Organisaties in Amersfoort

Ontdek onze 611 organisaties en initiatieven

Amersfoort
Natuur

Het Groene Huis

Aanmelden

Magda Fafara - ma.fafara@amersfoort.nl - +31652535576
Amersfoort
Exposities

EXPO: KLIMAAT IN JE STRAAT

Tijdens de zomervakantie is er een interactieve exposite “Klimaat in je straat” in het bezoekerscentrum Het Groene Huis in Amersfoort.

 

Ons klimaat verandert. Het wordt warmer, het regent vaker en heftiger. Ook is de kans op periodes van hitte en droogte groter. Wat merk je daarvan in je eigen straat en wat kan je zelf doen aan deze gevolgen? De expositie ‘Klimaat in je straat’ geeft je allerlei tools en inspiratie hoe je je huis, tuin en straat kan aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Hoe houd je het bijvoorbeeld koel in huis en tuin? Wat kan je doen om je voor te bereiden op wateroverlast?

De interactieve tentoonstelling is geschikt voor jong&oud en bevat filmpjes, experimenten, doe-opdrachten en wandelingen over het prachtig landgoed Schothorst.

De expositie is georganiseerd door het CNME Amersfoort i.s.m. met de gemeente Amersfoort, Amersfoort Rainproof/ Netwerk Steenbreek en Waterschap Vallei en Veluwe.

 

Openingstijden: Contact | Het Groene Huis Amersfoort

 

Gratis consult over je tuin.

Heb je een persoonlijk advies nodig over je tuin? Onze tuinontwerper Hélène Oudshoorn is op een aantal data aanwezig in Het Groene Huis voor een persoonlijk advies. Neem foto's of een plattegrond mee van je tuin zodat Hélène gericht je je kan adviseren hoe je tuin klimaatbestendiger te maken.

 • Woensdag 3 augustus in de ochtend
 • Woensdag 10 aug in de middag
 • Woensdag 17 aug in de avond

Inschrijven is noodzakelijk: via:  info@oudshoorntuinontwerp.nl

 

Hoe kies je de juiste planten voor je tuin?

Zondag 21 augustus om 14:00 uur en 15:00 uur geeft tuinontwerper Eveline Beukema een rondleiding langs de voorbeeldtuinen. Zij vertelt daar hoe je voor je eigen tuin de juiste planten kiest en hoe je ze verzorgt. Inschrijven is niet nodig. 

Aanmelden

Magda Fafara - ma.fafara@amersfoort.nl - +31652535576
Randenbroek - Schuilenburg - Stoutenburg
Zalenverhuur

KOSMIK

KOSMIK is het productiehuis voor actuele podiumkunsten in Amersfoort en omstreken, gevestigd in een monumentale boerderij met bijgebouwen aan de Heiligenbergerweg in Amersfoort. In het hoofdgebouw bevindt zich de grote zaal met een podium en een kafé. In deze ruimtes komen mensen samen om te ontmoeten, voor repetities, vergaderingen, trainingen, workshops, netwerk-evenementen en presentaties. 

De ruimte kan naar wens worden ingericht, is geschikt voor een maximum van 80 personen en is niet te huur voor feesten, partijen & bruiloften.

Kosten

De ruimte van KOSMIK is te huur per dagdeel van 4 uur op basis van zelf-service. In de kosten voor de zaalhuur is het gebruik van het aanwezige meubilair inbegrepen.

 • Zaalhuur 4 uur | €300,-
 • Zaalhuur 8 uur | €450,-
 • Schoonmaak   | €70,-   

Ben jij een organisatie die opereert in de culturele sector? Dan gelden er afwijkende tarieven voor de zaalhuur. Meer informatie hierover is beschikbaar op aanvraag.

Aanvullende materiële mogelijkheden

Tegen betaling van een meerprijs kunt u gebruik maken van de volgende materialen:

 • Flipover | €5,-
 • Verrijdbaar scherm van 70 inch | €40,-
 • Basis geluid set | €25,-
 • Microfoon(s) | €20,- per microfoon
 • Theaterlicht/ sfeerlicht | €40,- 

Hoe werkt het?

Bent u geïnteresseerd in het huren van de ruimte van KOSMIK? Stuur dan een mail naar Esmee via info@podiumkosmik.nl met daarin in ieder geval de volgende gegevens:

 • Voor- en achternaam
 • Organisatie
 • Gewenste datum verhuur
 • Starttijd verhuur
 • Eindtijd verhuur
 • Wensen aanvullende materialen
 • Opmerkingen

Esmee zal de aanvraag in behandeling nemen en contact met je opnemen over de beschikbaarheid van de ruimte. Is de ruimte beschikbaar? Dan ontvang je een offerte die je dient te accorderen. Wanneer je dit gedaan hebt, ontvang je de factuur (deze sturen wij altijd vooraf aan de verhuur) voor de zaalhuur en de aanvullende materialen, een verhuurovereenkomst en een instructie voor het gebruik van de ruimte en/of aanvullende materialen.

Horeca-mogelijkheden 

Wil je een kopje koffie, thee, fris, gebak, lunch of diner serveren tijdens jouw activiteit? Dat kan! Er zijn arrangementen beschikbaar in verschillende prijscategorieën, die aangeboden worden door de IJsmakerij.

Zelf-service

De huur van de ruimte van KOSMIK is op basis van zelf-service. In de praktijk houdt dat in dat je zelfstandig gebruik maakt van de ruimte: je opent en sluit de deur met een code die je ontvangt van Esmee en zal de ruimte aantreffen in een basisopstelling. De ruimte kun je zelfstandig naar wens inrichten. Wij vragen je na afloop van jouw activiteit de ruimte weer achter te laten in de basisopstelling

Waar

Heiligenbergerweg 144
Amersfoort

Aanmelden

Esmee Rendering - info@podiumkosmik.nl
Nieuwland
Overheidsdiensten

Wijkagenten Nieuwland

(foto: Bianca van der Linden-Snel)

Robbert de Hooge en Simeon van Dam

Als wijkagent zijn wij de schakel tussen wijk en politieorganisatie. Ons werk speelt zich deels op straat af en deels achter de schermen. Wij zijn voor de bewoners een eerste aanspreekpunt als het gaat om openbare orde en criminaliteit in de wijk. Daarnaast onderhouden wij contact met partners zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, winkeliers en buurt - en bewonersorganisaties.

Want veiligheid is iets waar we met z’n allen verantwoordelijk voor zijn.

Wilt u één van ons spreken? Bel dan 0900 8844 voor het maken van een afspraak.

Heeft u met spoed politie nodig? Bel dan 112.

