Organisaties in Amersfoort

Ontdek onze 758 organisaties en initiatieven

Speeltuinen

Winterkwartier in de Verkeerstuin

Het leukste gratis kinderfeest tussen Kerst en Oud & Nieuw ! Na twee jaar afwezigheid i.v.m. corona, vindt de elfde editie van het Winterkwartier in de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats plaats op woensdag 28 & donderdag 29 december 2022. Het thema van dit tweedaagse evenement is “De revival van de Skelterhelden!”

Beleef een onvergetelijke middag vol gratis activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor iedereen zijn er lekkere hapjes en drankjes, ook speciaal voor de pappa’s en mamma’s!

Je kunt onder andere genieten tussen 11.00 - 16.00 van:

 • Theatershows (voor 3 jaar en ouder)
 • Een ritje maken met de mini-stoomtrein
 • Klimmen en klauteren op de stormbaan
 • Kinderdisco (15.30 – 16.00)
 • Broodjes bakken boven een kampvuur
 • Knutselen en kleuren
 • Een bijzonder mooi geschminkt gezicht
 • Wat lekkers eten en drinken in ons restaurantje boven
 • En natúúrlijk skelteren door de Verkeerstuin

Kom het ontdekken en beleven tijdens het Winterkwartier 2022!   

Aanmelden

Jochem Straver - info@verkeerstuin.info
Evenement

Winderwonderland Schuilenburg

Winterwonderland in Schuilenburg op vrijdag 23 dec! kom gezellig schaatsen, springen en genieten onder het genot van een warme kop chocomelk! en nog veel meer leuke activiteiten

Aanmelden

Karima Dahri - karima.dahri@indebuurt033.nl
Winkels

Sfeervol kerstshoppen op de Nieuwe Hof

Jouw kerstboodschappen doe je natuurlijk op winkelcentrum de Nieuwe Hof en op zaterdag 17 december wordt dat extra gezellig want

 • Stap in de arrenslee en maak een foto
 • Ontmoet en begroet de kerstman
 • Doe mee met de interactieve kerstshow van Rolando, voor jong en oud
 • Geniet van de sfeervolle en vrolijke kerstliedjes van de Jingle Ladies
 • Geniet van kerstlekkers!

Aanmelden

Mariel de Jong - mariel@bymaureen.nl - 0638201101
Ontmoeten

Johanneskerk

Aanmelden

Alke Liebich - predikant@johanneskerk.nl
Cultuur

Poppentheater over "De Gelaarsde kat"

Poppentheater Jodokus speelt

in de kerstvakantie op 28 december op De Poppenzolder het sprookje van “ De Gelaarsde kat “

Een reus die kan toveren...

Een verliefde prinses

en een slimme kat die de molenaarszoon rijk maakt

Met zelfgemaakte poppen in een prachtig decor in de poppenkast.

Voor kinderen vanaf 4 jaar

Ook geschikt voor oudere kinderen.

Aanvang : 15.00 uur

Entree Prijs : 4,50 en 5,50 (Volwassenen)

Tel : 0657680436 Kijk op www.theaterjodokus.nl

Aanmelden

Joke Kooij - jpm.kooij@gmail.com - 0657680436
Buurtinitiatief

Soesterkwartier brengt Verlichting

Van 10 t/m 28 december 2022 zal een grote kerstboom verlichting brengen aan het Soesterkwartier. In deze periode zijn er ook allerlei activiteiten te doen voor jong en oud en roepen we buurtbewoners op om eens extra om te kijken naar elkaar. Op die manier verlichten we de wijk, letterlijk en figuurlijk! Doe je mee?

Waar

Noordewierweg 131
Amersfoort

Aanmelden

Soesterkwartier Verlicht - info@soesterkwartierverlicht.nl
Eten

Samen koken samen eten

Wij gaan elke vrijdag met mensen uit de buurt een heerlijk multicultureel gerecht maken om vervolgens aan te bieden aan de wijkbewoners. Er kan bij ons gezellig gegeten worden voor maar €2,50 heeft u een heerlijke maaltijd en een gezellige middag. De maaltijden zullen elke week anders zijn zodat u elke x uit een andere cultuur kunt proeven. Daarnaast zijn alle maaltijden Halal.

Iedereen is welkom! Als je je aanmeld heb je gegarandeerd plek! Ideaal een plek om met je hele gezin heerlijk te eten en je wijkbewoners te ontmoeten! Kinderen zijn ook altijd welkom!

Waar

Dirk Loogenstraat 10
Amersfoort

Aanmelden

t Nijman - deparel033@hotmail.com - 0685774797
Bijeenkomsten

Wereld Lichtjes Dag

Steek een kaars aan voor een overleden kind

Op zondag 11 december is het Wereldlichtjesdag. Dan steken mensen om 19.00 uur wereldwijd kaarsjes aan en denken aan hun overleden kind(eren). Het is gericht op alle situaties ongeacht de levensfase waarin je kind is overleden, vanaf miskraam tot het overlijden op volwassen leeftijd. Het maakt niet uit hoe lang het geleden is. Op deze dag wordt er in de wijk Nieuwland in de Boogkerk een bijeenkomst georganiseerd voor ouders, broertjes en zusjes van overleden kinderen. Om 18.30 start het programma, tegelijkertijd is er een activiteit voor kinderen (4-12 jr) Natuurlijk mag je ook in de hal blijven om rustig te zitten of te praten. Om 19 uur steken we gezamenlijk de kaarsen aan. 

We vinden het fijn als je je vooraf aanmeld via info@praktijkdepleisterplaats.nl of info@praktijkrustpunt.nl

Aanmelden

Anet Kiela - anet@praktijkdepleisterplaats.nl
Theater

Familievoorstelling ‘Zirkøes Fañtaztikå’

Op 22 januari 2022 om 14:30 gaat de familievoorstelling (4+) ‘Zirkøes Fañtaztikå’ van Theatergroep Heer Otto in première in De Lieve Vrouw in Amersfoort.

