gewone periodes zijn belangrijk, bijvoorbeeld voor de vergelijking tussen straten en wijken.

Het levert jou interessante informatie op over jouw buurt, maar kan ook aanleiding zijn om bijvoorbeeld het gesprek met de gemeente aan te gaan. Ook overheden of onderzoekers kunnen van de data gebruik maken.

Het einddoel is een Telraamnetwerk in álle gemeenten van de provincie Utrecht. Er zijn uiteindelijk gemiddeld ongeveer 10 Telramen per gemeente te vergeven.

Meer informatie en aanmelden Kijk voor meer informatie en aanmelden op de projectpagina van Telraam. Aanmelden kan tot en met 15 mei. Daarna krijg je bericht of jouw raam geschikt is voor deelname en of je daadwerkelijk geselecteerd bent. De startworkshop is dan op 30 mei. Wil je eerst meer informatie? Op 9 mei om 19.30 uur organiseren we een online vragenuurtje.

Wil je weten wat voor soort informatie wordt verzameld met Telraam, kijk dan als voorbeeld eens op de pagina van dit Telraam in de stad Utrecht.

En als je geïnteresseerd bent in wat er nog meer gebeurt binnen Samen Meten Utrecht, meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Janneke:

Janneke van Boxtel
Contactpersoon
-14