Aanmelden

Robbert de Hooge
Nieuwland
Woonwinkels

Stichting Partenshouses

Parentshouses zijn er om tijdelijke woonruimte te bieden aan ouders met kinderen die zich in een echtscheiding situatie bevinden. Als samenwonen niet meer gaat ontstaat in de praktijk vaak zoektocht meestal voor één van de ouders naar geschikte woonruimte waarin ook de kinderen welkom zijn.

Woonruimte vinden in de buurt van je kinderen is moeilijk en dat leidt vaak tot veel extra spanningen dit door gedwongen samenwonen, onvrijwillig verder weg wonen, steeds wisselende woonplekken of bankslapen. Allemaal niet bevorderlijk voor het welzijn van alle betrokkenen in deze toch al ingewikkelde en onrustige tijd. De gevolgen kunnen enorm zijn, contact verliezen met de kinderen, financiële problemen, inschrijven bij de voedselbank, het kwijtraken van werk en ziektekostenverzekering.

Parentshouses wil die vrije val voor zijn en zo een positieve bijdrage leveren in moeilijke tijden. Daarmee helpen wij zowel ouders als kinderen in echtscheiding-situaties.

Aanmelden

Peter Kaim
Nieuwland
Wijkverenigingen

Wijkbeheerteam Ons Nieuwland Buurtbudget

De gemeente Amersfoort stelt jaarlijks geld beschikbaar om buurtinitiatieven te ondersteunen. Het zogenaamde Wijk Beheer Team Nieuwland (WBT Nieuwland) beheert dit bedrag met als doel Nieuwland socialer, leefbaarder, leuker en veiliger te maken.

Kom op met je plan!

Heb je een plan dat ten goede komt aan de gehele wijk of aan een groot aantal wijkbewoners? Wil je bijvoorbeeld een straatfeest of een evenement voor de hele wijk organiseren, een picknicktafel plaatsen op het veldje waar de buurtbewoners samen komen, wil je iets doen aan de aankleding van je straat of heb je een ander idee waar jij en je buurtbewoners enthousiast van worden? Doe dan een aanvraag voor een financiële bijdrage uit het buurtbudget.

Aanmelden

Diana Visser - wbt@onsnieuwland.nl
Liendert - Rustenburg
Ontmoetingsplaats

pop-up Theehuis Rustenburg

Op 24 juni a.s. om 14.30u vindt de officiële opening plaats van het nieuwe pop-up Theehuis aan het Fürglerplein. Het is de eerste stap in het kader van een nieuwe ontmoetingsplek in Rustenburg en is een gezamenlijk initiatief van verscheidene organisaties/vrijwilligers/buurtbewoners die in Rustenburg actief zijn.

Naast de officiële openingshandeling van het pop-up Theehuis zal de wethouder het grote kunstwerk (een muurschildering gemaakt door de kunstenaars verbonden aan Concrete Canvas) op de muur van Sporthal Rustenburg onthullen. De schildering staat in het teken van het project Groene Schoolplein en in het algemeen de realisatie van het "Buurtplein Rustenburg". Vorig jaar zijn we gestart met het vormgeven van het aangrenzende "Buurtpark Rustenburg".

Locatie: schoolplein Kinderhof/Windroos Fürglerplein 6

Aanmelden

Paul Liklikuwata - p.liklikuwata@ziggo.nl
Randenbroek - Schuilenburg - Stoutenburg
Bijeenkomsten

Huiskamer R&S

Het bij elkaar brengen van buurtbewoners om een zo aangenaam mogelijk leefklimaat te creëren tussen de mensen in de wijk, en het bespreken van actuele zaken waar men tegen aan loopt.

Waar

Weberstraat 2
Amersfoort

Aanmelden

Azdin Azdin - vaders-rs@hotmail.com
Soesterkwartier - Isselt
Ontmoeten

Mama&Papa Cafe Skw

Mama & Papa Café Soesterkwartier is een gezellige ontmoetingsplek voor mama’s, papa’s, opa’s en oma’s en hun (klein)kinderen t/m 6 jaar. Waar je samen koffie/thee kan drinken, ervaringen delen, elkaar kan opzoeken voor vragen en waar je kind lekker kan spelen.

Wil jij graag in contact komen met andere ouders en/of iets leuks doen samen met je kind(eren)? Kom dan naar onze wekelijkse Mama & Papa Café ochtend!

Leuk als je langskomt!

Je bent van harte welkom 

Aanmelden

MamaPapa Cafe - info@mamapapacafe.nl
Kruiskamp - Koppel
Ontmoetingsplaats

De Koffiebus

De Koffiebus schenkt uitstekende koffie maar vooral oprechte aandacht.

Aanmelden

Harm Messink - harm@dekoffiebus.org - 0648796791
Vathorst-Hooglanderveen
Buurtinitiatief

Welkomstwerk

De start van het Welkomwerk was op 2 juli 2002 bij de oplevering van de eerste woning aan de Leersumseberg 42. Ook werden er opnames gemaakt van ons werk voor het programma “Heilig Vuur” van de NCRV, die op 13 juli 2003 werden uitgezonden.

In die aflevering was aandacht voor het werk van dominee Jos van Oord in het dorp Hooglanderveen, gelegen aan de rand van Amersfoort, en zijn drijfveer om de bewoners in de nieuw gebouwde Vinex-wijk Vathorst te laten integreren met de oorspronkelijke bewoners van het dorp. De film is nog aanwezig in het archief van Beeld en Geluid.

 

De inwoners van Hooglanderveen waren aanvankelijk niet blij met de komst van de nieuwe Vinex-wijk Vathorst in hun pittoreske dorpje. Niet alleen werden stilte en natuur bruut verstoord, ook moesten sommige bewoners verhuizen omdat hun woningen gesloopt werden. Anderen kregen een nieuw adres terwijl ze niet verhuisden!

Een Vinex-wijk bood echter ook nieuwe mogelijkheden, vond dominee Jos van Oord. Al die nieuwe bewoners zijn in potentie nieuwe kerkleden. De oorspronkelijke inwoners zochten troost en vonden die, God zij dank, vaak in hun geloof. Reden genoeg dus om de nieuwe bewoners van Hooglanderveen en Vathorst te helpen bij het integreren met de oorspronkelijke dorpsbewoners.

 

Na 20 jaar lijkt dat aardig gelukt. Bewoners van dorp en wijk ontmoeten elkaar bij diverse activiteiten in het dorp en Vathorst en niet te vergeten: in de winkels en bij verenigingen en sportclubs.