‘Zirkøes Fañtaztikå’ is een fysieke en humoristische familievoorstelling (4+) vol originele liedjes en live muziek. Over de kleurrijke wereld van het circus waar alles mogelijk is én over het gemis van dierbaren. Wanneer Maximo de googeltrucs van zijn overleden opa gaat uitproberen, heeft dat dramatische gevolgen. Samen met zijn vriendinnetje Bibi moet hij op zoek naar een oplossing, waarbij zowel haar dierbaarste bezit als hun vriendschap op het spel staan.

Meelevend met de hoofdpersonages Bibi en Maximo, worden kinderen op een speelse manier geconfronteerd met het gevoel van iets missen, of je nou iets kwijt bent of zelfs een dierbare mist, en hoe je met dit gevoel om kan gaan.

Markt

Kerstmarkt Kattenbroek

KERSTMARKT KATTENBROEK

Kerst staat voor de deur. Dit jaar 2022 is er in Kattenbroek een nieuw, speciaal kerstevent; Kerstmarkt Kattenbroek. Iets positiefs in deze moeilijke tijd. Op donderdag 15 december vindt dit kerstevent plaats op het stadsdeel winkelcentrum Emiclaer (Amersfoort) en op de weekmarkt georganiseerd door de stichting Kerstmarkt Kattenbroek.

Zo is er om 9.30 uur de intocht van de kerstman met zijn elfen in een arrenslee.

Dan start ook een professionele kerstmarkt (georganiseerd door Trotsmarkt).

De bezoekers kunnen genieten van een doorlopende programmering van prachtige livemuziek met artiesten en koor op een podium bij de vijver van Emiclaer. Daar vindt ook een win actie plaats, met 4 trekkingen met vele prijzen zoals luxe vers pakketten, vlaaien, kerstbroden, oliebollen en vele cadeaubonnen.

Meer dan 1000 scholieren van 5 basisscholen maken samen met vrijwilligers 750 kerststukjes (op=op) en kerstkaarten voor senioren. De bedoeling van deze actie is, senioren uit met name Kattenbroek in deze enerverende en moeilijke tijd een hart onder de riem te steken. Ook wordt er een speciaal bonnenboekje gedrukt, met daarin vele aanbiedingen. Daarin zit ook de voucher voor deelname aan de winactie.

Deze kerstmarkt wordt mogelijk gemaakt van subsidie door Bewonersinitiatief Kattenbroek (BIK), Indebuurt033, K.F. Heinfonds, Fonds Sluyterman van Loo, met medewerking van ONE Kattenbroek en vele ondernemers en organisaties.

Aanmelden

Rita Rethmeier - Ritareth@kpnmail.nl - 0615499122
Gemeente

Gemeente Amersfoort

www.amersfoort.nl

Yoga

yoga Studio Soetra

Bij Studio Soetra, in het oude centrum van Amersfoort, is iedereen welkom om mee te doen met een yogales, een ontspannende massage te krijgen of een heilzame behandeling te boeken.

Samen met jou én iedereen uit onze Sangha (community), willen we de reis die yoga heet verder ontdekken en onderzoeken.

Waar

Appelmarkt 3
Amersfoort

Aanmelden

Charlotte Patty - info@studiosoetra.nl
Pedicures

Pedicure Modellen gezocht!!

Pedicure Modellen gezocht voor 3 & 17 december

Aanmelden

R. van der Meijden - ruthvandermeijden@hotmail.com
Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding Amersfoort

Bij Huiswerkbegeleiding Amersfoort wordt er gewerkt In kleine groepen (van maximaal 5 leerlingen). Onder begeleiding wordt het huiswerk gemaakt en wordt er geleerd voor toetsen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan leerstrategieën, plannen, prioriteren en doelen stellen.

Er is er altijd begeleiding aanwezig, waaraan vragen gesteld kunnen worden. Daarnaast helpt de begeleider onder andere met het toepassen van de leerstrategieën, het maken van de planning, het overhoren van de leerlingen en zorgt voor prettige, rustige en huiselijke sfeer.

Waar

Maanlander 14A
Amersfoort

Aanmelden

Daphne Hardeman - info@huiswerkbegeleidingamersfoort.nl - 0644695626
Beurs

Boekenbeurs (Voor het goede doel)

Op 3 december van 11:00-16:30 organiseert De Pionier een Boekenbeurs voor het goede doel van Serious Request (stiching Het Vergeten Kind) om geld in te zamelen. De beurs zal op de Geldersestraat 518 (tegenover A-Meubel) plaatsvinden. Alle boeken zullen onder de €5,- kosten en wij zullen een ruime selectie bieden. Zowel contant als Tikkie betalingen zullen mogelijk zijn.

Waar

Geldersestraat 518
Amersfoort

Aanmelden

Wendy Kunz - wendy.kunz@outlook.com
Beweging

Training in gezond bewegen voor vrouwen

Anne Manche verzorgt deze Training in gezond bewegen voor vrouwen uit de wijk Schuilenburg en Randenbroek wekelijks vanaf donderdagochtend vanaf 12 januari t/m donderdag 6 juli (behalve tijdens schoolvakanties en feestdagen) op ABC school het Scala / Het Spectrum aan de Ariaweg 115 in Amersfoort.

Tijdens deze Training geeft Anne oefeningen, gebaseerd op haar kennis als oefentherapeut Cesar, om de conditie te verbeteren, de spierkracht op te bouwen, gespannen spieren meer te leren ontspannen, een betere zit-, lig- loop- en staande houding aan te nemen en nog meer tips om met elkaar toe te passen in het dagelijks leven. Het gaat erom dat we als vrouwen uit verschillende culturen samen bewegen en elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek komen, elkaar tips geven, ook over andere onderwerpen op het gebied van gezondheid, zoals gezond eten etc.

