Informatieavond vrijwilligezorg gezinnen

Aangeboden
Helpen

Een kind zo thuis mogelijk laten opgroeien – wat kun jij doen? 

Soms kunnen kinderen en jongeren thuis niet de begeleiding krijgen die ze nodig hebben om groot en sterk te worden. Een beetje (tijdelijke) hulp van buitenaf kan dan fijn zijn. Ook kan het zijn dat kinderen opgroeien met hulp van een pleeggezin of een gezinshuis. En hoe verder als ze na hun 18e zelfstandig willen gaan wonen maar zo af en toe nog wel wat hulp of een luisterend oor nodig hebben? 

Er zijn diverse manieren om gezinnen te ondersteunen. 

Als vrijwilliger of steungezin kun je veel betekenen voor een ander. Denk aan het ondersteunen van een (pleeg)gezin door af en toe eens iets leuks te gaan doen met de kinderen of een (pleeg)ouder helpen met praktische taken. Ook kun je een (deeltijd)pleeggezin worden of een gezinshuis starten. Of misschien vind je het gezellig als jouw leegstaande zolderkamer of tuinhuis tegen vergoeding wordt bewoond door een jongere die af en toe jouw hulp kan vragen. 

Kortom, wil je gewoon eens weten wat jij zou kunnen doen? Dan ben je van harte welkom op onze informatieavond. Verschillende organisaties vertellen welk werk zij doen en hoe professionele begeleiding, pleegzorg en vrijwilligers niet zonder elkaar kunnen. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over de mogelijkheden en kun je al jouw vragen stellen. 

Kom langs, luister mee, stel je vragen en laat het daarna lekker bezinken.  

Wanneer : Maandagavond 5 juni 2023 

Hoe laat : 20u (inloop 19.45) - 21:30 

Waar : Waterdaal 2, Amersfoort 

Aanmelden : Niet verplicht maar wel fijn via info@presentamersfoort.nl 

Betrokken organisaties : Kamers met Aandacht, Youké, De Rading, Timon, Gezinsparaplu, Present Amersfoort en het Leger des Heils

Wie

Volwassenen

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Marieke Lenting
-17