 

Ook in 2006 besteedde de NCRV weer aandacht aan ons werk. Ook haalden we regelmatig de kranten; bijvoorbeeld de Amersfoortse Courant, In Amersfoort, de Stad Amersfoort en Vathorst Nu.

 

Het ontstaan van het welkomstwerk:

Op 12 februari 2002, het was carnavalsdinsdag, kwamen 11 mensen bij elkaar in de parochiezaal van St.Joseph in Hooglanderveen voor een eerste bijeenkomst. Het initiatief kwam dus van ds. Jos van Oord van de Protestantse kerk en het bestuur van de Rooms Katholieke St. Joseph parochie. Pastoraal werker Frank de Heus kwam in december en werd er natuurlijk erbij betrokken.

 

De mensen uit het dorp hebben echt niet gekozen voor Vathorst, integendeel. Er was verdriet om het landschap dat zo sterk en snel veranderde. Maar toch hebben zij toen de moed opgevat om hun nieuwe buren welkom te heten. Dat getuigt van karakter! Zij stimuleerden ook anderen om dit leuke werk te gaan doen.

 

De  plannen werden bekend gemaakt in de “Hooglanderveense Informatie Krant” (de HIK) en het Oecumenisch kerkblad van Amersfoort-Noord: “Lopend Vuur”. Daarin deden we ook een oproep voor vrijwilligers.

 

Naast coördinatoren en onze mensen die de nieuwe bewoners in de nieuwbouw en bestaande woningen in Vathorst en Hooglanderveen hebben betrokken, zochten we naar mensen die alle gegevens voor ons in de computer bij wilden houden. Zo konden we nagaan of een adres wel bezocht was bij twijfels. 20 jaar geleden was nog niet iedereen bedreven met de computer!

 

De vrijwilligers werden voorbereid op hun werk d.m.v. een rollenspel, maar dat viel niet echt in de smaak bij dorpelingen. In de bijeenkomsten voor vrijwilligers werden de ervaringen besproken en daar leerden we veel van. Ook werden er regelmatig leuke dingen voor de vrijwilligers georganiseerd als dank voor het vele werk. En dat gebeurt nog steeds.

 

In een later stadium sloten zich ook de andere kerken aan om mee te doen, zoals de confessioneel Hervormden, Christelijk Gereformeerden en Nederlands Gereformeerden, die samen het Kruispunt vormen en de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk. Het werk wordt nog steeds gedragen door de 5 gemeenschappen.

 

Het verwelkomen van de bewoners doen we nog steeds met een roos. Het informeren over alle instanties, verenigingen en maatschappelijke organisaties doen we met een boekje. Op dit moment zijn we bezig met de 6e druk. De vormgeving en de druk wordt verzorgd door drukkerij van Beek in Hooglanderveen.

 

Alle boekjes en folders komen nog steeds in een tasje met een groene opdruk: “Wees welkom op je nieuwe plek”.

Iedereen, die een woning betrekt die al eerder bewoond is geweest, kan zich melden via de informatie die staat op de website van OBV. Daarnaast hebben we ondertussen straatambassadeurs die hun nieuwe buren welkom heten.

 

Het welkomstwerk wordt door de bewoners en anderen nog steeds erg gewaardeerd. Het is vaak het eerste contact dat de nieuwe bewoners hebben met “Amersfoort” in hun eigen woning. De bewoners zijn meestal erg enthousiast en nemen het tasje vaak dankbaar aan. We horen heel vaak: wat leuk en wat lief! Sommige vrijwilligers zijn al vanaf het begin betrokken en actief.

 

Amersfoorters hadden ook moeite met een nieuwe wijk boven de A1 en waren vaak negatief. Zo mooi om nu te horen: we zijn geëmigreerd naar de andere kant van de A1.

 

Aanmelden

Henny Rouwhorst-Arends - hennyrouwhorst@hooglanderveen.net
Amersfoort
Evenement

Kruiskamping

De Kruiskamping vindt dit jaar voor de derde keer plaats, voor het eerst in samenwerking met en op het terrein v.v. A.P.W.C. van vrijdag 8 juli tot zondag 10 juli. Iedereen is welkomop de Kruiskamping.. Je kan bij onseentipi tent huren. Maar kan je door financiële uitdagingen niet op vakantie ook dan ben je welkom op de Kruiskamping. Een organisatie in de buurt of in de stad (bijvoorbeeld het wijkteam of de voedselbank) kan je bij ons opgeven. Een aantal tenten wordthiervoor beschikbaar gesteld.Geen zin in een tent? Je kunt ook komen als daggast.Samen vieren we vakantie in eigen buurt. In echte tipi-tenten maken we er een leuk weekend van. Natuurlijk worden er allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder bingo, springkussen(s), campingspelletjes en het onvolprezen KruisKamping got Talent!Tijdens de Kamping wordt er voor gezamenlijke (halal) maaltijden gezorgd.Aanmelden om te kamperen kan via onze website www.kruiskamping.nl. Als daggast kan je je vanaf 13.30 uur melden bij de poort van A.P.W.C. voor een dag vol plezier. Neem vooral een kijkje op onze website voor meer informatie over de Kruiskamping, www.kruiskamping.nlof op onze facebookpagina, www.facebook.com/kruiskamping

Aanmelden

Fiona Foskett - info@kruiskamping.nl
Liendert - Rustenburg
Beauty

GIRLS EVENT 'THE GAME'

Het is een event in het jongerencentrum 'the game' voor meiden tussen de 12 en 18 jaar. Het event is georganiseerd door meiden die vaker hier in de Game komen.

Er vinden verschillende activiteiten plaats. We gaan bingo doen met leuke prijsjes! Ook is er make-up, nagellak en worden er spelletjes gedaan. Daarnaast wordt er een fotohoekje ingericht, waar je een leuke polaroid foto kan maken.

Ben jij er ook bij?

Aanmelden

Eva Eiling - eva.eiling@indebuurt033.nl - 06 58721142
Binnenstad
Evenement

Nachtlicht

Midden in de stad, naast film en café, is er Nachtlicht. Een rustpunt op je vrijdagavond, een plek om los te laten en op te laden.

Op de vrijdagavonden van Nachtlicht is de Joriskerk open voor iedereen. Als je nieuwsgierig bent hoe de Joriskerk er uitziet bij kaarslicht – wees welkom. En ook als je wilt luisteren naar de muziek van piano, fluit of Gregoriaanse zang. Of zomaar wat wilt zitten in de donkere kerk die warm verlicht is door vele kaarsen. Om gewoon even met jezelf te zijn.

Zelf een kaarsje aansteken voor wat jou bezighoudt kan ook. Misschien vind je het fijn om iemand te spreken of om een zegen te ontvangen, daar is de stadsdominee voor aanwezig.