Via de training in gezond bewegen wil Anne vrouwen meegeven dat je als vrouw niet alleen aan je gezondheid hoeft te werken, dit kan met elkaar, juist ook als je uit verschillende culturen komt. Door deze doelgerichte activiteit stimuleert Anne dat er meer verbinding ontstaat tussen vrouwen uit verschillende culturen in de wijk Schuilenburg, Randenbroek en Stoutenburg-Noord.

Waar

Ariaweg 115
Amersfoort

Aanmelden

Anne Manche - info@gunesh.nl - 0618360485
Ontmoeten

City of A

City of A organiseert activiteiten in Amersfoort voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Om het aanbod nog beter te maken, willen we graag weten wat jij zou willen doen. Ook kun je zelf een activiteit organiseren met hulp van ons. Dus heb je een goed idee? Stuur ‘m in!

Er wordt nu al van alles georganiseerd voor City of A. Zoals verschillende sporten en activiteiten op het gebied van cultuur, techniek, kunst, muziek en games. Je kunt het aanbod bekijken op Instagram en www.cityofa.nl.

GOED IDEE?

City of A biedt veel activiteiten aan, maar misschien nog niet iets dat jij echt leuk vind. Heb je een goed idee voor een activiteit, clinic of workshop waar jij graag aan mee zou doen? Laat het ons dan weten via een DM op Instagram of door een mail te sturen.

EIGEN ACTIVITEIT ORGANISEREN

Misschien heb je al nagedacht over een leuke activiteit en zou je deze met bijvoorbeeld je vrienden of hulp van een jongerenwerker of buurtsportcoach willen organiseren. Ook dat kan! Als het maar iets is dat jou én andere jongeren in Amersfoort aanspreekt en je rekening houdt met een aantal criteria. We willen wel graag een duidelijke omschrijving van je idee. Dus denk na over wat de activiteit precies inhoudt, waar je in Amersfoort dit zou kunnen doen en wat daar voor nodig is. Heb je het idee wat verder uitgewerkt? Vul dan het aanmeldformulier in. City of A kijkt dan samen met jou of het mogelijk is om de activiteit uit te voeren, wie je daarbij kan helpen en of er budget voor is.

Heb je nog vragen of wil je jouw idee eerst bespreken? Stuur dan een mail of een appje naar Jelle Maris via 06 41 54 61 13.

Aanmelden

Jelle Maris - jongeren@amersfoort.nl - 06 41 54 61 13
Gezondheid

Zelfbewust Zijn

Zelfbewust Zijn is een holistische praktijk voor Coaching, Healing & Reiki in Amersfoort (Nieuwland)

Voor iedereen die een HSP is, of daarvan een vermoeden heeft en voor iedereen die vastloopt op lichamelijk, psychisch, mentaal, of energetisch gebied.

Aanmelden

Muk Reynaers Zelfbewust-zijn - info@zelfbewustzijn.com - 0641670807
Eten

Gezondschap

Diverse activiteiten georganiseerd in de wijk, zoveel mogelijk vanuit de ideeën van bewoners, onder de aandacht gebracht door de initiatiefnemers van Gezondschap. U kent Gezondschap misschien van het schap dat in 2021 in Jumbo Schothorst heeft gestaan, hierna zijn er vele leuke activiteiten gekomen zoals Koken met een klein budget (Inloophuis), Supermarktsafari (Lidl) en de workshop Goedkoop Gezonde Voeding (Hoeksteen).

Aanmelden

Naomi Jansen - info@voedselapotheek.nl
Sport

Walking Tennis

Op vrijdagmiddag van 13.30-14.30 uur geeft LTV Randenbroek Walking Tennis door een van onze trainers voor zowel leden als mensen uit de buurt, die wellicht wat minder mobiel zijn. De doelstelling is om de ouderen in beweging te krijgen en houden en een stukje gezelligheid aan te bieden. Tennis is een sport die tot op hoge leeftijd prima kan worden beoefend. Maar door diverse oorzaken kan de lol van het tennissen af gaan. Denk aan slijtage van gewrichten of vermindering van reactievermogen.

Met aangepast materiaal, regels en een gezellige groep, kan je je prima vermaken met erna gezellig een drankje met elkaar in het clubhuis om de sportiviteit en gezelligheid tezamen te brengen.

De kosten bedragen 2 euro per keer. Walking Tennis wordt door de gemeente Amersfoort gesubsidieerd via ProjectenInDeBuurt033.

Walking Tennis · LTV Randenbroek

Aanmelden

Ingmar Kolbrink - walkingtennis@ltvrandenbroek.nl
Meedoen

Gezinsparaplu

Een netwerk van en voor pleegouders bij jou in de wijk                      

Opvoeden is een mooie, maar af en toe ook ingewikkelde uitdaging. Soms kun je hierbij wel wat steun gebruiken. Gewoon, door erover te praten met mensen in eenzelfde situatie. Of elkaar te helpen met praktische ondersteuning door bijvoorbeeld een middagje de zorg voor een kind over te nemen.

 Mijn collega’s en ik zijn op zoek naar pleeggezinnen en gezinshuizen die behoefte hebben aan die ondersteuning. Omdat de namen en adressen niet aan ons mogen worden gegeven in verband met de privacywetgeving, hopen we op deze manier bekendheid te geven aan dit belangrijke initiatief dat de Gezinsparaplu heet.

Ook zijn we op zoek naar steungezinnen en vrijwilligers die de pleeggezinnen willen ondersteunen om met elkaar te zorgen dat een kind zo ‘thuis” mogelijk kan opgroeien.