Nachtlicht is midden in de stad een lichtpuntje voor jezelf, alleen en toch ook samen.

Loop naar binnen en naar buiten op je eigen tijd, je bent van harte welkom om Nachtlicht te beleven.

Aanmelden

Anna Walsma - anna.walsma@hetbrandpunt.net - 06-23973284
Vathorst-Hooglanderveen
Theater

Theaterweek in De Kamers (11-14 jr)

Ben jij tussen de 11 en 14 jaar oud, vind je het leuk om theater te maken en je zit je vol met ideeën? Dan is de Theaterweek echt iets voor jou!

In de zomervakantie wordt in samenwerking met Bzzzonder en ABC de Theaterweek georganiseerd. Van 11 tot en met 15 juli in Vathorst, in Theater De Kamers. Elke dag gaan wij van 10:00 tot 15:00 de hele dag theater maken en werken aan een geheel eigen stuk, dat wij op vrijdagavond 15 juli presenteren aan alle ouders, familieleden en vrienden die graag willen komen kijken!

In het maakproces in de Theaterweek wordt gewerkt vanuit drie kernwaarden; verbinding, kracht van het individu en creativiteit. Een door de groep zelf gemaakt stuk, waarin iedereen in zijn kracht staat, is het doel. 

De Theaterweek bestaat uit vijf dagen theaterles, inclusief lunch en voorafgaand aan de slotvoorstelling wordt een gezamenlijk diner verzorgd. Kosten zijn €145 per deelnemer.

Is de Theaterweek met jouw creativiteit en plezier in theater echt iets voor jou? Meld je dan aan via de volgende link: https://forms.gle/L26US1cpbireRdyv8

LET OP! Het is van belang om elke dag volledig aanwezig te zijn om deel te nemen aan de Theaterweek.

Voor eventuele vragen zijn wij bereikbaar via theaterweek@hotmail.com of 06-54947697

Aanmelden

Mike Nijstad - theaterweek@hotmail.com - 0645947697
Amersfoort
Evenement

ZomerPretPas

ZomerPretPas is een papieren boekje in paspoort vorm dat vol staat met leuke, spannende, grappige en ‘om nooit meer te vergeten’- avonturen die je in de zomervakantie kan beleven. Culturele, sportieve, creatieve en educatieve zomeractiviteiten voor alle kinderen van 2 t/m 14 jaar die wonen en/of naar school gaan in Amersfoort. De activiteiten zijn gratis of met korting te bezoeken, op vertoon van de ZomerPretPas, in de zomervakantie. Ongeveer twee weken voor de (basisschool)zomervakantie geven alle basisscholen de ZomerPretPas mee aan hun leerlingen. Ook zijn er verschillende ophaallocaties in de stad. Ga jij mee op (zomer)avontuur? Kijk op www.zomerpretpas.nl

Aanmelden

ZomerPret Pas - info@zomerpretpas.nl
Hoogland - Kattenbroek
Koren

Koor "Hooglands Volkoren"

We zingen op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Driespan in Hoogland.

Aanmelden

José Barenkamp - jose.barenkamp@live.nl
Vathorst-Hooglanderveen
Sport

Tennis- & Padelvereniging LTC Vathorst

LTC Vathorst bestaat sinds 2008 en is een vereniging voor het gehele sportieve gezin. Wij hebben 7 tennisbanen en 4 padelbanen, allen op kunstgras. Wij kennen één lidmaatschap, dus 2 sporten voor de prijs van 1. Wij werken met een afhangsysteem, waardoor je altijd (ook digitaal) zicht hebt op de banen die beschikbaar zijn. Voor diegenen die de sportieve skills willen verbeteren is er de mogelijkheid om lessen te volgen. Bij LTC Vathorst kun je zowel intern als extern competitie spelen. Tevens organiseren wij in augustus en september Open Toernooien voor zowel tennis als padel. Voor elk wat wils dus bij LTC Vathorst! Alle informatie over onze vereniging is te vinden op www.ltcvathorst.nl .

Waar

Olympus 26
Amersfoort
Stedelijk
Duurzaamheid

De Nieuwe Proeftuin

De Nieuwe Proeftuin

Wij, van Over Morgen, hebben de grote zandbak naast ons kantoor aan de Kleine Koppel, waar op termijn woningen komen, tijdelijk omgetoverd tot een groene proeftuin. Het is nu een fijne plek om te ontspannen, te ontmoeten en te moestuinieren voor iedereen.

Dit doen we samen met onze collega’s, inwoners van Amersfoort en harde werkers van de Nieuwe Stad en Boer in de Wijk in de achterliggende wijk Jeruzalem.

Aanmelden

Lisa Olsthoorn - lisa.olsthoorn@overmorgen.nl
Vermeerkwartier - Bergkwartier - Bosgebied - Leusderkwartier
Creatief

ONS Atelier

Wij organiseren creatieve activiteiten gericht op laagdrempelige ontmoeting

Binnen “ONS atelier” worden allerlei creatieve activiteiten, (naai)cursussen en workshops georganiseerd. We zijn gericht op ontmoeting door creatief bezig te zijn. Wij zijn er voor bewoners met een kleine beurs of die een klein netwerk hebben en graag op een laagdrempelige manier creatief bezig willen zijn. We hopen dat ons project helpt eenzaamheid te verlagen en een moment in de week voor de deelnemers te zijn waar ze graag naar toe komen om naast creatief bezig te zijn elkaar te ontmoeten.

Wil je samen met anderen creatief bezig zijn dan ben je van harte welkom!

ONS Naai-atelier is geopend op maandagmiddag vanaf 13:00 uur tot 16:00 uur

ONS Crea-atelier is geopend op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur tot 16:00 uur

Facebookpagina: www.facebook.com/ONSAtelierAmersfoort

Waar

Miereveldstraat 72
Amersfoort

Aanmelden

Ingrid van Hamersveld - o.n.s.atelier.amersfoort@gmail.com
Vermeerkwartier - Bergkwartier - Bosgebied - Leusderkwartier
Buurtjes

Gezocht: iemand die tegels kan leggen

Voor iemand in leusderkwartier op zoek naar iemand die tegels kan leggen in de tuin. Het gaat om een klein stukje van max 2/3 m2.

Aanmelden

Nicole De Ridder - nicole.deridder@kwintes.nl - 0652659399
Vathorst-Hooglanderveen
Ontmoeten

Vrouwennetwerk

Wil je nieuwe contacten opdoen, actieve vrouwen ontmoeten, sociaal of zakelijk netwerken, kennis delen of je bij een kring aansluiten?