Mogelijk heeft u al eerder over de Gezinsparaplu gehoord; nog steeds is het hard nodig om pleeggezinnen en steungezinnen/vrijwilligers met elkaar te verbinden.

Verdere informatie over de Gezinsparaplu en wie uw contactpersoon in uw wijk is, kunt u vinden op de website: www.gezinsparaplu.nl.

Met vriendelijke groet, Hélène van der Woerd     helenevanderwoerd@gmail.com 06-38732801

Boekenwinkels

Optimistische woede: Fixdit tour

Veel mensen geven openlijk toe nauwelijks boeken van vrouwen te lezen. Leeslijsten op scholen worden gedomineerd door boeken van (witte hetero)mannen. Vrouwen winnen minder literaire prijzen dan mannen. Kijk bijvoorbeeld naar de Nobelprijs voor de Literatuur, die van de 118 keer dat hij uitgereikt is, 17 keer naar vrouwen is gegaan. Is dat erg? Ja, want het weerspiegelt en vormt de verhoudingen in de samenleving. 

Vrijdagavond 11 november om 19:30 uur zijn auteurs Jannah Loontjens en Christine Otten te gast bij Boekhandel Roodbeen om met elkaar het gesprek aan te gaan. Staan de zaken er in de boekenwereld echt zo dramatisch voor? En wat zijn dan de effectiefste manieren om er iets aan te doen? Loontjens en Otten zullen voordragen uit eigen werk en met elkaar en het publiek in gesprek gaan over verschillende stellingen uit het Manifest. En vertellen wie Fixdit is, waar ze voor staan en wat hun plannen zijn. Want welke vergeten schrijfsters verdienen herwaardering? En hoe ziet de ideale canon eruit?

Laurie van Boekhandel Roodbeen kijkt uit naar deze ontmoeting: “Het is belangrijk om met elkaar het gesprek aan te gaan. Juist met alle vragen en twijfels over dit onderwerp, om met elkaar te ontdekken wat lezen zo belangrijk en fijn maakt. De passie voor lezen zal deze avond centraal staan, want daar komen we echt verder mee. Dus merk je dat je een beetje in een leesdip zit: kom gezellig langs! Ik weet zeker dat deze inspirerende auteurs de liefde voor boeken verder aanwakkeren.”

Fixdit

Elf vrouwelijke schrijvers zijn verontwaardigd over de ongelijke positie van vrouwen in de letteren, en verenigden zich in het collectief Fixdit. Vanuit bondgenootschap strijden ze voor verandering, in de literaire wereld én in de canon. In de elf stukken van dit manifest diepen zij het probleem uit. Woedend, strijdvaardig, en vooral: optimistisch. Schrijverscollectief Fixdit streeft naar meer diversiteit in de canon en de literaire wereld. Door o.a. acties, essays, open brieven en gesprekken wil Fixdit het bewustzijn over genderongelijkheid in de letteren vergroten en de canon uitbreiden met werk van belangrijke vrouwelijke auteurs.

Het manifest Optimistische Woede is bij Boekhandel Roodbeen verkrijgbaar voor €12,99 en kan op de avond zelf gesigneerd worden. Aanmelden voor deze avond is fijn en kan door een mailtje te sturen naar aanmelden@boekhandelroodbeen.nl.

Aanmelden

Boekhandel Roodbeen - laurie@boekhandelroodbeen.nl - 0622873183
Yoga

Yoga

Yoga is voor iedereen: van jong tot ouder. Ben je lenig dan is dat mooi, maar is geen doel in yoga. Hatha Yoga is een klassieke vorm van yoga die wereldwijd veel gegeven en beoefend wordt.

De asana (yogahouding) in de les, die gebaseerd is op de Raja Yoga, wordt statisch uitgevoerd. Dat wil zeggen dat er enige tijd dezelfde houding aangehouden wordt. Om zo te kunnen observeren wat je tegenkomt en om dat er te laten zijn. Door hier aandacht aan te geven kan er ruimte ontstaan. Na de houding is er de uitnodiging om de uitwerking hiervan te ervaren, zowel fysiek, mentaal als emotioneel/spiritueel.

Ook houdingen die meer concentratie en uithoudingsvermogen van de deelnemer vragen kunnen voorbij komen.

Pranayama (ademoefeningen) en meditatie zijn onderdeel van yoga. Ze komen met regelmaat terug in de les.

Mindful bewegen en met aandacht in het moment zijn is een vast patroon in de yoga. Zo krijgt het bewegen en in de houding zijn een meditatief karakter.

Naast krachtige yang houdingen worden er ook zachtere yin houdingen geïntegreerd in de les. Zittende of liggende houdingen die langer aangehouden worden. Om zo naast de spieren ook het bindweefsel te kunnen ontspannen.

Alle lessen worden afgesloten met Savasana. Een liggende houding waarin het ontspannen, de overgave, centraal staat.

Kenmerkend aan mijn lessen is de aandacht voor de adem en voor het lichaam. Door je hierop te focussen kom je in dit moment, in het nu. Mindful-yoga noem ik dit zelf. Jezelf tegenkomen hoort daarbij, het kan confronterend zijn, maar zo leer je meer en meer jezelf kennen. Je wordt bewust van je mogelijkheden en je grenzen. Op de yogamat kun je dit veilig oefenen, je komt mogelijk datgene tegen wat je in het dagelijks leven ook ervaart. Als je de weerstand op de yogamat accepteert dan mag je de rust en de stilte ervaren, mag je één worden met de asana. Zo wordt de yogales meditatief, ervaar je ontspanning, zowel geestelijk als lichamelijk. Je begrijpt dat dit niet in een les is te leren, geef jezelf hiervoor tijd en ruimte. Mijn les is voor volwassenen van alle leeftijden, en zowel door beginners al gevorderden te volgen.