VVAO Amersfoort wil groeien en zal daar komend jaar actief in investeren. Alle vrouwen met een academische of hbo-opleiding zijn van harte welkom bij onze afdeling. We organiseren interessante lezingen, excursies, Zoom-avonden en netwerk- en kringbijeenkomsten. Amersfoort heeft bestaande kringen op het gebied van loopbaan, uitgaan, wandelen, kunst, cultuur, koken, literatuur, fotografie, beleggen, bridgen, restaurants bezoeken, golfen en is bezig nieuwe kringen op te richten op het gebied van fietsen, watersport, cabrio-rijden, tuinieren. Leden kunnen deelnemen aan verschillende kringen en we stimuleren dat ook. Hoe meer je openstaat voor anderen en hoe meer je bereid bent je eigen kennis te delen, des te meer krijg je terug van de VVAO. Op de website https://www.vvao.nl/afdeling/14/amersfoort zie je wat we doen, inclusief de agenda.

Wil je meer weten of vrijblijvend een activiteit bijwonen? Aarzel dan niet en stuur een mail naar amersfoort@vvao.nl Eén van onze bestuursleden neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Aanmelden

Ivonne Schouten - ivonneschouten@gmail.com - 0651671059
Soesterkwartier - Isselt
Speeltuinen

Speeltuin het Soesterkwartier

Speeltuin en recreatievereniging 'het soesterkwartier' is opgericht op 1 januari 1925 door de jeugd, voor de jeugd.

Waar

Noordewierweg 271
Amersfoort

Aanmelden

Speeltuin Soesterkwartierder - Anitadenenting@outlook.com - 0641999661
Kruiskamp - Koppel
Schilderen

Geef het leven zin en kleur

Tijdens deze sessies gaan we creatief aan de slag met verf waarbij je ook een stuk coaching krijgt om weer zin in het leven te hebben. Soms is het leven gewoon even zwaar en hoe fijn is dat dan om er even laagdrempelig met iemand er over te hebben.

Schilderen is dan een hulpmiddel om bijvoorbeeld een emotie er even uit te laten komen.

Aanmelden

Ilse Brundel - ilse@CreaTempel.nl - 06-51388777
Nieuwland
Tandartsen

Tandartsenpraktijk Sol

De tandarts en het team van Tandartsenpraktijk Sol bieden u zorg, persoonlijke aandacht en adviezen voor uw mond en gebit. Want goede mondverzorging is belangrijk. Voor een eerste indruk èn voor uw gezondheid.

Waar

De Witte Zwaan 17
Amersfoort

Aanmelden

info@tandartsenpraktijksol.nl - 033-4554832
Nieuwland
Zorg

's Heeren Loo

Hulp en ondersteuning voor thuis

Hoe wil jij thuis geholpen worden? Welke begeleiding vind jij prettig en wat heb je nodig om verder te komen? Samen met jou zoeken we naar de juiste hulp en begeleiding. Zodat het thuis beter gaat. En je weet dat er hulp is voor jou en de mensen die voor jou belangrijk zijn. Bij jou thuis in heel Nederland.

Kijk voor meer informatie en contact mogelijkheden op onze website.

Aanmelden

0800 - 355 55 55
Nieuwland
Advies

Mentis GGZ

Welkom bij Mentis, de adviseur voor startende professionals in de GGZ

Een praktijk starten of toetreden tot een maatschap is een belangrijk moment in uw loopbaan als psycholoog. U krijgt te maken met allerlei zaken waar je nog geen ervaring mee hebt. Het is belangrijk om u uitgebreid te laten informeren en adviseren, Mentis helpt u hierbij.

Wanneer u zich bij ons aanmeldt wordt er binnen 48 uur contact met u opgenomen. We spreken uw wensen door, geven kosteloos advies en bepalen samen met u of waar wij u verder kunnen helpen met het starten van uw praktijk.

 

Aanmelden

directie@mentisggz.nl
Nieuwland
Zorg

Leef3.nu

Leven zoals u dat wilt

Met de diensten van Leef3.nu kunt u zo lang mogelijk en zo aangenaam mogelijk thuis blijven wonen. Met allerlei diensten voor ouderen en mantelzorgers maken we het u gemakkelijk. Kiest u voor een maaltijdservice of een pedicure aan huis? Personenalarmering of opticien? Leef3.nu is altijd bij u in de buurt en de lokale samenwerking met leveranciers is onze kracht. Wij helpen u graag uw leven te leiden zoals u dat wilt. Leef3.nu is een onderdeel van Beweging 3.0.

Aanmelden

info@leef3.nu - 033 - 469 23 23
Nieuwland
Hulpverlening

Kwintes

'Hier ben ik thuis'

Kan jij niet zelfstandig wonen en/of wil je dit juist leren? Bij Kwintes bieden wij begeleiding en wonen in verschillende woonvormen.

Aanmelden

info@kwintes.nl - 0800 594 68 37
Nieuwland
Zorg

King Arthur groep

King Arthur Groep: Thuis in dementiezorg

King Arthur Groep is een thuiszorgorganisatie die zorg voor mensen met dementie kleinschalig organiseert. Wij bieden zowel ondersteuning en activiteiten aan mensen in een thuissituatie als 24-uurs zorg in onze woonzorgvoorziening. Samen met u gaan we op zoek naar de (combinatie van) zorg die aansluit bij de wensen en behoeften van zowel degene met dementie als van de partner, familie en/of mantelzorgers.

Graag verwijzen wij u verder naar onze website.

Aanmelden

info@kingarthurgroep.nl - 035 20 50 950
Nieuwland
Zorg

Indebuurt033

Wij zijn er voor iedere inwoner!

Indebuurt033 is letterlijk in de buurt en ‘binnen wijkbereik’ voor iedere inwoner van Amersfoort. Dankzij buurtnetwerkers, jongerenwerk, preventiewerkers jeugd, participatiemedewerkers en de vele collega’s en vrijwilligers in de Informatiewinkels kan iedereen de ondersteuning krijgen die nodig is. We werken ook samen aan een stad waar mensen elkaar weten te vinden, waar we kijken naar ieders talent en mogelijkheden.

Maak gerust een afspraak als je vragen hebt via het onderstaande telefoonnummer. We werken alleen op afspraak.

Informatiewinkel Noord (Hoogland, Hooglanderveen, Kattenbroek, Nieuwland en Vathorst)

Openingstijden: maandag t/m donderdag van 09.00 – 13.00 uur

Waar

Hof der Gedachten 26
Amersfoort

Aanmelden

noord@indebuurt033.nl - 033 – 73 70 353
Nieuwland
Gezondheid

Huisartsenpraktijk Watersteeg

De huisartsenpraktijk heeft een centrale ligging in de wijk Nieuwland en is gevestigd in het Medisch Centrum Nieuwland op de begane grond.

Waar

Zeldertsedreef 9
Amersfoort

Aanmelden

Nieuwland
Gezondheid

Huisartsenpraktijk Nieuwland

Bent u op zoek naar een nieuwe huisarts en woonachtig in ons postcodegebied (3824)? Kijk dan op onze website voor actuele informatie over nieuwe inschrijvingen.

Wat kunt u zelf al doen bij vragen over ziekte en gezondheid:

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen. 

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan uw eigen huisarts.

Waar

Zeldertsedreef 7
Amersfoort

Aanmelden

Nieuwland
Zorg

GGZ centraal

GGz Centraal biedt specialistische hulp aan mensen met psychische problemen, in alle fasen van hun leven.

GGz Centraal helpt mensen met psychische problemen opdat zij de regie over hun eigen leven kunnen houden.

GGz Centraal biedt daartoe diagnostiek, behandeling, begeleiding, preventie en voorlichting aan mensen met psychische, psychiatrische en/of psychosociale problematiek. GGz Centraal heeft een Wvggz-aanmerking en is in staat zorg te geven aan mensen die gedwongen zijn opgenomen. Het streven van GGz Centraal is de zorg zo dicht mogelijk bij onze cliënten aan te bieden.

Aanmelden

033 4609609
Nieuwland
Zorg

Beweging 3.0

Beweging 3.0 is actief op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Eemland (Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes, Hoevelaken, Leusden, Nijkerk, Soest, Woudenberg). Wij zijn er voor kwetsbare mensen die door ouderdom of sociale problemen extra hulp nodig hebben. Bij ons bent u in goede handen. Wij helpen u en uw omgeving met zorg en ondersteuning, zodat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen. Als thuis wonen niet meer gaat, bieden we u een prettige, veilige plek op een van onze locaties. Daar kunt u op uzelf zijn of met anderen de gezelligheid opzoeken.

We willen u graag kennen. Zo kunnen onze medewerkers en vrijwilligers hun aandacht en activiteiten afstemmen op dat wat u fijn en belangrijk vindt. Samen met de mensen die veel voor u betekenen staan we voor liefdevolle, deskundige zorg, behandeling en begeleiding. Voor vragen die we niet zelf kunnen oppakken of oplossen, werken we samen met betrokken partijen in de regio Eemland, Nijkerk en Putten.

Dat noemen wij aangenaam leven, wonen en werken.

Aanmelden

klantcontactcentrum@beweging3.nl - (033) 469 20 20
Nieuwland
Gezondheid

Bergman Clinics

Bergman Clinics is met de merken Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira in circa 30 jaar uitgegroeid tot het grootste netwerk van focusklinieken voor planbare medische zorg in Nederland.

Bij Bergman Clinics brengen we hoogwaardige, gespecialiseerde medische zorg binnen het bereik van iedereen. In een aangename omgeving, met bijzondere aandacht voor uw wensen vanaf het eerste contact tot aan uw volledige herstel. Goed bereikbaar zijn vinden wij daarom heel belangrijk.

Kijk vooral voor meer informatie en onze contact gegevens op onze website.

Waar

Ruimtevaart 50
Amersfoort

Aanmelden

Vermeerkwartier - Bergkwartier - Bosgebied - Leusderkwartier
Evenement

FOS Kidz Zomervakantie

FOS Kidz

Bij FOS Kidz staat plezier voorop. 

We hebben een uitdagend programma, waarbij de kinderen zich niet hoeven te vervelen! Er komt van alles aan bod in ons vakantieprogramma. Kunt & Cultuur, Sport & Spel en tussen de bedrijven door is er ook ruimte om lekker vrij te spelen of even te relaxen. Daar is de vakantie immers ook voor bedoeld. Elke dag sluiten we af met een gezamenlijke lunch. 

Informatie

 • De laatste 3 weken van de zomervakantie > 1 augustus t/m 17 augustus
 • Maandag, dinsdag en/of woensdag 
 • Voor basisschoolkinderen van 8 t/m 11 jaar 
 • Van 9:00 -13:00 uur
 • Inclusief een gezamenlijke Lunch
 • Elke dag een gevarieerd programma! 
 • Plezier maken met elkaar
 • Max. 8 kinderen per begeleider
 • Ervaren onderwijsprofessionals staan voor de Kids klaar: Jannette de Jong, Hassan Oumhamed en Ingrid van de Groep
 • Opgeven kan voor 1 dag, maar ook voor alle dagen. 
 • Locatie Snouckaertlaan Amersfoort Centrum en/of locatie Vathorst Blokzijlpark
 • Project wordt gerealiseerd i.s.m. Indebuurt033
 • Bijdrage Ouders/verzorgers: 15,- per kind, per dag, Kom je 3 dagen per week dan betaal je 37,- euro

Aanmelden

Ingrid van de Groep - info@fosonderwijs.nl - 0618778982
Vathorst-Hooglanderveen
Evenement

FOS Kidz Zomervakantie

FOS Kidz

Bij FOS Kidz staat plezier voorop. 

We hebben een uitdagend programma, waarbij de kinderen zich niet hoeven te vervelen! Er komt van alles aan bod in ons vakantieprogramma. Kunt & Cultuur, Sport & Spel en tussen de bedrijven door is er ook ruimte om lekker vrij te spelen of even te relaxen. Daar is de vakantie immers ook voor bedoeld. Elke dag sluiten we af met een gezamenlijke lunch. 

Informatie

 • De laatste 3 weken van de zomervakantie > 1 augustus t/m 17 augustus
 • Maandag, dinsdag en/of woensdag 
 • Voor basisschoolkinderen van 8 t/m 11 jaar 
 • Van 9:00 -13:00 uur
 • Inclusief een gezamenlijke Lunch
 • Elke dag een gevarieerd programma! 
 • Plezier maken met elkaar
 • Max. 8 kinderen per begeleider
 • Ervaren onderwijsprofessionals staan voor de Kids klaar: Jannette de Jong, Hassan Oumhamed en Ingrid van de Groep
 • Opgeven kan voor 1 dag, maar ook voor alle dagen. 
 • Locatie Snouckaertlaan Amersfoort Centrum en/of locatie Vathorst Blokzijlpark
 • Project wordt gerealiseerd i.s.m. Indebuurt033
 • Bijdrage Ouders/verzorgers: 15,- per kind, per dag, Kom je 3 dagen per week dan betaal je 37,- euro

fosonderwijs.nl, info@fosonderwijs.nl

06-18778982

Waar

Blokzijlpark 79a
Amersfoort

Aanmelden

Ingrid van de Groep - info@fosonderwijs.nl - 0618778982
Nieuwland
Gezondheid

Apotheek Nieuwland

Apotheek Nieuwland richt zich op de bewoners van de wijk Nieuwland te Amersfoort. Wij werken nauw samen met de huisartsen in Nieuwland, om uw medicatie optimaal op uw behoefte af te stemmen.