Aanmelden

Adriaan van Ek - adriaanvanek@gmail.com - 0634286528
Evenement

Sint Maarten in De Herberg

Aanmelden

Anna Walsma - a.d.walsma@gmail.com
Stichtingen

Circulaire en inclusieve economie bouwen

Impact033 is een ecosysteem van bedrijven, maatschappelijke organisaties en impact ondernemers dat gezamenlijk bouwt aan een circularie en inclusieve economie.

Aanmelden

Sandra Barth - sandra@impact033.nl - 06 43228705
Yoga

Yoga in Nieuwland

Vanaf 21 november wekelijks hatha yogalessen in Nieuwland. De lessen bevatten een combinatie van yoga, ademoefeningen en meditatie.

Aanmelden via mirjam.ten.cate@mindzetcompany.nl

Aanmelden

Mirjam ten Cate - mirjam.ten.cate@mindzetcompany.nl - 06-10285087
Activiteitencentrum

Bakken voor MIND!

Amersfoortse vereniging JCI Eemland slaat handen ineen voor de psychische gezondheid van jongeren door deze feestdagen geld op te halen via de actie ‘Bakken voor Mind'

Aanmelden

Merit Snoeijer - merit.snoeijer@gmail.com
Bijeenkomsten

Jong&Out Amersfoort

Jong&Out is dé community voor iedereen tot en met 18 jaar, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Elke tweede zondag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor lhbti+-jongeren uit Amersfoort en omgeving. Elke maand een andere activiteit, maar altijd tijd om nieuwe jongeren te ontmoeten en te kletsen.

Aanmelden

Margriet Oosterhuis - jongenoutamersfoort@cocmiddennederland.nl
Buurtinitiatief

ONE Kattenbroek

ONE is een ontmoetingsplek in de wijk Kattenbroek.

ONE staat voor Omzien Naar Elkaar. Met de ontmoetingsplek creëren we een plek in de wijk, waar we als bewoners elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en er voor elkaar kunnen zijn.

ONE is een ontmoetingsplek voor alle leeftijdsgroepen van -9 maanden tot 100+ jaar.

Waar

Het Masker 213
Amersfoort

Aanmelden

info@one-kattenbroek.nl
Bordspelen

Avondje Mahjong

Mahjong is een gezelschapsspel. Het komt van het Standaard mandarijnse woord Majiang, in het Standaard kantonees wordt het spel Màa Chuk genoemd. 

Bij Mahjong gaat het er om een winnende combinatie te maken; deze bestaat uit 4 sets van 3 (dezelfde of opeenvolgende) stenen plus 1 paar. Elke speler begint met 13 stenen (Oost met 14). Om beurten trekt een speler een 14e steen uit de muur, als deze speler geen winnende combinatie heeft legt deze een steen weg en is de volgende speler aan de beurt.

Zodra een speler Mahjong heeft, is het spel afgelopen en worden de punten geteld en verrekend. Daarna begint een nieuw spel.

Mahjong bestaat uit vier rondes van vier spellen; aan het eind is de speler met de meest punten de winnaar. Diverse sets hebben een eigen puntenwaarde, daarnaast zijn er verdubbelingen te verdienen. Naast deze reguliere winnende combinatie zijn er zogenoemde limietspelen, bijzondere combinaties met een hogere puntenwaarde.

Eigen bijdrage 3,50 euro (inclusief koffie/thee en iets lekkers)

De avond staat open voor iedereen die zich verbonden voelt met het autisme-profiel.

Klik op de knop inschrijven hieronder om je aan te melden.

Aanmelden

Jeannette Westerhuijs - j.westerhuijs@gmail.com
Bordspelen

Avondje Mahjong

Mahjong is een gezelschapsspel. Het komt van het Standaard mandarijnse woord Majiang, in het Standaard kantonees wordt het spel Màa Chuk genoemd. 

Bij Mahjong gaat het er om een winnende combinatie te maken; deze bestaat uit 4 sets van 3 (dezelfde of opeenvolgende) stenen plus 1 paar. Elke speler begint met 13 stenen (Oost met 14). Om beurten trekt een speler een 14e steen uit de muur, als deze speler geen winnende combinatie heeft legt deze een steen weg en is de volgende speler aan de beurt.

Zodra een speler Mahjong heeft, is het spel afgelopen en worden de punten geteld en verrekend. Daarna begint een nieuw spel.

Mahjong bestaat uit vier rondes van vier spellen; aan het eind is de speler met de meest punten de winnaar. Diverse sets hebben een eigen puntenwaarde, daarnaast zijn er verdubbelingen te verdienen. Naast deze reguliere winnende combinatie zijn er zogenoemde limietspelen, bijzondere combinaties met een hogere puntenwaarde.

Eigen bijdrage 3,50 euro (inclusief koffie/thee en iets lekkers).

Creatief

Kunstbrouwerij

Kunstbrouwerij organiseert in alle schoolvakanties creatieve activiteiten voor alle kinderen t/m 12 jaar. Dit doen wij op onze locaties ICOON in Vathorst en het Eemhuis in Amersfoort.

Aanmelden

Kunstbrouwerij - nienkesmit@scholenindekunst.nl - 06-21909424
Meedoen

Straatactie: Luister Eens

Op het Neptunusplein, zal de LuisterEens.nl straatactie plaatsvinden van 13u - 16u spreken wij met voorbijgangers, we vragen hoe het gaat en luisteren naar wat iemand wil delen. Je kunt ons herkennen aan de borden in vorm van wolken met vragen erop, het Weerstation voor de gevoelstemperatuur en de ' weermannen en vrouwen' die rondlopen met een blauwe paraplu.

Het gaat erom met elkaar in gesprek te gaan, over hoe het je vergaat: een praatje over het weer maken we doorgaans makkelijker. Echter naar elkaar luisteren en delen over mentale variatie is minder makkelijk en daar heerst nog een taboe op. Dit taboe kan stigmatiserend werken en de Luister Eens beweging werkt er aan om het gesprek op Mentale variatie te normaliseren.

De straatactie is een initiatief die valt onder de Luister Eens beweging: meer informatie is beschikbaar op LuisterEens.nl

De straatactie valt onder het werkgebied WIJK.

Waar

Neptunusplein 0
Amersfoort

Aanmelden

Richard Kamer - kamersvisie@gmail.com - 0614999982
Ontmoeten

Humanistisch Verbond Eemland

Het Humanistisch Verbond wil een samenleving waarin iedereen vrij is om zelf zijn persoonlijke invulling te geven over leven, liefde, denken en dood. We willen een samenleving waar mensen gelijk worden behandeld en waardig met elkaar samen leven.

Wij willen dat mensen die niet geloven, of hun geloof afzweren, veilig zijn en gehoord worden. Wij willen dat mensen die zich scharen onder lhbtqia+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, trans, queer, interseks, aseksueel, plus anderen) niet hoeven te vrezen voor discriminatie, vervolging of verstoting. Dat iemand die aan euthanasie of abortus denkt, een weloverwogen keuze kan maken.  

Wij streven naar een samenleving waarin we zorgen voor elkaar. Waarin iedereen kan rekenen op onafhankelijke hulp bij geestelijke nood of ingewikkelde levensvragen. Waarin de zorg zo is ingericht dat mensen tot het einde toe menswaardig kunnen leven. 

Wij willen volgende generaties een betekenisvol leven meegeven. Dat zij vrij zijn om vrij te kunnen denken, doen en leven. Want wij willen uiteindelijk maar één ding: een samenleving die ook in de toekomst menswaardig blíjft.  

Aanmelden

Henk Pijper - voorzitter@humanistischverbond-eemland.nl - 0653826450
Kerken

Johanneskerk

De Johanneskerk is een christelijke geloofsgemeenschap met ruimte voor andere inzichten. Onze wortels liggen in drie vrijzinnige stromingen (zie verderop). Vrijzinnig wil zeggen dat het persoonlijke zoeken en onderzoeken belangrijker is dan geloofsleer en belijdenis. De persoonlijke inspiratie komt voor velen ook uit andere godsdiensten en bronnen. We hebben grote affiniteit met wetenschap en kunst en maatschappij. Omdat we ons betrokken weten bij de wereld om ons heen proberen we een bijdrage te leveren aan een humane en rechtvaardige samenleving.

Wat we doen:

 • een vrijzinnig-christelijke kerkdienst. Daarbij worden regelmatig teksten uit andere tradities gebruikt, en is er aandacht voor muziek en kunst. Tijdens de diensten is er altijd kinderopvang en, volgens een vast rooster, kinderkring. Na afloop is er gelegenheid elkaar bij een kopje koffie te ontmoeten.
 • een maandelijkse maaltijd , soms gevolgd door een thema-avond.
 • gespreksgroepen, lezingen, cursussen, films en concerten op levensbeschouwelijk en cultureel gebied.
 • voor jongeren van 12 t/m 18 jaar hebben we een aparte groep die gezellige en vormende activiteiten met elkaar ondernemen, onder leiding van een jongerenwerker.
 • geestelijke begeleiding bij persoonlijke levensvragen en bij ingrijpende levensmomenten.

Drie stromingen

De gemeenschap van de Johanneskerk bestaat uit drie stromingen. U kunt lid of vriend worden van een van de stromingen, maar ook van de hele Johanneskerkgemeenschap. Alle activiteiten staan open voor iedereen.

Waar

Westsingel 30
Amersfoort

Aanmelden

Alke Liebich - predikant@johanneskerk.nl - 0648592252
Eten

Wijkmaaltijd Kruiskamp Iedereen eet mee!

Samen met wijkbewoners gezellig, gezond eten en genieten in de Witte Vlinder. Vrijwilligers koken, na afloop ruimen we samen op. De prijs is € 5,- p.p. Contant betalen bij binnenkomst. Wil je mee-eten, reserveer dan mi. 2 dagen vooraf.

Aanmelden

Marlies Otto - kruiskampwijkmaaltijd@gmail.com - 0612473704
Eten

Wijkmaaltijd Kruiskamp Iedereen eet mee!

Samen met wijkbewoners gezellig, gezond eten en genieten in de witte Vlinder. Vrijwilligers koken, na afloop ruimen we samen op. De prijs voor het eten is € 5,- p.p Contant betalen bij binnenkomst. Wil je mee-eten, reserveer dan min. 2 dagen vooraf. Er is beperkt plek.

Aanmelden

Wijkmaaltijd - kruiskampwijkmaaltijd@gmail.com
Activiteitencentrum

Jongereninloop de Brink

Jongeren centrum de Brink is een nieuwe inloop gestart. Jongeren tussen de 11 en 18 jaar zijn van harte welkom in ons jongerencentrum van 19.00 tot en met 22.00 elke donderdag avond.

jongerenwerker Vathorst Hooglanderveen

Marianne Leenders

Aimé Kasongo

Aanmelden

aime kasongo - Aime.Kasongo@indebuurt033.nl - +31651198103
Adviesbureaus

Onderzoek & Mediaproducties

Onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken in buurten en wijken. Vaak zetten we daarbij media in, zoals fotografie, film en audio.

Aanmelden

Erik Van Marissing - erikvanmarissing@hotmail.com
Ontmoeten

SAMEN ZIJN - STADHUISPLEIN 5 OKTOBER

Op woensdag 5 oktober van 13:00u tot 18:00u staat SAMEN ZIJN op de planning op het Stadhuisplein in Amersfoort. Op een laagdrempelige manier wordt er aandacht geschonken aan de week tegen Eenzaamheid (voorheen week van de Ontmoeting) en de Diversiteitsweek die mooi in elkaar overlopen. 