Via onze website kunt u 24 uur per dag online medicatie bestellen en informatie vinden over uw gezondheid. Ook kunt u hier terecht voor vragen, of kom bij ons langs.

Waar

Lage Boog 134
Amersfoort

Aanmelden

apotheeknieuwland@ezorg.nl - 033-4558512
Nieuwland
Gezondheid

Amerpoort

Over Amerpoort

Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is onze missie.

Wij helpen u graag!

Hebt u een zorgvraag of wilt uw meer weten over onze dienstverlening? Kijk vooral verder op onze website.

Aanmelden

info@amerpoort.nl - (035) 647 5555
Vathorst-Hooglanderveen
Idee

Awesome Amersfoort

Awesome Amersfoort is onderdeel van de internationale ‘Awesome Foundation’. The Awesome Foundation is een oorspronkelijk Amerikaans concept waarbij een autonomie groep ‘trustees’ samen twee-maandelijks €1.000,- inleggen om een ‘awesome’ idee in hun eigen stad mogelijk te maken. 

De community is in achttien landen actief. In Nederland gingen Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Groningen en Utrecht ons voor. In totaal zijn er op die manier in de afgelopen 5 jaar 1544 projecten georganiseerd met 77 afdelingen in 18 landen.

Aanmelden

Awesome Amersfoort - hallo@awesomeamersfoort.nl
Nieuwland
Idee

Maak jij Amersfoort Awesome? Win €1000!

Amersfoort is het kloppend hart van Nederland. Een ontzettend fijne stad om te wonen, werken en verblijven. Je zou kunnen zeggen: bijna perfect. Bijna, want een groep van twintig Amersfoorters denkt dat er ideeën zijn om Amersfoort nóg toffer te maken. Zij zijn nu op zoek naar die ideeën. Heb jij een awesome idee voor onze stad? Zend jouw idee in voor 20 juni via www.awesomeamersfoort.nl en win €1.000-, om jouw idee te realiseren.

Ideeën gezocht

Hangmatten verspreid door de stad? Bloemzaad om Amersfoort in bloei te zetten? Amersfoortse kunst verspreid door de wijken? Een kickstart voor een Amersfoortse wijngaard? Kaartjes om je buurman uit te nodigen voor een bakkie of blokkie om? Een wandelroute langs alle (volks)tuinen? We zijn op zoek naar ideeën die Amersfoort nog toffer maken! 

Je kunt je idee tot 20 juni inzenden via www.awesomeamersfoort.nl. Uit alle inzendingen worden op 24 juni de vijf meest awesome ideeën geselecteerd. De vijf finalisten pitchen op maandagavond 4 juli in Café Onder de Linde (Groenmarkt 9) hun idee. Twintig ‘trustees’ (mini-investeerders) leggen samen €1000,- in en selecteren diezelfde avond nog een winnaar. De winnaar kan met een coach en het geldbedrag een kickstart maken bij de realisatie van zijn of haar idee om Amersfoort Awesome te maken!

Waar zijn we naar op zoek?

De trustees zijn op zoek naar:

 • Ideeën die over Amersfoort gaan
 • Ideeën die awesome zijn
 • Ideeën die verrassend zijn
 • Ideeën die doordacht zijn

Meer over de criteria lees je op de website van Awesome Amersfoort. De uitwerkingsvorm van je idee is helemaal vrij. 

Awesome Amersfoort

Awesome Amersfoort is hét platform om Amersfoort nóg gaver te maken. Tijdens twee-maandelijkse pitch avonden worden keigoede ideeën gepresenteerd die Amersfoort Awesome maken. Een team van twintig trustees bepaalt aan het einde van de avond een winnaar. De winnaar krijgt een coach en €1.000,- contant om zijn of haar awesome idee direct uit te voeren.

Aanmelden

Awesome Amersfoort - hallo@awesomeamersfoort.nl
Amersfoort
Idee

Maak jij Amersfoort Awesome? Win €1000!

Amersfoort is het kloppend hart van Nederland. Een ontzettend fijne stad om te wonen, werken en verblijven. Je zou kunnen zeggen: bijna perfect. Bijna, want een groep van twintig Amersfoorters denkt dat er ideeën zijn om Amersfoort nóg toffer te maken. Zij zijn nu op zoek naar die ideeën. Heb jij een awesome idee voor onze stad? Zend jouw idee in voor 20 juni via www.awesomeamersfoort.nl en win €1.000-, om jouw idee te realiseren.

Ideeën gezocht

Hangmatten verspreid door de stad? Bloemzaad om Amersfoort in bloei te zetten? Amersfoortse kunst verspreid door de wijken? Een kickstart voor een Amersfoortse wijngaard? Kaartjes om je buurman uit te nodigen voor een bakkie of blokkie om? Een wandelroute langs alle (volks)tuinen? We zijn op zoek naar ideeën die Amersfoort nog toffer maken! 

Je kunt je idee tot 20 juni inzenden via www.awesomeamersfoort.nl. Uit alle inzendingen worden op 24 juni de vijf meest awesome ideeën geselecteerd. De vijf finalisten pitchen op maandagavond 4 juli in Café Onder de Linde (Groenmarkt 9) hun idee. Twintig ‘trustees’ (mini-investeerders) leggen samen €1000,- in en selecteren diezelfde avond nog een winnaar. De winnaar kan met een coach en het geldbedrag een kickstart maken bij de realisatie van zijn of haar idee om Amersfoort Awesome te maken!

Waar zijn we naar op zoek?

De trustees zijn op zoek naar:

 • Ideeën die over Amersfoort gaan
 • Ideeën die awesome zijn
 • Ideeën die verrassend zijn
 • Ideeën die doordacht zijn

Meer over de criteria lees je op de website van Awesome Amersfoort. De uitwerkingsvorm van je idee is helemaal vrij. 

Awesome Amersfoort

Awesome Amersfoort is hét platform om Amersfoort nóg gaver te maken. Tijdens twee-maandelijkse pitch avonden worden keigoede ideeën gepresenteerd die Amersfoort Awesome maken. Een team van twintig trustees bepaalt aan het einde van de avond een winnaar. De winnaar krijgt een coach en €1.000,- contant om zijn of haar awesome idee direct uit te voeren.