Verschillende initiatieven en organisaties staan er met informatie - over wat zij doen en betekenen in de stad - en staan open voor een ontmoeting onder het genot van een kop koffie en iets lekkers. 

Wil je als initiatief/organisatie aansluiten? Stuur Caitlin de Wit (06-81505543) een berichtje, ze hebben (nog) een paar tafels tot hun beschikking, die je evt. kan gebruiken! 

Kom gezellig langs!

Waar

Stadhuisplein
Amersfoort

Aanmelden

Buddy to Buddy - amersfoort@buddytobuddy.nl - 0681505543
Theatermakers

Nuffe Tantes

TRY-OUT: Nuffe Tantes in ‘De Glamping op de Camping Vakantieshow!’ (4+)

Ben jij ook zo aan vakantie toe!?

Ga met de Nuffe Tantes mee kamperen en kom helemaal tot rust! Of toch niet? Roosje en Greetje hebben een droomvakantie gepland, maar die droom valt al gauw in het water. Van honger tot heimwee en van een lekkende tent tot lekgeprikt worden door de muggen... In deze herkenbare en grappige show maak je het allemaal mee!

Gespeeld en gecreëerd door de kleurrijke theatermaaksters Floor van der Poort (Amersfoort) en Irene Schouten (Soesterberg). Zij hebben elkaar 10 jaar geleden ontmoet tijdens hun muziektheateropleiding en zijn superblij dat ze na de coronacrisis weer op de planken kunnen staan! Met behulp van vernuftige kostuums, poppen, decors, liedjes en voice-overs, weten ze als geen ander op humoristische wijze in de huid te kruipen van de Nuffe Tantes!

De try-out van deze muziektheater familievoorstelling zal plaatsvinden op zondag 23 oktober om 15:00 uur in Theater De Kamers te Amersfoort.

Bestel hier je kaartjes:

www.nuffetantes.com

Inloop

Bij Elim - Inloophuis / Bijbelcentrum

Bij Elim bieden we meer dan gezelligheid alleen. Wij doen ons werk vanuit de Bijbelse opdracht om God lief te hebben en de mensen om ons heen te helpen. In deze hectische tijd en in onze drukke stad Amersfoort willen wij een rustpunt zijn. De naam van ons gebouw ‘Bij Elim’ verwijst naar het verhaal uit de Bijbel over het volk Israël. Op hun reis door de woestijn vonden ze rust bij de oase Elim.

Bij Elim hebben we vele activiteiten. Voor ieder wat wils. Kijk of er iets bij zit en kom langs. De koffie staat klaar!

Activiteiten:

-         Inloop op de dinsdag-, woensdag-, vrijdag en zaterdagmiddag. Kom binnen voor een lekkere kop koffie en een gezellig praatje!

-         Taalhulp op de maandagmiddag en woensdagochtend

-         Woordpret: voorlezen voor peuters en hun (groot)ouders. Elke dinsdagochtend

-         Bijbelleesuur elke donderdagmiddag en -avond

-         Creatieve ochtend elke vrijdagochtend

-         Gratis lunch elke vrijdagmiddag

-         Een keer per maand jongerenmaaltijd

-         Een keer per maand taalmaaltijd voor mensen die samen de Nederlandse taal willen leren.

-         Twee keer per maand betaalde maaltijd

-         Bijeenkomsten op de christelijke feestdagen

Kijk op de website www.bijelim.nl voor de openingstijden.

Aanmelden

Henk en Annemarie Coördinator - info@bij-elim.nl - 0618135021
Uitlenen

Speelotheek Eemland

Speelgoed te leen voor iedereen!

Bij een speelotheek kun je speelgoed lenen, net zoals je boeken leent bij een bibliotheek. Wij hebben speelgoed te leen voor iedereen. Ook voor kinderen en volwassen met een speciale speelwens.

Kijk voor meer informatie op onze website https://www.soteemland.nl/

Goed, duurzaam speelgoed is vaak duur in aanschaf. Meestal is het speelgoed gericht op een bepaalde levensfase van het kind en verdwijnt het na kort gebruik op zolder.

Speel-o-theek Eemland vindt dat zonde! Niet alleen vanwege het geld, maar natuurlijk ook vanwege de gevolgen voor het milieu.

Ons assortiment is de afgelopen jaren flink gegroeid en zo hebben wij nu veel speelgoed voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen van de basisschool. Ook hebben we een groot aantal bordspellen in ons bezit waar menig spelfanaat warm van wordt. We hebben altijd wel weer iets nieuws, iets wat goed past bij de leeftijd en de interesses van je kind. Neem een kijkje in onze online catalogus https://sot-eemland.auralibrary.nl/auraicx.aspx om meer te ontdekken over ons assortiment.

Een abonnement op Speel-o-theek Eemland is duurzaam, uitdagend én goed voor je portemonnee!

Speel-o-theek Eemland

Liendertseweg 64A

3814PL Amersfoort www.soteemland.nl

Openingstijden

Woensdag 10.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 15.00 uur

Vrijdag 13.00 tot 15.00 uur*

*Gesloten i.v.m te kort aan vrijwilligers

Zaterdag 10.00 tot 12.00 uur

Aanmelden

info@soteemland.nl - 06 42888958
Ontmoetingsplaats

Koffieochtend (Groene Stee)

Wees welkom tijdens onze koffieochtend voor een praatje en een kop koffie of thee met wat lekkers.

Elke donderdagochtend is er in de Groene Stee een vaste, gezellig koffieclub (met buurgenoten) waarbij elkaar ontmoeten, hobby's/verhalen delen en samen gezellig koffie/thee drinken centraal staat.