Aanmelden

Awesome Amersfoort - hallo@awesomeamersfoort.nl
Amersfoort
Lezen

Lezen over de natuur

Lezen over de natuur

Maandag 13 juni 2022, aanvang 19.30

Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, Amersfoort

Bij leesclubs wordt al snel gedacht aan romans, maar er zijn er ook talloze natuurboeken om te bespreken. Samen over boeken praten is leuk en verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet nieuwe mensen. Leescluborganisatie Senia organiseert op [dag] een open leesclub natuur in [locatie].

Leesclubs van Senia

Senia brengt mensen samen in leesclubs door heel Nederland. De meeste leesclubs lezen zeven boeken per jaar. Het aantal bijeenkomsten is gelijk aan het aantal te bespreken boeken. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Natuurboeken

Senia maakte een selectie van boeken waarin de natuur centraal staat: De Zeearend (Nienke Beitema), Insectenrijk (Aglaia Bouma), Verlaten oorden (Cal Flyn), Dieren in ons midden. (Jozef Keulartz), Darwin in de Stad (Menno Schilthuizen) en Ode aan de nachtegaal (Dick de Vos). Van de gekozen boeken krijgen deelnemers een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de boekbesprekingen en inspireren met discussievragen.

Open leesclub in [locatie]

Wil je weten of een leesclub wat voor je is? Kom naar de open leesclub natuur in [locatie] op [dag, datum, tijd]. Toegang is gratis en iedereen is welkom. Wel graag vooraf aanmelden via liesbeth.ram@senia.nl.

Aanmelden

Liesbeth Ram - liesbeth.ram@senia.nl
Vermeerkwartier - Bergkwartier - Bosgebied - Leusderkwartier
Buurtinitiatief

Buurtbudget Amersfoort Zuid

Wil je iets leuks organiseren dat de sociale samenhang en leefbaarheid in jouw wijk, buurt of straat verbetert? Bijvoorbeeld een straatfeest, voetbaltoernooi, schoonmaakactie, klussendienst, kunst in de wijk, het opknappen van een speelplek of het vullen van plantenbakken? Goed idee! Vraag dan steun uit het buurtbudget.

Het Buurtbudget wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Amersfoort. De werkgroep Buurtbudget (onderdeel van Stichting Bewonersinitiatieven Amersfoort Zuid) beoordeelt aanvragen.

Vraag buurtbudget via deze link Webpagina: Buurtbudget (amersfoortzuid.info)

Aanmelden

Buurtbudget AmersfoortZuid - Buurtbudgetamersfoortzuid@gmail.com
Hoogland - Kattenbroek
Wijkbureaus

Kattenbroek Samen

Weet jij wat er te doen is in de wijk Kattenbroek? Weet jij aan wie je vragen kan stellen als je best advies kunt gebruiken? Hier vind je alle inspirerende, mooie en verbindende activiteiten, lokale ondernemers, informatie over voorzieningen, verenigingen en meer. Hier leer je andere Kattenbroekers kennen!

Waar

Het Masker 213
Amersfoort

Aanmelden

Alfons Biegstraaten - alfons@biegstraaten.nl
Hoogland - Kattenbroek
Duurzaamheid

Duurzaam Kattenbroek

Duurzaam Kattenbroek

“Opvallender, markanter, verrassender en gevarieerder..”, zo moest volgens de ontwerper Ashok Bhalotra de Amersfoortse wijk Kattenbroek worden. Met de hoofdthema’s ‘reizen en thuis zijn’ en ‘de vier seizoenen’ werd door de bouw van Kattenbroek in de bouwperiode 1990-1994 de gewenste levendigheid in de stedenbouw teruggebracht. De Ring, De Laan der Hoven, De Verborgen Zone, De Kreek en Het Masker zijn enkele straatnamen die deze thema’s symboliseren. 

Inmiddels zijn de huizen bijna 30 jaar. Dit biedt de mogelijkheid om tijdens onderhoudswerkzaamheden meteen wat te doen aan energiebesparing en duurzaamheid door nieuwe technieken toe te passen.

Waar

Woudzoom 8
Amersfoort

Aanmelden

Alfons Biegstraaten - info@duurzaam-kattenbroek.nl
Randenbroek - Schuilenburg - Stoutenburg
Gemeente

Inloopavond locatie Hogeweg 45

Op 9 juni organiseert de gemeente een participatie avond om ideeën op te halen voor een initiatief aan de Hogeweg 45. Deze inloop is van 17.00-20.00 in de Kandelaar aan de Heiligenbergerweg 64 in Amersfoort

Aanmelden

Ammy van Rooij - aej.vanrooij-degroot@amersfoort.nl
Nieuwland
Coaching

Coaching

Stress en Burn-out coaching, Persoonlijke ontwikkeling **PROEFCLIENT GEZOCHT VOOR COACHOPLEIDING. Wil jij twee gratis coachgesprekken? Neem dan contact met mij op. **

Aanmelden

Mirjam ten Cate - mirjam.ten.cate@mindzetcompany.nl
Nieuwland
Advies

Bewoners033

Bewoners033 is een onafhankelijke netwerkorganisatie, die een platform biedt waar we als bewoners ervaringen en knowhow over alle bewonersinitiatieven in Amersfoort delen. Opgericht en gerund door vrijwilligers. Wij zijn er voor al die mensen die bij het starten of doorzetten van een initiatief behoefte hebben om met andere initiatiefnemers van gedachten te wisselen en ervaringen te delen en om gebruik te maken van elkaars kennis en kennissen.

Bewoners033 van en voor inwoners die Amersfoort, Hoogland en Hooganderveen mooier, prettiger, socialer, dynamischer, groener, duurzamer, gastvrijer, schoner, leuker, kleurrijker, feestelijker willen maken. Dit doen we door...

Inloop spreekuur: Voor vragen, tips en adviezen. Of als je gewoon even gedachten over een idee of initiatief wil delen.

Burger borrel: Kennis maken = kennis delen. Onder het genot van een drankje elkaar inspireren, motiveren en van elkaar leren.

Broed plaats: Samen sparren en brainstormen om ideeën en initiatieven verder te helpen.

Advies 033: Ervaren initiatiefnemers helpen starters op welke of onderweg bij nieuwe uitdagingen.

Buurtweter tegel: Een aantal keren per jaar zet Bewoners033 initiatiefnemers met een onderscheidend initiatief in het zonnetje door ze een tegel uit te reiken.

Voor meer uitgebreide informatie: https://bewoners033.nl/

Aanmelden

Redactie Bewoners033.nl - redactie@bewoners033.nl - 06-51090122
Zoom