Speciaal voor de Week tegen de Eenzaamheid bieden we deze gelegenheid voor iedereen aan waarbij we ook op een feestelijke manier voor de inwendige mens zorgen.

Heeft u behoefte aan gezelligheid, een luisterend oor of gezelschap? Kom gerust langs, u bent meer dan welkom!

Dit initiatief wordt mede ondersteund door de Informatiewinkel Liendert van Indebuurt033.

Waar

Wiekslag 92
Amersfoort

Aanmelden

Diana Wouters - diana.wouters@indebuurt033.nl - 0614560945
Ontmoeten

Buitenkast Liendert

Buitenkast Liendert is een ontmoetingsplek voor ouders en hun kinderen.

Onder het genot van een kopje koffie/thee kunnen ouders een spel spelen samen met hun kinderen en ook kunnen ze in gesprek met bewoners/buren.

Bij de buitenkast is iedereen welkom. De openingstijden zijn bij de maandag-woensdag locatie Buitenkast horsten van 14.30-17.00 uur.

De Buitenkast Zwaluwstraat is dinsdag-donderdag open vanaf 14.30-17.00 uur.

Iedereen is welkom.Kom gerust een kijkje nemen. Voor contact Seyma seyma.azili@indebuurt033.nl

Aanmelden

Seyma Azili - seyma.azili@indebuurt033.nl - 0651867818
Ontmoeten

Mamacafé Liendert

Het mamacafé is een ontmoetingsplek voor moeders uit Liendert-Rustenburg met hun kinderen van 0-4 jaar.

Het mamacafé is iedere woensdag van 10.00-11.30 uur geopend in de huiskamer Havikshorst 27.

Onder het genot van een kopje koffie/thee kunnen moeders met elkaar in gesprek over opvoeding en hun ervaringen.

Iedereen is welkom. Stap gerust een keer binnen aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie neem contact op met Seyma seyma.azili@indebuurt033.nl.

Waar

Havikshorst 27
Amersfoort
Gezondheidsinstellingen

Kinesiologie en Bioresonantie

Loop je steeds vaker tegen je grenzen aan? Bereik je op de een of andere manier je doelen niet (thuis, op je werk of sport)? Probeer dan eens de unieke combinatie van Kinesiologie en Bioresonantie.

Voor meer informatie zie: https://www.degezondheidsdriehoek.nl

Aanmelden

Noël Garnier - info@degezondheidsdriehoek.nl - 06 213 81 450
Educatie

cursus Kennis maken met herstel

Om er achter te komen of herstelactiviteiten ook voor jou iets zijn, ga je starten met een cursus KMMH. Gedurende deze cursus van vijf weken maak je kennis met de basis voor herstel en herstelactiviteiten. Thema’s als hoop; empowerment; grenzen aangeven en angst voor een terugval komen ruimschoots aan de orde.

Je maakt als deelnemer van de cursus KMMH (vaak opnieuw) kennis met het groepsgevoel, en meer dan eens ontstaat er een goede en warme band tussen de groepsleden. Er is sprake van veel erkenning en herkenning, een belangrijk onderdeel van je hersteltraject. Door deel te nemen aan de cursus KMMH leer je meer grip te krijgen op je eigen herstelproces en leg je de basis om van daaruit eventueel deel te nemen aan andere herstelactiviteiten.

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van 1,5 uur (inclusief pauze)

Aanmelden

Herstelnetwerk Amersfoort - herstelnetwerkeemland@gmail.com - 0650497208
Uitvaartondernemingen

Jan. Uitvaartzorg

Afscheid

Op het moment dat we op deze wereld kwamen, kregen we slechts één zekerheid mee; eens gaan we deze wereld weer verlaten. Ondanks die zekerheid is het verlies van iemand die we lief hebben heel ingrijpend. In alle emoties die we dan kennen en die zo intens kunnen zijn, krijgt elk detail een bijzondere betekenis. Deze wilt u misschien wel terug laten komen in een ritueel tijdens het afscheid nemen.

De uitvaart dient daarom met grote zorg te worden ingevuld. Het is mooi als het afscheid recht doet aan het leven en sterven van de overledene. Elke begrafenis of crematie is daarom anders, soms heel uitbundig en flamboyant, maar vaak ook ingetogen, traditioneel of heel intiem in kleine kring. Maar altijd vol respect en altijd persoonlijk. Na de uitvaart is het fijn dat u als nabestaande met een goed gevoel terug kunt kijken op dit belangrijke moment. Een goed afscheid is essentieel voor het verwerken van het verlies.

In de dagen voor de begrafenis of crematie moeten er, in relatief korte tijd, enorm veel keuzes worden gemaakt. De mogelijkheden zijn eindeloos en in al uw emoties kunt u belangrijke zaken over het hoofd zien. In deze periode helpen wij u bij het nemen van de juiste beslissingen. In alle rust en met alle ruimte voor de wensen van u en de wensen die de overledene van tevoren bekend heeft gemaakt.

Jan. Uitvaartzorg verzorgt uitvaarten (begrafenissen of crematies) in een groot gedeelte van de regio Utrecht namelijk; Amersfoort, Hoevelaken, Hooglanderveen, Hoogland, Leusden, Bunschoten-Spakenburg en Soest, maar ook ver buiten deze grenzen.

Jan. Uitvaartzorg; met hart en ziel, oprecht betrokken…

Waar

Meerval 19
Amersfoort

Aanmelden

info@jan-uitvaartzorg.nl - 0332584179
Adviesbureaus

Consultatiebureau Lage Boog

Tijdens diverse contactmomenten op het consultatiebureau wordt er, samen met jullie, naar de gezondheid, groei en ontwikkeling gekeken van je baby, vanaf de geboorte tot aan zijn/haar vierde levensjaar.

Waar

Lage Boog 2
Amersfoort

Aanmelden

0334600046
Zoom